כשהטמפרטורות מטפסות, הדבר שהכי בא לנו זה סלט קליל וקיצי. אבל מה עם תוספת משביעה? מאיה דרין, שפית, עיתונאית קולינריה, יועצת ומפיקת תוכן קולינרי, מציעה לכם את המתכון המטריף הזה של סלט ירוק עם תאנים ו"שניצל" גבינת עיזים. מאיה דרין היא גם כתבת מדורי המתכונים והאוכל בעיתון ״ישראל היום" והיועצת הקולינרית של תכנית הטלוויזיה ״מאסטר שף״, וכן מובילת מיזמים גסטרונומיים ומנחת סדנאות קולינריה. המתכון מיועד ל-4 סועדים.

מצרכים:

לסלט:

ראשי חסה סלנובה

עליי תרד צעירים

עליי רוקט

חופן עלי תבלין (כוסברהפטרוזיליהנענע)

תאנים בשלות

ל"שניצל" גבינת עיזים:

12 פרוסות עגולות של גבינת עיזים מסוג סנט מור

ביצים

כף מים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

כפיות פפריקה

1/2 כוס קמח

1/2 כוס פירורי לחם

כפות פנקו (פירורי לחם יפנייםניתן להשיג ברשתות השיווק במדף לצד פירורי הלחם)

כפות אורגנו יבש

שמן קיטו אויל לטיגון

לוויניגרט:

1/2 כוס שמן זית

כפות חומץ שרי (או חומץ יין אדום איכותי אחר)

כפיות דבש

כפית חרדל דיז'ון גרגירים

שיני שום כתושות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

לשניצל גבינה: בקערה קטנה ורחבה טורפים ביצים, מים, מלח, פלפל ופפריקה לבלילה אחידה.

משטחים את הקמח בצלחת שטוחה.

מערבבים פירורי לחם, פנקו ואורגנו בצלחת שטוחה.

מצפים את פרוסות הגבינה תחילה בקמח.

מנערים שאריות קמח וטובלים בביצה המתובלת ואז מצפים בצורה אחידה בציפוי הפירורים.

מומלץ לצפות פעמיים בביצה ופירורי לחם לציפוי עבה ואטום.

מטגנים את הגבינה במחבת עם שמן בגובה 1/4 ס״מ עד שמזהיב מכל הצדדים. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

לויניגרט: מערבבים היטב את כל החומרים לרוטב אחיד וחלק.

לסלט: בקערה גדולה מערבבים עליי חסה, עלים ירוקים, ומתבלים בויניגרט.

בצלחות הגשה מסדרים סלט ירוק, מקשטים בפלחי תאנים ו"שניצל" גבינת עיזים.

מגוון מתכונים לארוחת ערב ראש השנה