גם אם נדחיק, נתעלם או נכחיש בכל תוקף – זה פשוט לא יעזור לנו. עם השנים, הגוף שלנו מתבגר ומשתנה ואי אפשר להתעלם מזה. השינויים הפיזיולוגיים שעוברים עלינו, משפיעים על המראה וגם על התחושה הגופנית והכללית שלנו.

החדשות הרעות הן שאף אחד ואף אחת מאיתנו אינם חסינים מפני התופעות הללו. ביאסנו אתכם? נו טוב, לפחות תתנחמו בעובדה שצברתם יותר ניסיון חיים. ועכשיו ברצינות -  הנה כמה דברים שמחכים לכולנו אי שם בסביבות שנות ה-30 צפונה וגם הפתרונות שיאפשרו לנו לחיות בשלום לצידם.

קמטים, כתמים ועור נפול

מכירים את אלה שמתגאים בכך שהרוויחו ביושר כל קמט? כנראה שהם צודקים. אם ביליתם בשמש, כעסתם, חייכתם או בגדול – נשמתם, סביר להניח שהעור שלכם זוכר את זה. ויש עוד סיבות שגורמות לשינויים במראה העור - החל מגיל 30 הגוף שלנו מייצר פחות קולגן ואלסטין – רכיבים שתורמים למראה עור מוצק וחלק יותר, מה שמסביר שינויים חיצוניים כמו עור נפול ומקומט יותר.

מה עושים? אופציה ראשונה ולא רעה בכלל היא פשוט לאהוב את עצמכם כמו שאתם. אם זה פחות מדבר אליכם, תמיד תוכלו לגשת למכון הקוסמטיקה הקרוב, שם תוכלו למצוא אין ספור טכניקות חדשניות שיעזרו לכם לשפר את מראה העור. החל מטיפולים במכשור לייזר מתקדם ועד הזרקות – אתם קובעים מה מתאים לכם.

התקרחות

הגענו לאחת הבעיות המטרידות ביותר ממנה קשה מאוד להתעלם. זה מתחיל בנשירה קלה, ממשיך למפרצים ומשם לקרחת באזור הפדחת. אמנם התקרחות היא תופעה מוכרת ביותר בקרב גברים, אבל גם נשים עשויות לסבול מהתופעה עם ההתבגרות, בעיקר כאשר במשפחה שלהן יש אנשים הסובלים מהתופעה. אגב, בד"כ אצל נשים ההתקרחות תתבטא בהתדלדלות של השיער ולא ממש בקרחת.

מה עושים? ראשית, נושמים. אחר כך, פונים לרופא העור כדי לאבחן את הסיבות להתקרחות. אם הבעיה נובעת ממחסור בוויטמינים למשל, הפתרון יהיה באמצעות השלמה תזונתית. לעומת זאת, נשים וגברים הסובלים מהתקרחות גנטית יכולים להיעזר בטיפול תרופתי המכיל לדוגמה "מינוקסידיל" כפתרון יעיל לבעיה. מדובר בתמיסה המיועדת לשימוש יומי על הקרקפת שמטרתה לטפל בנשירת השיער ובהתקרחות מהסוג התורשתי, הן אצל גברים והן אצל נשים. התמדה בשימוש תסייע לעצור את הנשירה במידה ניכרת.

התקרחות (צילום: shutterstock by ESB Professional)
זה מתחיל בנשירה קלה, ממשיך למפרצים ומשם לקרחת באזור הפדחת|צילום: shutterstock by ESB Professional

שינויים במצב הרוח

נטייה לעצבנות, דכדוך ואפילו דיכאון כלל אינם נדירים בקרב אנשים בגיל מבוגר. יש לכך סיבות רבות – החל משינוי תעסוקתי, דרך שינויים בתא המשפחתי ועד לשינויים הורמונליים שפוקדים אותנו.

מה עושים? אם אתם מוטרדים, מתקשים להירדם או שאיכות החיים שלכם נפגעת, כדאי שתפנו לטיפול נפשי. כצעד ראשון, כדאי שתתחילן לדבר על התחושות שלכם. עם חבר, קרוב משפחה או אפילו עם רופא המשפחה שלכם - לא משנה עם מי, העיקר שלא תשמרו בבטן.

שינויים במערכת העיכול

זוכרים את הימים שבהם ירדתם על מגש פיצה ב 12 בלילה מבלי למצמץ? ובכן, אם חציתם את גיל 30, הם כנראה עומדים להסתיים ממש בקרוב. מערכת העיכול שלנו משתנה עם הגיל, מה שעלול לעלות לנו בגזים, בנפיחות בטנית ובצרבות, בעיקר כשאוכלים בסמוך לשינה.

מה עושים? מסיימים לאכול לפחות 3 שעות לפני השינה, מתאמנים, מקפידים על תזונה נכונה יותר ומשתדלים להימנע מג'אנק פוד.

ובחזרה לחדשות הטובות: זה קרה, קורה ויקרה לכולנו, הכי חשוב לקבל את זה, וכשיש מה לעשות, אז פשוט לעשות.

 

כאב בטן (צילום: antoniodiaz, shutterstock)
מערכת העיכול שלנו משתנה עם הגיל, מה שעלול לעלות לנו בגזים, בנפיחות בטנית ובצרבות|צילום: antoniodiaz, shutterstock

*התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.