אחרי חודשים של שמועות על התרחבות, היום יצאה ההודעה הרשמית ולפיה השף יובל בן נריה פותח מקום חדש אחרי מסעדת השף האסייתית והמוערכת טאיזו ובר הראמן מיאזקי בשוק צפון ברמת החייל בתל אביב. המקום החדש ייפתח בעוד כמה חודשים ויציג קונספט חדשני שישלב בין האווירה והאוכל היפני לביסטרו צרפתי.

הביסטרו החדש של בן נריה (שעדיין לא זכה לשם) ייפתח במקום שעבר לא מעט גלגולים בשנים האחרונות - רחוב נחמני 26 בתל אביב, מול מלון נורמן היוקרתי ובסמוך לקפה נואר. במקום פעלה עד לאחרונה מסעדת גוצ'ה (שנסגרה לאחר חודשים בודדים בלבד), ולפני כן הפעילה כאן גוצ'ה את הסי פוד האוס שלא הצליח גם הוא לשרוד יותר מכמה חודשים. קודם לכן פעלו במקום מסעדות כמו מונטנגרו וקפה נחמני בבעלות רפי בדר מקפה נואר הסמוך. בקיצור, בן נריה נכנס למקום שבו נכשלו רבים וטובים לפניו, אבל איכשהו נראה לנו שדווקא הפעם הקסם עשוי לשוב ללוקיישן השווה.

טאיזו יובל בן נריה שף (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
כמו תמיד אצלו, יש הרבה למה לצפות. בן נריה|צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור

הביסטרו החדש יכלול כ-70 מקומות ישיבה (בחלל פנימי מרכזי ובמקומות ישיבה ברחוב נחמני עצמו) ויעוצב על ידי האדריכל פיצו קדם ומעצבת הפנים סיגל ברנוביץ'. המקום אמור לפעול באווירה משוחררת וקלילה ולהגיש מנות ששואבות השראה מאוכל הרחוב היפני לצד אלמנטים מעולמות הביסטרו הצרפתי. בן נריה עצמו ערך בשנה החולפת מסעות קולינריים ברחבי יפן במטרה לחקור את סצנת האוכל המרתקת ואת השווקים המקומיים ולהביא ערך מוסף למסעדה החדשה שלו.  


בדומה לתהליך הפיתוח שעבר השף עם פתיחתה של טאיזו, גם הפעם הוא מפעיל מעבדת בישול ניסיונית שבה הוא מפתח את התפריט של המסעדה החדשה. בן נריה עובד בימים אלה על רטבים חדשים, מאכלים מותססים וכן וריאציות לקלאסיקות יפניות כמו קארי אודון יפני או קאטסו קארי (הגרסה היפנית לשניצל), תבשילי דונבה (שמוכנים בכלי חרס יפניים) של בשר או דגים ומנות קלאסיות מהביסטרו הצרפתי שיקבלו פה את הפרשנות האישית שלו.

>> לכל חדשות האוכל