הזמר אביב גפן שחרר בחודש שעבר את השיר "גבוה" שהקליט יחד עם תמר (טאי) עמר ז"ל שהלכה לעולמה בגיל 23. כזכור, השניים הכירו כשתמר השתתפה בגיל 16 בריאליטי "דה וויס", שם הגיעה למקום השני, ובהמשך דרכה השתתפה גם ב"הכוכב הבא לאירוויזיון", שם כבשה את השופטים והקהל. אביב, שהיה המנטור שלה בריאליטי והאמין בהצלחתה, עבד איתה על מוזיקה באולפן הביתי שלו. "האמת מגיעה אחרי התוכנית. בשנייה שיש את הגמר מתחילים החיים האמיתיים ואנשים נעזבו בצורה לא נעימה כי כולנו נורא עסוקים, אבל אני לא עוזב אנשים אף פעם", אמר לה אביב ב"דה וויס" - וכעת הדברים מקבלים משמעות מצמררת.
"לקחתי את הטרק שהיא שרה ושמתי עליו פזמון, את להקה ואותי - והפכתי את זה בעצם דואט עם אדם מת. אמרתי שאני לא מוותר, השיר הזה יהיה באלבום, אני והיא נשיר יחד", מספר אביב על תהליך יצירת השיר המשותף. "הלכתי להורים שלה ברעד וביקשתי את ברכתם. הם שמעו את השיר והייתה דרמה גדולה ובכי. היה לי גם עם עצמי מאוד קשה עם הריאליטי".
בדרך למצוא את עצמה קרה לתמר משהו, אם זה הפרסום המהיר של הפריים טיים בשתי תוכניות גדולות, הריק שאחריו, או הקורונה שסגרה את האפשרויות ועצרה התחלות חדשות ופגעה גם בנפש. בהסתכלות אחורה אביב מתייסר על חלקו בתהליך שיוצר לזמרים צעירים בועה - שלפעמים שוברת אותם.
"גם לי היה בזה יד. אמרתי כל הזמן למתמודדים: 'אתה עדיין לא גדול, אתה לא פנומן, אתה לא הולך להצליח עכשיו בכל העולם', אמרתי לשופטים גם אבל זה לא עזר לי", נזכר אביב בכאב, "הגעתי לבית של ההורים של תמר והרגשתי אשם. דיברו איתי עליה, היא נראתה תמיד חזקה אבל הייתה שבורה מבפנים - ואני אחזתי גם בפטיש ששבר אותה, גם ידי עברה שם, זה הריאליטי".
לפי מה שאתה אומר אלה דברים שלא רואים כשמצלמים בזמן אמת.
"לא רואים אותם, אנחנו גם לא רוצים לראות. בכל תוכנית שעשיתי אמרתי: 'אתה עוד לא גדול. אולי עוד כמה שנים אקרא לך אומן, אבל כרגע אתה זמר מתחיל שעושה סיבוב בריאליטי'. רוב הריבים שלי עם השופטים היו בבקשה להרגיע, יש מולנו אנשים צעירים שבאים עם חלומות גדולים ורציניים. ההורים של תמר הסבירו לי שכל צבע אדום וביקורת עם טיפה ארס - זה שם אותה בדיכאון. את זה אני גם לא ראיתי, תמר עמדה תמיד בפוקוס ויציבה. אני מאוד מתרגש שהשיר הזה יצא באלבום שלי, זה באמת גבוה".
אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה!
במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.
נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:
- ער"ן - בטלפון 1201*
- סה"ר - https://sahar.org.il