חטיף פירות ויוגורט של ריטה גולדשטיין

ט"ו בשבט בדרך כלל זורק אותנו לקונטציות של מתכוני תמרים ושאר פירות יבשים, אבל ריטה גולדשטיין לקחה את החג לכיוון קצת אחר עם מתכון לחטיף פירות ויוגורט צבעוני ומרשים שכולל  תמרים, משמשים אורגניים, תותים טריים, שלפחים מהגינה ודובדבנים מיובשים.

לעוד מתכונים של ריטה גולדשטיין>

איך מכינים? 

בקערה מערבבים 450 גרם יוגורט יווני (חשוב בגלל אחוז השומן הגבוה) עם 2-3 כפות דבש/ מייפל/ סילאן
מוסיפים פנימה 4-5 כפות של פירות יבשים אני בחרתי 4 תמרים קצוצים, 4 משמשים אוזבקיים, וקצת צימוקים וגוג'י בריז אבל אפשר ממש מה שאוהבים
משטחים על פיירקס שעליו נייר אפייה לרוחב של אצבע
ומקשטים מעל בפירות טריים צבעוניים שאוהבים כמו תותים, אוכמניות וגם שוקולד ילך פצצה :)
להקפיא כ-4-5 שעות
לחתוך לקוביות, לתת דקותיים בטמפרטורת החדר כדי שלא יהיה בריין פריז ולאכול. מה שלא אוכלים שומרים במקפיא :)

 בראוניז ללא אפייה של רחלי קרוט

הבראוניז של רחלי קרוט לא מצריכים אפייה, הם בלי גלוטן, בלי תוספת סוכר ובלי מוצרי חלב, מה כן יש בהם

16 תמרים מסוג מג’הול אורגני green
5 כפות גדושות קקאו איכותי
1/4 כוס מייפל טהור
3 כפות שמן קוקוס (לא שמן רגיל, צריך פה שמן שמתקשה)
1 ו-1/2 כוסות אגוזי לוז או פקאנים או שקדים או מיקס שלהם

לשכבת טראפלס:
100 גרם שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים
4-5 כפות קרם קוקוס או חלב קוקוס או כל חלב שתרצו
1/3 כוס אגוזי לוז או פקאנים או שקדים

לעוד מתכונים של רחלי קרוט>

איך מכינים?

במחבת רחבה קולים את האגוזים עד שהם מזהיבים יפה. מצננים ומעבירים לקערת מעבד מזון

בינתיים מגלענים את התמרים ומעבירים גם אותם לקערת מעבד המזון

מוסיפים לקערה קקאו, מייפל ושמן קוקוס וטוחנים בפולסים עד שנוצרת תערובת די אחידה עם צ’אנקים קטנים של אגוזים 

 מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומקפידים שנייר האפייה יצא החוצה מהשוליים לחילוץ נוח. מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר האפייה ומהדקים היטב היטב עם הידיים או תחתית כוס

מעבירים למקפיא לכמה דקות עד שהשוקולד יהיה מוכן. אם בשלב הזה אתם עוצרים מכל סיבה ולא ממשיכים לשוקולד מיד אז אל תעבירו למקפיא אלא למקרר

בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים שוקולד וקרם קוקוס וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. שופכים את השוקולד על תערובת הבראוניז, מחליקים עם כפית או סכין

בינתיים קולים במחבת אגוזי לוז או פקאנים או שקדים עד הזהבה. מצננים, קוצצים גס ומעטרים את שכבת השוקולד מעל

מעבירים למקרר עד שהחלק העליון יציב ואז חותכים לקוביות ושומרים במקרר עד להגשה

עוגת פירות יבשים של ליקי רוזנברג

לכבוד החג ליקי פגשה את חמותה ולמדה איך להכין את עוגת הפירות היבשים המפורסמת שלה, שבאה טוב תמיד.

מה צריך?

200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
100 גרם חמוציות
5 תמרי מג׳הול אורגני
5-6 כפות סוכר חום
6 כפות קמח( איזה שבא לכם)
1 אבקת אפיה
3 ביצים
1 כפית קינמון
כף קקאו

לעוד מתכונים של ליקי רוזנברג>

איך מכינים?

מערבבים הכל בקערה, מכניסים לתבנית ארוכה עם נייר אפייה

מחממים תנור( עוד לפני שמתחילים להכין את העוגה) ל 160 מעלות

מכניסים את העוגה ל 50 דקות לתנור 

המלצה: תנו לה להתקרר ותכינו תה צמחים. 

 

ביסקוטי חמוציות של שיינא גרשוביץ

המתכון של שיינא כולל 5 רכיבים בלבד, הוא ללא גלוטן ויש לו גם גרסה טבעונית. את החמוציות אפשר להחליף בכל פרי יבש שאוהבים. אז מה צריך?

כוס וחצי קמח שיבולת שועל (אפשר להמיר בקמח שקדים) אפשר לטחון שיבולת שועל ומתקבל קמח

כפית אבקת אפייה

שליש כוס מייפל (אפשר להמיר בכל ממתיק)

ביצה (או חצי כוס טחינה גולמית לגרסה טבעונית)

שליש כוס חמוציות ללא תוספת סוכר

לעוד מתכונים של שיינא גרשוביץ>

איך מכינים?

נערבב את כל המרכיבים עד לקבלת בצק 
מסדרים על נייר אפייה את הבצק בצורת מלבן (לא שטוח מאוד) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות
מוציאים, חותכים למקלות ומחזירים לתנור למשך 25-30 דקות

חטיף אנרגיה של אנה ארונוב

עם בטן הריונית וסגר,, אנה מבלה את רוב זמנה בבית. לכבוד החג המתקרב היא הכינה חטיף אנרגיה קליל שמכינם מהר ומנשנשים אפילו מהר יותר

לעוד מתכונים של אנה ארונוב>

מה צריך?

150 גרם פירות יבשים לפי הטעם לקצוץ דק
150 גרם אגוזים לטעמכם גם לקצוץ
ביצה אחת
3 כפות קמח כוסמין מלא
כף וחצי סוכר חום אורגני
כף דבש
כף סילאן

מערבבים הכל, משטיחים על תבנית אפיה, ואופים 20 דקות בתנור על 180 מעלות

הטראפלס האולטימטיבי של עומר מילר

עומר מילר לקח את הקונספט האהוב של תמר ממולא באגוז, שידך אותו לרעיון של כדורי שוקולד ויצר את המתכון לטראפלס האולטימטיבי למי שמתאמן, ובכלל לכולם.

מה צריך?

25 תמרים מ'גהול מגולענים
שלוש כפות שקדים מולבנים קלויים
1 כף קקאו נא (אפשר לוותר)
1 שקית ערמונים קצוצים גס

לעוד מתכונים של עומר מילר>

מה עושים?

מערבבים את כל הרכיבים מלבד הקקאו
מכדדררים לעיגולים בגודל כדורי שוקולד
מצפים בקקאו

 

ביסקוטי מצופים בשוקולד של תומר אומנסקי

תומר חיפש רעיו מקורי לקינוח ט"ו בשבטי שהוא לא כדורי תמרים, והצליח לו בענק- נשנוש אידיאלי שאפשר תמיד להחזיק בקופסה סגורה, להניח בתיק לנשנוש במהלך היום וגם לפנק את בני המשפחה.

מה צריך?

500 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים L
300 גרם סוכר קנים חום אורגני GREEN (אפר גם לבן)
40 מ״ל חלב / מים / מיץ תפוזים
470 גרם תוספות למיניהן (אפרט למטה את מה שאני הוספתי)
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם פקאנים
100 גרם פיסטוק
85 גרם משמש מיובש אורגני GREEN
85 גרם תאנים מיובשות אורגניות GREEN

למתכונים נוספים של תומר אומנסקי>

‍איך מכינים?‍

בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב את כל חומרי הבצק פרט לתוספות
נוסיף את התוספות ונאבד בזריזות.
נסדר את הבצק על נייר אפייה לצורת כיכר לחם (הבצק מעט דביק לכן ממליץ לשמן את הידיים לפי הוצאתו מקערת המיקסר)
אופים בחום של 170 מעלות טורבו 35-40 דקות.
מצננים היטב את הכיכר, ורק כשקר לחלוטין פורסים לפרוסות דקות יחסית ומחזירים לאפייה נוספת בחום של 145-150 מעלות טורבו כ25 דקות
הביסקוטים אמורים להתייבש ולקבל מעט צבע. לאחר האפייה יש לקרר אותם היטב ואז הם נהיים יותר פריכים
לציפוי ממיסים 300 גרם שוקולד חלב/ מריר (ניתן לדלל ב2 כפות שמן)