עוגה בחושה לא חייבת להיות פשוטה או משמימה, בעזרת סירופ טעים או תוספת מעניינת אפשר להוסיף בישום וטעמים מורכבים למנה ולשדרג אותה בקלות.
אני בחרתי להוסיף לעוגה טעם של הל אבל אני יודעת שלא כולם מתחברים לטעם הלא שגרתי. כמובן שכל האפשרויות פתוחות כך שאם יצרתן חיבור אחר, אשמח לשמוע על שילוב הטעמים שהייתן משדכות לעוגה ואולי לזכות בהשראה לפעם הבאה!
3 ביצים
- כוס חלב (אני השתמשתי בשיבולת שועל)
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סילאן
חצי כוס שמן זית אורגני green
חצי כוס טחינה אורגנית green
כוס וחצי קמח כוסמין לבן
כף אבקת אפייה
לסירופ (אופציונאלי):
- 3-4 תרמילי הל
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר לבן
- מיץ מחצי לימון
- טורפים את הביצים, סוכר חום וסילאן במיקסר על מהירות גבוהה ליצירת תערובת אוורירית
- מוסיפים לתערובת כוס חלב שיבולת שועל (או חלב אחר) ואז את שמן הזית והטחינה האורגנית
- מערבבים היטב או ממשיכים לטרוף במיקסר עד איחוד
- מוסיפים לאט תוך כדי ערבוב מעט מלח עם הקמח ועם אבקת האפייה.
- מכניסים לתנור בתבנית קוגלהוף או אינגליש קייק במאה שמונים מעלות לשלושים וחמש דקות עד שמוציאים קיסם יבש ממרכז העוגה
- בזמן שהעוגה מצטננת מתחילים את הסירופ (אפשר לוותר על השלב של הסירופ אם לא בא לכם עליו, לא חובה) קולים 3-4 תרמילי הל על מחבת יבשה, מצרפים חצי כוס מים וחצי כוס סוכר לבן, מערבבים על אש בינונית ומוסיפים מיץ מחצי לימון. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כעשר דקות עד שהסירופ הופך סמיך. אחרי שמוציאים את העוגה מהתבנית שופכים מעל החלק העליון את הסירופ
- אפשר לקשט בפיסטוקים, אגוזי מלך או גרידת לימון