יום הצ'יפס הבינלאומי הוא יום מושלם למתכון קריספי וירוק שנותן פייט לצ'יפס המסורתי אליו אנחנו רגילים.
צ'יפס שעועית ירוקה הוא אחת המנות שכאשר הן עשויות היטב, לדעתי אי אפשר לעמוד בפניהן! יצרתי גרסה למתכון עם טעמי הדרים וג'ינג'ר שמעצימים את הטעם האדמתי של השעועית שהוא נייטרלי ודורש חיזוק, טעמים מרעננים לימי הקיץ החמים שעוברים עלינו.
לצ'יפס:
חבילת שעועית ירוקה טרייה שטופה ומיובשת
קערה רחבה עם קמח
ביצה טרופה
פנקו או פירורי לחם green
גרידה מלימון או ליים אחד
שמן זרעי ענבים green או שמן זית green
למטבל:
- 3 כפות מיונז אורגני green
- מיץ מחצי לימון או מליים
- אצבע ג׳ינג׳ר מגוררת
- בצל ירוק (רק החלק הירוק) קצוץ דק
- מלח לפי הטעם
- מחממים מראש תנור ל-220 מעלות
- מורחים על נייר האפייה מעט שמן זרעי ענבים שהוא ניטרלי בטעם (אפשר גם שמן זית)
- חותכים את קצוות השעועית ואז טובלים אותה במעט קמח מכל הצדדים, מעבירים לקערה עם ביצה טרופה (מרימים ומנערים משאריות ביצה)
- מעבירים לטבילה בקערה עם פנקו (לפנקו כדאי להוסיף תבלינים שאוהבים שיעניקו אקסטרה טעם, אני השתמשתי במלח, אבקת שום וגם טוגראשי יפני, אפשר כמובן גם צ׳ילי יבש או כל תבלין אחר שמתחשק)
- כשהשעועיות טבולות מעבירים אותן לנייר האפייה כשהן לא צמודות אחת לשנייה
- מכניסים לתנור לעשר דקות או לרבע שעה עד שהציפוי זהוב
- טורפים יחד את כל חומרי המטבל
- לפני ההגשה מפזרים מעל הצ'יפס גרידת לימון או ליים