הידעתם? התפריט של כולנו מלא במאכלים ומנות שהתחילו ונוצרו מטעויות, שאריות ואלתורים. המתכון שלפניכם הוא דוגמה אידיאלית שתפתיע לטובה.
- עוגת שמרים שוקולד שהתייבשה לה (אפשר גם חלה מתוקה או רוגעלך)
- 2 בננות רכות ועייפות
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 38 אחוז (אפשר להמיר חלק מהשמנת בחלב צמחי או רגיל)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 4 כפות סוכר חום green
- 4 חלמונים
- מחממים תנור למאה וחמישים מעלות
- חותכים לקוביות קטנות את עוגת השמרים
- מביאים לרתיחה את השמנת ומוסיפים את תמצית הוניל
- טורפים את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים בזילופים עדינים את השמנת תוך כדי ערבוב
הצלת מזון - רעיונות למתכונים משאריות אוכל במקרר> - שופכים את תערובת השמנת על העוגה היבשה ומשרים כחצי שעה. לפני הכנסה לתנור משבצים עם היד חתיכות בננות בין חתיכות העוגה ודואגים שהם ישקעו בבלילה
- מכניסים לתנור לארבעים דקות
- מעלים טמפרטורה ל-190 מעלות ומשאירים בתנור לעוד עשרים דקות או עד קרמול יפה מלמעלה