אם נרכיב משקפיים זה אומר שהמספר שלנו לא יעלה? ובכן, לא. ראשית יש להבין ממה נובעים ליקויי ראיה: "מחקרים שנערכו ברחבי העולם מצביעים על כך שהגורמים העיקריים לליקויי ראייה בגיל צעיר, הם שילוב של מספר גורמים: פיזיולוגיים, גנטיים וגם סביבתיים", מסביר עודד שחור – אופטומטריסט מרשת "עינית" בבית שמש.
"הגורם הפסיכולוגי מתבטא בצורת גלגל העין. אם גלגל העין ארוך או קצר מדי, או שגלגל העין אינו סימטרי אז יתפתח ליקוי ראיה.בתחום של הגורמים הגנטיים רואים השפעה ישירה של ההורים שלנו על הסיכוי שלנו לפתח ליקוי ראיה. לדוגמא: אדם אשר אחד מהוריו מרכיב משקפיים מכפיל את הסיכוי שגם הוא יצטרך תיקון ראייה. לעומת זאת מי ששני הוריו מרכיבי משקפיים מגדיל את סיכוייו פי חמישה".
בנושא הגורמים הסביבתיים נמצא כי שהייה בחלל פתוח מביאה לפחות ליקויי ראיה מאשר שהיה ממושכת בחדרים סגורים. "בעידן הסמארטפונים והטאבלטים" אומר שחור, "כשילדים מעדיפים את המסך בבית על פני משחק הכדור בחוץ ניכרת העלייה באופן משמעותי בקוצר הראיה. כאשר לוקחים בחשבון את כל הגורמים הללו ניתן לומר כי הרכבת משקפיים לא תבטיח שמירה על המספר ומניעת עלייתו. הרכבת תיקון אופטי במרשם המדויק תבטיח ראיה טובה ונוחה ומניעת בעיות נילוות כגון : טשטוש, עייפות, כאבי ראש והתפתחות עין עצלה בילדים צעירים".
אופטומטריסט מוסמך ידע להתאים לכל אחד את המרשם היעיל והנכון עבורו על כל מכלול השיקולים הנדרשים. על כן יש לוודא כי את הבדיקה מבצע רק אופטומטריסט מוסמך שלמד והוכשר לאבחן ולטפל בכל מכלול בעיות הראיה ונוחות הראיה.
בשורה התחתונה: עוד מיתוס נשבר.