כולנו שמענו ורובנו סימנו "וי" על המוזיאונים הפופולאריים בעולם כמו הלובר, הוותיקן או מוזיאון השעווה. עכשיו הגיע הזמן להניח למיינסטרים המפואר והעשיר בצד, כי הרשימה הבאה של המוזיאונים מרחיבה את ההשכלה והידע התרבותי שלכם בקטע אחר לגמרי. אז אם אתם מזדמנים לאחד מהיעדים הבאים, אל תדלגו על פנינות התרבות והידע הללו:
מוזיאון האסלות – דלהי, הודו
המוזיאון הייחודי הזה מאכלס מאות חפצים ואביזרים הקשורים לבית הכיסא, כאלה שהם בני זמננו וגם מ-2500 לפני הספירה. במוזיאון הזה תוכלו לראות סוגי שירותים ישנים וייחודיים ולהיחשף לתמונות ועובדות מטורפות על ההיסטוריה של שירותים שמכסות את הקירות.
לפרטים נוספים: האתר הרשמי
מוזיאון הצ'יפס – בורוז', בלגיה
הם ידועים בשוקולד האיכותי שלהם, אבל לבלגיה יש מה להשוויץ גם בכל מה שקשור לצ'יפס, אחרי הכול הם בנו מוזיאון שלם בשבילו. במוזיאון יוצאים למסע אל ההיסטוריה של תפוח האדמה מפרו של לפני 10,000 שנה ועד לבלגיה והעולם המערבי, וגם מקבלים תשובות לשאלות חשובות מאוד כמו: איך מכינים את הצ'יפס המושלם?
לפרטים נוספים: האתר הרשמי
מוזיאון המדע בטכנודע – חדרה, ישראל
ארבעה דונמים של מעבדה מדעית נבנו בפארק המדע של הטכנודע כדי להדגים בדרך של חוויה והתנסות, כיצד פלאי המדע והטבע משפיעים על חיי היומיום שלנו. כלי נגינה ענקיים, טיל חץ ומטוס פנטום הם רק חלק מעשרות המוצגים המרהיבים במתחמי הפארק. המוצגים מתמקדים בשלושה נושאי על: קול ומוסיקה, אנרגיה ותעופה.
במוזיאון האינטראקטיבי תיחשפו למגוון תערוכות: "סיבוב בלונה פארק" היא תערוכה המזמנת למידה פעילה על תופעות פיזיקליות דרך רכבת הרים, מכוניות מתנגשות, קרוסלה, ועוד. בחדר חושך תיחשפו למגוון מייצגים המאפשרים למידה בנושאי האור ותופעותיו כמו: החזרת אור, שבירת קרני אור לצבעי הקשת, פלורוסנציה ועוד. במוזיאון תמצאו גם מתחם משחקי חשיבה, שבו הילדים והמבוגרים כאחד ייהנו משעשועי מראות ותופעות מדעיות אחרות. בימים אלה נפתחה לקהל הרחב תערוכה חדשה, "טכנוגרמה"- תערוכת ההולוגרמות בביצועו של האמן שמעון המאירי. בתערוכה מוצגות 50 עבודות צילום תלת מימדיות מסוג הולוגרמות ולנטיגרמות.
לפרטים נוספים: האתר הרשמי
המוזיאון לאמנות גרועה – מסצ'וסטס, ארה"ב
למה ללכת לגוגנהיים ולראות יצירות מופת כשאפשר לראות חדר עמוס באמנות כל כך חסרת טעם שגם האימא הכי מפרגנת בעולם לא תתלה את התמונה על המקרר? זוהי הנחת היסוד שעמדה מאחורי המוזיאון לאמנות גרועה במסצ'וסטס. הוא נמצא בשלושה מוקדים ברחבי סומרוויל וברוקליין. הסוריאליזם פסיכוטי, הנופים מכוערים והטעם פשוט רע במיוחד ויש מזה בשפע. מה שבטוח, את הביקור הבא בכל גלריה לאמנות, אתם תעריכו במיוחד.
לפרטים נוספים: האתר הרשמי
המוזיאון למערכות יחסים שבורות - זגרב, קרואטיה
עבור רובנו, מערכות יחסים גרועות ופרידות הן משהו שאנחנו רוצים להתאושש מהן במהירות ולעולם לא לחזור ולראות שוב את אותו אדם. המוזיאון למערכות יחסים שבורות, לעומת זאת, יוצר מעין שיתוף של האומללות הקולקטיבית ומראה לכולנו איך האהבה השתבשה. המייצגים במוזיאון כוללים וידויי וידאו, פריטים מלאי זיכרונות רומנטיים, וגם גרזן שאישה השתמשה בו כדי לפרק את הריהוט בחדר של האקס שזרק אותה. הפריטים המוצגים ב״מוזיאון למערכות יחסים שבורות״ נתרמו על ידי אנשים שלבם נשבר, וכחלק מתהליך ההתמודדות נפרדו מחפצים שמזכירים את אהבתם. זה יכול להיראות כמו שמחה לאיד מהסוג הגרוע ביותר, אבל המוזיאון הזה זכה להלל ולשבחים, וגם בפרס קנת הדסון שניתן למוזיאונים החדשניים ביותר של אירופה. מעניין לראות איך מאחד האירועים הכואבים בחיים מצליחים לייצר בידור להמונים.
לפרטים נוספעם: האתר הרשמי
מוזיאון הפאלוס – רייקיאוויק, איסלנד
עד כמה גברים אוהבים את האיבר שלהם? הם הקדישו לו מוזיאון שלם. מוזיאון Phallological האיסלנדי כולל קרוב ל -300 דגימות של איברי מין של כל סוגי היונקים. החל בגודל של 2 מ"מ השייך לאוגר עד פין באורך שני מטר מתוך חמישה מטר של לווייתן כחול. במוזיאון תוכלו לעבור שיעור קצר במדעי הפאלוס ולהיחשף לתערוכות העוסקות במקומו של איבר המין הזכרי בהיסטוריה, באמנות ובחברה, ויש גם תרומה מכובדת של מתנדב אנושי בן 92.
לפרטים נוספים: האתר הרשמי
מוזיאון מתחת למים – קנקון, מקסיקו
זהו כנראה המוזיאון היחיד בעולם שיש צורך בציוד צלילה כדי להיכנס אליו. מוזיאון Subacuatico de Arte הוא חגיגה של פסלים מתחת למים, שנמצאים בפרק הימי הלאומי המקסיקני באיים הקריביים. המבקרים בגלריה לאמנות המימית נחשפים ליותר מ -400 פסלים, המתארים תושבים ואפילו כמה סלב'ס של קנקון, כמו כרמן ופורטו חוארז. הפסלים נמצאים בגובה של 2.5-6 מטרים מתחת לפני הים. כל הפסלים עשויים מחומרים ידידותיים לסביבה המימית ועתידים להפוך בסופו של דבר לשונית אלמוגים יפהפייה.
לפרטים נוספים: האתר הרשמי
מוזיאון הקקי הלאומי – סאנדאון, בריטניה
כמו כל אורגניזם שהכול תקין אצלו, כולנו מחרבנים. אבל קקי הוא נושא שנוי במחלוקת, ילדים קטנים אוהבים לדבר עליו ולקרוא בשמו, וכשהם מתבגרים הם מנסים להימנע מלדבר עליו, ורק רוצים להיפטר ממנו. מקימי המוזיאון מאמינים כי גם עבור הקהל המבוגר עדיין לא נס ליחו של הקקי. המטרה שלשמה הקימו את המקום היא להרים את המכסה ולהיחשף לעולם הסודי של הקקי - לבחון את מערכת היחסים שלנו איתו ואולי לנסות לשנות את הדרך בה אנו חושבים עליו.
לפרטים נוספים: האתר הרשמי
>> ממתחם טרמפולינות ועד מיני סיטי: האטרקציות החדשות לבילוי עם הילדים בארץ