חומוס

למזלנו, חומוס נחשב למאכל עד כדי כך ישראלי ובסיסי, שילדים אפילו לא טורחים לתהות ממה הוא עשוי ופשוט מקבלים אותו כממרח לגיטימי בסנדוויץ'. אם הם היו יודעים שהוא מופק מקטנייה טבעית אשר מכילה שילוב מצוין של סיבים תזונתיים, פחמימות מורכבות, חלבונים, יתכן שהוא היה נתפס בעיניהם כאחד מהמאכלים הבריאים האלה שצריך לאכול אבל לא ממש מרצון. מומלץ לשלב בתפריט היומי גרגרי חומוס מתובלים בשמן זית ולימון, אפשר להוסיף גרגרי חומוס לסלטים או תבשילים, או להכין בעצמכם ממרח חומוס ביתי בריא יותר ומופחת נתרן.

חומוס (צילום: shutterstock By Abhirup Dasgupta.jpg)
חומוס|צילום: shutterstock By Abhirup Dasgupta.jpg

תמרים

התמר מכונה לעתים "המתוק של הטבע", וזאת משום שהוא טעים כמו דבר מתיקה, אבל הרבה יותר בריא מכל הממתקים המעובדים עתירי הסוכר למיניהם. התמרים עשירים במינרלים ובוויטמינים מקבוצה B, ויש בהם חומרים כמו פרוקטוז וגלוקוז, המספקים זריקת אנרגיה טבעית לגוף. התמרים עשירים במיוחד במינרלים אשלגן ומגנזיום ומכילים סידן - כולם חיוניים להתפתחות תקינה של העצמות ולשמירה על רמות לחץ דם תקינות. קל להכניס תמרים לתזונה היומיומית: בין אם כחטיף טבעי ובריא שכדאי לחנך את הילדים לצריכתו מגיל צעיר ולשמש דוגמה אישית, כמחית תמרים אותה ניתן לשלב כממרח מתקתק או בכדורי "שוקולד", קינוחים, מאפים, שייקים ושלגונים - כולם בריאים וללא תוספת סוכר. 

תמרים (צילום: באדיבות מועצת הצמחים)
תמרים|צילום: באדיבות מועצת הצמחים

סלמון

הסלמון הוא מקור מצוין לחלבון איכותי שכל ילד זקוק לו בתהליך הגדילה, ולחומצות שומן מסוג אומגה 3, החיוניות להתפתחות המוח ובריאות הלב. בנוסף לערכים התזונתיים שלו, לסלמון יש טעם טבעי והוא קל מאוד להכנה – פשוט מוסיפים תיבול ומכניסים לתנור. כמו כן, למי שמודאג, סלמון הוא אחד מחמשת הדגים שבהם רמות הכספית הן נמוכות ביותר. איך משכנעים את הילדים לאכול? הצבע הוורוד והייחודי שלו כבר עושה חצי מהעבודה.

סלמון (צילום: Shutterstock)
סלמון|צילום: Shutterstock

אבוקדו

מדובר בפרי שמפוצץ בשומנים חד-בלתי-רוויים מן הצומח, המומלצים לצריכה לילדים באופן יומיומי. למעשה, ההמלצה היא שמרבית חומצות השומן בתפריט של הילדים והמבוגרים תהיינה משומנים בלתי רווים שכאלו. האבוקדו עשיר גם בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובמינרלים ועדיף להכניס אותו לתפריט של הילדים כבר מגיל צעיר מאוד. אבל איך גורמים לילדים לראות באבוקדו מאכל כיפי ולא מאכל חובה? אפשר להפוך אותו לממרח יחד עם מיץ לימון (אפשר גם מעט מלח אם רוצים) ולשים להם בסנדוויץ'. לתינוקות, ברוב המקרים, לא צריך אפילו למעוך אותו אלא פשוט לגרוף עם מזלג או כפית – וישר לפה של התינוק.

איך גורמים לאבוקדו להבשיל במהירות? (אילוסטרציה: Larisa Blinova, shutterstock)
אבוקדו|אילוסטרציה: Larisa Blinova, shutterstock

זרעי פשתן

הנה אתגר קשה לפיצוח, תרתי משמע: איך גורמים לילדים לאכול זרעונים קטנים שאין להם טעם בפני עצמם, ולרוב קשה לנשנש אותם כפי שהם? אפשר לקנות אותם כזרעים ולטחון אותם בעצמכם. אם הילדים שלכם אוכלים דגני בוקר, אפשר פשוט לפזר את האבקה בתוכם, או להכניס אותה לתוך הבלילה של המאפינ'ס, העוגיות ואפילו הפנקייקס. זרעי הפשתן ישדרגו את הארוחה של הילדים ויספקו להם חומצות שומן מסוג אומגה 3 מן הצומח, סיבים תזונתיים ומינרלים.  

זרעי פשתן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
זרעי פשתן|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

מנגו

ספל של חתיכות מנגו מספק כמעט את כל הכמות המומלצת ליום של ויטמין C לילדים, שיש לו תפקיד חשוב ביותר בתזונה כנוגד חמצון המסייע במניעת מחלות רבות. ספל מנגו יספק גם כמעט 3 גרם סיבים תזונתיים, כ-90 מק"ג ויטמין A וכ-100 קלוריות – שזה באמת לא הרבה, בטח ביחס לערכים התזונתיים שהילדים מקבלים בתמורה. כיצד מומלץ לשלב בתפריט היומי? הנה כמה אפשרויות: להכין שייק או מיץ שמשלבים בתוכו מנגו; לחתוך רבע מנגו לקוביות בצורה יצירתית שתמשוך את הילדים; להכין מיני שלגון מרענן על ידי הקפאה של מיץ מנגו במגש קוביות קרח ולהגיש לילדים.

מנגו (צילום: arekmalang, Istock)
מנגו|צילום: arekmalang, Istock