אי שם לאורך המעי המשתרע על פני תשעה מטרים שלמים במערכת העיכול, קיים עולם שלם של חיידקים טובים וחיידקים רעים שנלחמים מידי יום על טריטוריית מערכת העיכול שלכם.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
העניין ברור, צריך לתחזק ולהגדיל את צבא החיידקים הטובים ולהחליש את מחוללי המחלות. בטח כבר קראתם ושמעתם על כך שחשוב לטפח את החיידקים הטובים בגלל שהם תורמים לעיכול, שומרים על תאי המעי, מחזקים את מערכת החיסון ומגנים עלינו מפני החיידקים הרעים. אבל איך הם עושים את זה?
החיידקים הטובים, שנקראים גם חיידקים פרוביוטיים, מתנחלים במעיים שלכם ונהנים מתנאי מחיה לא רעים בכלל ומהרבה מזון זמין. בתמורה הם מבצעים עבורכם מגוון רחב של תגובות כימיות ומגנים על גופכם מפני החיידקים הרעים, המכונים פתוגנים, בגלל הפוטנציאל שלהם לחולל מחלה.
אך למרבה הצער אוכלוסיית החיידקים הפרוביוטיים בגוף עשויה להיפגע בעקבות גורמים רבים כמו שלשולים, מחלות מעי ושימוש באנטיביוטיקה, שמטרתה לחסל את החיידקים הרעים אך בדרך היא פוגעת גם בטובים.
עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שקורה לגוף כשמפסיקים לקיים יחסי מין
>> הגיעה לעשות החלקה וגוונים ויצאה עם צלקות
>> חייכו! מצאנו טריק פשוט להלבנת שיניים בבית
הסטת שיווי המשקל לטובת הרעים עלולה לעודד התפרצות מחלות כרוניות ולכן חשוב למזער נזקים ולתסף את התזונה בחיידקים פרוביוטיים. אותם תמצאו ביוגורטים המכילים אותם באופן טבעי בזכות תהליך התסיסה וביוגורטים מועשרים בהם כמו אקטימל ואקטיביה.
צריכת מוצרים מועשרים מומלצת, בראש ובראשונה, למי שנוטל אנטיביוטיקה, מכיוון שבתקופה זו מידלדלת אוכלוסיית החיידקים הטובים במעי באופן משמעותי. צריכה אינטנסיבית של מזונות פרוביוטיים מומלצת למשך כל התקופה שבה נוטלים אנטיביוטיקה וכדאי להמשיך כמה ימים לאחריה. חשוב להעשיר את התפריט במזון זה גם בתקופות של שלשולים, או אם סובלים מבעיות במעי.
לעוד טיפים על תזונה נכונה ואורח חיים בריא היכנסו למתחם >>