לכולנו יצא להתקל במונח "אי סבילות ללקטוז" – תופעה שמפריעה לסובלים ממנה לעכל את סוכר החלב באופן תקין ועלולה לגרום להם לכאבי בטן, שלשולים ותחושות שונות בעיכול. החדשות הטובות: אם גיליתם שחלב עושה לכם רע, זה לא אומר שאתם צריכים להחרים את כל מוצרי החלב – הם טעימים, מזינים ומהווים את אחד מהמקורות העיקריים לצריכת סידן. מה אפשר לעשות? לנסות לאתר בעיות פוטנציאליות מראש ולברר איזו כמות של מוצרי חלב ניתנת לצריכה ללא תופעות מיוחדות. והנה עוד כמה הצעות שכדאי לאמץ.
בדקו אם המוצר מכיל לקטוז
הדרך הטובה ביותר לנהל את תפריט התזונה במקרה של אי סבילות ללקטוז היא לדעת אילו מוצרים מכילים לקטוז ואילו לא. תתפלאו, אבל יש מוצרי חלב, בהם אפילו חלב לשתייה, שאינם מכילים כלל לקטוז. איך יודעים? פשוט קוראים את הרכיבים שמצוינים על גבי האריזה.
ניסוי וטעייה
הידעתם? לא כל מוצרי החלב מכילים אותה כמות לקטוז. חלב לשתייה, למשל, לרוב מכיל את הערך הגבוה ביותר של לקטוז, בעוד שיוגורט וגבינות קשות מתעכלים בקלות גם אצל מי שסובל מהתופעה. בקיצור, לפני שאתם פוסלים מוצר חלב מסוים – נסו אותו ותראו איך הגוף שלכם מגיב לנוכחותו. אם לא צצות בעיות מיוחדות, תוכלו להמשיך לצרוך ממנו בהנאה רבה. במקרה שיש לכם ספק, תמיד תוכלו להתייעץ עם רופא או תזונאי בעניין.
הפחיתו בכמויות המזונות המכילים לקטוז, או צרכו אותם לצד מזונות אחרים
כאמור, חלב ומוצריו הם מזונות עשירים מאוד בסידן וגם בחלבון איכותי ולכן ממש לא כדאי למהר להוריד אותם מהתפריט. מה כן? אפשר בהחלט לנסות להפחית מהכמות שלהם. לצורך העניין, אם הייתם רגילים לפתוח את הבוקר עם כוס חלב, נסו להוריד את הכמות בחצי ובחנו כיצד הגוף מגיב לשינוי. כמו כן, כדאי לצרוך את מוצרי החלב במסגרת ארוחה הכוללת מזונות אחרים, ולא להתבסס עליהם כרכיב הבלעדי. כך ניתן להקל את ספיגתם ולהפחית באופן משמעותי את הסימפטומים הנלווים לתופעה.
עוד ב-mako בריאות:
>> חוקרים טוענים שמצאו את הסוד לירידה במשקל
>> הטעות הכי גדולה שאתם עושים עם הקפה של הבוקר
>> אלה המאכלים הטובים ביותר להעלמת הצמיגים
אכלו יוגורט
הנה עובדה שאולי תפתיע אתכם: מתברר שיוגורט בסיסי מכיל חיידקים טובים שלמעשה מפרקים את הלקטוז ומקלים את העיכול. לכן, חלק גדול מהאנשים שסובלים מ"אי סבילות ללקטוז" יכולים להמשיך ליהנות מהמוצר הנפלא הזה, שמכיל שפע של סידן, חלבון וחיידקים ידידותיים, שבין היתר מגנים על מערכת העיכול. אפשר לשלב אותו עם פירות, להשתמש בו כתחליף לשמנת ברטבים ואפילו כתחליף לחלב ברכיבים של עוגות בחושות.