חלת בצל זהובה וטבעות פריכות בכלום רכיבים שעושים ריח מטורף בבית ומושלמים לאירוח בלי יותר מדי זמן להכנות. ובגרסה אפויה!
- 2-3 בצלים לבנים
- פנקו קמח רגיל או מלא
- 2-3 ביצים טרופות
- מלח
- אם רוצים: אפשר לגוון עם תבלינים כמו פפריקה, צ'ילי יבש או אבקת שום
- מחממים תנור לכ-200 מעלות
- מכינים 3 קערות לטבילה: קערה אחת ובה קמח מעורבב עם כפית מלח ואליה אפשר להוסיף גם תבלינים אם רוצים; קערה עם ביצה טרופה ועוד 2 כפות מים קרים מעורבבים פנימה; וקערה עם פנקו
- מקלפים את הבצלים בעדינות וחותכים לטבעות או מייצרים חלת בצל על ידי חיתוך עדין של אחד מצידי הבצל. ניתן להעמידו ישר על משטח עבודה ולחתוך מטה כשהחלק העליון עודנו מחובר בקודקוד חותכים לעומק הבצל כמו בסרטון המצולם, ודואגים שכסנטימטר מהחלק העליון לא חתוך כך שתישמר צורת הפרח כשהופכים את הבצל
- טובלים בעדינות את הטבעות ואת חלת הבצל בתערובת הקמח (במקרה של פרח הבצל רצוי להכניס בעדינות עם היד קמח גם לחריצים ולנער היטב כך שלא יוותרו שאריות). מעבירים לביצה הטרופה ודואגים שגם היא תגיע לכלל חריצי הבצל, ומעבירים לפנקו
- מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, ורצוי לרסס או לזלף מעט שמן זית על הטבעות וחלת הבצל להעצמת הפריכות, לפני האפייה. מעבירים את התבנית לתנור
- טבעות הבצל מוכנות כשהן מוזהבות אחרי כרבע שעה. את חלת הבצל אפשר להוציא אחרי רבע שעה ולגרר מעליה פרמזן או צ'דר ולהשיב לאפייה לעוד עשר דקות עד הזהבה במידה רצויה. להגיש עם מטבלים שאוהבים.