נרצה בכך או לא – הגוף שלנו עובר שינויים עם הזמן. ידוע למשל, שאחרי גיל 40 הראייה שלנו משתנה עקב תהליך טבעי, המכונה בשפה המקצועית "פרסביופיה" או בתרגום הלא מחמיא: זוקן הראייה. בפועל, העניין עשוי להתבטא בירידה ביכולת העין להתמקד בעצמים הנמצאים קרוב.

אם חציתם את גיל 40 ונהגתם להרכיב עדשות מגע, אתם וודאי מתחילים לחוש בשינוי: פתאום איכות הראייה מתחילה להתדרדר וקשה יותר לקרוא או לראות עצמים קרובים. הפתרון במצב כזה הוא לרוב להרכיב גם משקפי קריאה בנוסף לעדשות, כדי שאלה ישמשו לראייה לטווח הקרוב. דרך נוספת שמאפשרת להתמודד עם המצב היא לזנוח את עדשות המגע ולהתחיל להשתמש במשקפי מולטי - פוקל המאפשרים לראות היטב גם קרוב וגם רחוק.

אלא שמי שכבר רגיל כל חייו להיות עם עדשות מגע, עשוי להתקשות להיפרד מהם. אולי זו הסיבה לכך שחלק ניכר ממשתמשי עדשות המגע מתקשה להסתגל לשינויים הנדרשים עקב ההתדרדרות הטבעית במצב הראייה.

 

ראייה (צילום:  Africa Studio | shutterstock)
טכנולוגייה המשתמשת בהתרחבות והתכווצות האישון |צילום: Africa Studio | shutterstock

הפתרון: עדשות מגע פורטיפוקל

אם כל זה נשמע לכם מוכר, אין צורך להיבהל. היום ישנם פתרונות שיעזרו לכם לראות היטב לכל המרחקים מבלי שתצטרכו להיפרד לשלום מעדשות המגע.

ליאורה רז, אופטומטריסטית בכירה ברשת אופטיקנה, מפרטת לגבי יתרונות עדשות מגע פורטיפוקל הרב מוקדיות החדשניות של "אופטיקנה". עדשות מגע פורטיפוקל אינן דורשות הסתגלות כמו במשקפי מולטיפוקל. המשקפיים מצריכים מעבר של העין בין המוקדים השונים בעדשת המשקפיים ע"י תזוזת עיניים והראש.

"הטכנולוגיה בעדשות המגע הרב מוקדיות משתמשת בהתרחבות והתכווצות האישון בהתמקדות למרחקים שונים ובמעגלים הקונצרניים על העדשה היוצרים מוקדים שונים. מי שעושה את עבודת ההתאמה בין אזורי המיקוד בעדשה, הוא למעשה המוח שלנו שפועל באופן אוטומטי ולומד כיצד להשתמש במיקוד הרלוונטי בהתאם לצורך. כך למשל, אם מישהו קורא ספר ונדרש להפעיל את יכולת הראייה הקרובה, העין תתמקד על החלק בעדשה שמיועד לראייה מקרוב".

בשורה התחתונה - אין ספק שעדשות הפורטיפוקל המבוססות על טכנולוגיה חדשנית, הן בשורה מצוינת עבור אנשים בני 40 ומעלה שהורגלו להשתמש בעדשות מגע ואינם מעוניינים לשנות הרגלים או לחזור שוב למשקפי הראייה.