פסטה סרדינים זו מנה קלאסית שמקורה באי סיציליה, מנה שלה אינספור וריאציות ועשרות אפשרויות לדרגות חריפות שונות בשימוש בצ'ילי טרי או מיובש. שימו לב שפלפלים חריפים טריים משתנים ברמת החריפות שלהם לפי העונה לכן אם אתם רגישים ובכלל, תמיד כדאי לטעום לפני ההכנה בחלק החריף של הפלפל הקרוב ביותר לבסיסו (החלק הרחב).
5 שיני שום קצוצות
פלפל צ׳ילי קצוץ (אפשר יותר, תלוי בכמה חריף אוהבים)
6 כפות שמן זית green
15 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
פחית עגבניות אורגניות חתוכות לקוביות green
חבילת סרדינים מפולטים וקצוצים
2 כפיות צלפים אם אוהבים
10 זיתים שחורים קצוצים
גרידת לימון, אופציונלי אך מוסיף טעם!
פסטה מחיטה מלאה או פסטה רגילה (אני בחרתי בפסטה חיטה מלאה אורגנית מסוג פוזילי של green כי היא עשירה ואדמתית בטעמה מה שבעיני מחמיא לרוטב)
- מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הזית
- מחממים אותו כדקה ומוסיפים את שיני השום הקצוצות כשהאש נמוכה בינונית
- מוסיפים את פלפלי הצ׳ילי לשמן ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את עגבניות השרי החתוכות ומערבבים
- מטגנים כשלוש-ארבע דקות ומוסיפים את פחית העגבניות. ממליחים ומפלפלים. מבשלים את הרוטב כחמש דקות
- מוסיפים את חתיכות הסרדינים ומבשלים עוד 5 דקות
- במקביל מחממים מים לפסטה - סיר של ארבע ליטר מים עם כמות נכבדה של מלח. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן
- מוסיפים זיתים שחורים וצלפים לקראת הגשה למחבת ומערבבים. מוסיפים מעט ממי הפסטה לרוטב ומצמצמים
- מסננים את הפסטה כשהיא מוכנה ומוסיפים אותה לרוטב ומערבבים היטב
- אפשר לגרר גרידת לימון או להוסיף פרמזן מעל
- מגישים עם בזיליקום טרי ולמי שצריך עוד חריף - טבסקו יוסיף טוויסט נהדר!