התלבטתי ארוכות איזו פסטה להכין לקראת יום הפסטה אבל החלטתי ללכת על הפסטה שאנחנו מכינים הכי הרבה בבית- שהיא הכי פשוטה והכי טעימה שיש. פסטת עגבניות, אבל כזאת שלוקחת קצת זמן והיא שווה אותו.
8-10 עגבניות בגודל בינוני (אפשר לקלוף את העגבניות למי שהקליפה מפריעה לו)
6-7 שיני שום על קליפתם
אופציונאלי- רבעים של בצל לבן אחד
שמן זית פרימיום שופרסל green
מלח גס
פרמזן
חבילת פסטה שאוהבים: אנחנו אוהבים את הרוטב הזה עם ספגטי או פנה
אופציונאלי: לשלב עגבניות מיובשות; צלפים; אנשובי; או שמנת
- מחממים תנור למאתיים מעלות
- בתבנית פיירקס מניחים שישיות חתוכות של עגבניות יפות עם שום בקליפתו. מצפים הכל היטב בשמן זית ומוסיפים מלח גס
- מעבירים לתנור החם לשעה/ ארבעים וחמש דקות עד שהעגבניות רכות והבצל (אם ישנו) מקורמל היטב
- מוציאים מהתנור, קולפים את השום מקליפתו ומעבירים את כל התכולה של התבנית למחבת מוסיפים אנשובי לפי הטעם ומערבבים ומפרקים את העגבניות לרוטב גס (בשלב זה אפשר להוסיף גם עגבניות מיובשות)
- בסיר גדול מחממים כ-3 ליטר מים מומלחים היטב במלח גס, מוסיפים את הפסטה כשהרוטב מוכן ומבשלים לפי הוראות היצרן
- כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מוסיפים לרוטב קצת מי פסטה להסמיך (אם ממש לא אוהבים קצת שיירי קליפות במידה ולא קילפתם את העגבניות אפשר לטחון את הרוטב), זה הזמן להוסיף את הצלפים אם בחרתם להשתמש בהם או את השמנת להכנת רוזה
- להגשה: מגררים המון פרמזן מעל, ואפשר להוסיף גם כמה עלי בזיליקום טריים