אוכל
צילום׃ ישראל אהרוני

קדירת ירקות שורש של אהרוני

השף ישראל אהרוני במתכון לקדירה חורפית מושלמת שמתאימה לצמחונים, טבעונים ונמנעים מגלוטן בלי פשרות ועם המון טעם וצבע. עכשיו רק שיגיע מזג האוויר המתאים

ישראל אהרוני | מגזין שופרסל | פורסם 21/01/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תבשילי חורף חמים, עשירים ומהבילים לא חסרים במטבחי העולם. רק שהם יכולים גם להיות צמחוניים אפילו טבעוניים, בלי שום פשרות וויתורים. לראיה, המנה הזו אהובה אצלינו בבית גם אצל אוהבי הבשר המושבעים.

מרכיבים :

רבע כוס שמן זית

5 עלי מרווה

3 עלי דפנה

8 תרמילי הל

4 גזרים קלופים

3 סלקים קלופים

3 קולורבי קלופים

8 בצלי שאלוט שלמים קלופים

6 שיני שום קלופות, שלמות

12 פטריות שמפיניון טריות ומוצקות

שקית ערמונים קלופים

כ-3 כוסות מים

4 כפות חומץ בלסמי

2 כפות דבש או מייפל

כף רכז רימונים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 חוצים את הגזרים לאורכם ואז חותכים לרוחב לחתיכות של 3-4 ס"מ.

2 חותכים את הסלקים והקולרבי לאורכם לשמונה פלחים.

3 מחממים סיר רחב ומוסיפים את השמן. מוסיפים את כל הירקות, הל, עלי דפנה ומרווה, מלח ופלפל, ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות.

4 מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

5 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מדי פעם מערבבים.

*המתכון עלה לראשונה במאקו גרין בדצמבר 2022