מרק תירס
אם לא חם לכם מידי ומתחשק לכם לפתוח את הארוחה עם מרק מפנק, אז זה בדיוק המתכון בשבילכם. מרק במרקם קרמי עדיף ומפנק, עם טעמים מתקתקים בזכות התירס וקרם הקוקוס וחרפרפות עדינה בזכות הקארי, שיפתח לאורחים את התיאבון.
לחם ערמונים ופקאנים
תכלס – אין יותר כיף מארוחה של לחם עם ממרחים, אבל זה עובד רק אם הלחמים באמת איכותיים. אם אתם רוצים להכין לחם לבד, אבל גם להסתבך עם זה יותר מידי, המתכון של רחלי קרוט הוא מה שאתם מחפשים. כיכר לחם עם הפתעות ופינוקים שמכינים ב-5 דקות עבודה, ואפילו לא צריכים בשבילו מיקסר או אביזרים מיוחדים.
למתכון לחם פקאנים וערמונים של רחלי קרוט>
גבינות מפנקות
מה מורחים על הלחם שאלתם? יש לא מעט דרכים ושיטות להכין גבינות טבעוניות וממרחים טעימים שיבואו בול על לחם טרי, או כמטבל לקרקרים. הנה שתי אופציות פשוטות, את השנייה תוכלו גם לשדרג עם מגוון תוספות וטעמים.
למתכון ממרח טופו עם עשבי תיבול>
ממרח גבינה טבעוני מהיר במגוון טעמים>
קרקר זעתר מקמח חומוס
מה רגישים לגלוטן ונמנעים אוכלים עם הגבינות הטבעוניות שלהם? אופציה אחת היא הקרקרים הנהדרים האלה שהם כמובן גם טבעוניים ודורשים רק 4 רכיבים ו-5 דקות עבודה.
משולשי אגרול פריכים
גם בארוחת שבועות לא הכל חייב להיות גבינתי, רחלי קרוט במתכון קליל, כיפי וטעים במיוחד שמתאים לאירוח, וישתלב נהדר בשולחן החג. משולשי האגרול האלה הם מעין בורקס בסגנון אסייתי – דפים של בצק פילו שממולאים בהמון ירקות עם קצת סויה ושמן שומשום ונאפים בתנור עד לקראנצ'יות מושלמת.
קיש בצל
הקיש הזה לא רק יפה, הוא גם טעים בטירוף ומורכב מרכיבים בסיסיים שאפשר למצוא בכל מטבח טבעוני. מדובר במנה חגיגית ומרשימה שפשוט חייבת לככב על שולחן החג שלכם.
לזניה טבעונית
לזניה היא מנה חגיגית ומרשימה שתמיד באה בטוב וכמעט מתבקשת על שולחן החג בשבועות. בגרסה הזו כמובן אין גבינות ושאר מוצרי חלב אבל יש כמה רכיבים מפתיעים שמרכיבים רוטב שאתם פשוט חייבים לנסות.
פסטה קרמית
גם לכם מרגיש שבשבועות, מנות פסטה מושחתות הן בגדר חובה על שולחן החג? גם לזה יש לנו מענה. שיינא גרשוביץ עם שני מתכונים לפסטות שהן גם ללא גלוטן וגם טבעוניות ומאוזנות אבל מרגישות הכי חלביות, קרמיות ומושחתות.