אירועים, פתיחות וחגיגות
חגיגות ימי שני של ים בטפאו, תל אביב
בכל יום שני ייערכו בטפאו ערבי סביצ'ה חדשים עם מבחר מנות שיוכנו על הבר אל מול הלקוחות. בתפריט: סביצ'ה בס - בס קצוץ מושרה בוויניגרט לימון ועירית, עשבי תיבול ובצל סגול עם רוטב פלפלים (42 שקלים), פסקאדו דל מאר - פרוסות דג ים נא עם שמן זית ולימון, סלט קיצי של שורשים ורוטב מנגו הבנרו (44 שקלים) וקרפצ'יו פולפו - תמנון פרוס דק ומתובל בפפריקה, פימנטון פיקנטי כבוש ומיקרו בזיליקום (40 שקלים). לצד המנות המיוחדות לערב יוצע תפריט קוקטיילים כגון סנגריה בלנקה (יין לבן, ג'ין וסאן ג'רמן); ריקו קוויפה (סטולי וניל, ליים ופירות יער); או לה אולטימה פאלברה (טקילה, שרטרז, מרצ'ינו וליים).
TAPEO, הארבעה 16, תל אביב. 03-6240484.
בואו לפייבסוק שלנו
שוק לה בוקרייה מגיע לישראל, חגיגות בוויקי כריסטינה, תל אביב
בימים ראשון ושני הקרובים מסעדת הטאפאס ויקי כריסטינה בתל אביב חוגגת 5 שנים לקיומה. לכבוד המאורע, המסעדה עורכת אירוע מיוחד שבמסגרתו תציב שפע דוכני פינצ'וס צבעוניים, בר פירות ים ואויסטרים, דוכן עם פאיות, דוכן בשר ונקניקים, דוכן גבינות ספרדיות וגם עמדת צ'ורוס. האירוע יחל בשעה שבע בערב וילווה ביינות ספרדים וכן דוכנים של חומרי גלם ותוצרת חקלאית למכירה.
ויקי כריסטינה. מתחם התחנה, תל אביב. 03-7367272. לא כשר.
סניף חדש לאלורה, הוד השרון
מסעדת אלורה מתרחבת להוד השרון עם סניף שלישי במספר. בין המנות בסניף החדש ניתן יהיה למצוא קרפצ'ו שייטל (42 שקלים), סביצ'ה מוסר ים (42 שקלים), קפרזה אלורה (38 שקלים), ריזוטו פירות ים (72 שקלים), פטוצ'יני קרבונרה (64 שקלים) וקנלוני טלה (72 שקלים). לקינוח, מציעים כאן את הגלידה הנהדרת של מותג אלורה שטעמיה יתחלפו מדי יום. המסעדה פתוחה מדי יום בין השעות 12:00-00:00, כשבסופי השבוע מציעים כאן החל מהשעה עשר גם ארוחות בוקר.
אלורה - בית איטלקי. מתחם שרונים, הוד השרון. 03-5665655. לא כשר.
חגיגת בירות וגבינות בביאטריס, תל אביב
המעדנייה ההולנדית חוגגת 13 שנים עם אירוע מיוחד שייערך ביום חמישי החל מהשעה שש בערב. באירוע יוגשו כריכוני דייגים הולנדיים, גבינת בושה מקורמלת, אצבעות גאודה בחרדל דבש, פנקייק פופריטס עם פצפוצי שוקולד ובירות הייניקן. בנוסף, במהלך המסיבה ישוחק משחק חפש את המטמון כשהזוכה יקבל ארגז בירות היינקן וגבינות הולנדיות.
מעדניית ביאטריס. רש"י 19 תל אביב. 03-5256415.
ערב סטודיו 54 במסה, תל אביב
אביב משה עורך הערב אירוע מיוחד במסה שבמסגרתו יפעל המקום בקונספט של סטודיו 54 המיתולוגי. החל מהשעה תשע וחצי בערב יוצעו בבר המסעדה קוקטיילים חדשים בהשראת קולקציית הבשמים של המעצב האמריקאי מייקל קורס. הערבים בסגנון סטודיו 54 יתקיימו מדי יום רביעי של חודש ספטמבר וינוגנו בהם להיטי דיסקו לצד קוקטיילים שיוגשו כמו Verde Martini המכיל ג'ין בומביי ספייר איסט, ליצ'י, הדרים ועלי בזיליקום; או Fioritora Martini המכיל מרטיני ביטר, סן ג'רמיין, הדרים וסורבה פסיפלורה.
מסה. הארבעה 19, תל אביב. 03-6856859.
חגיגות סוף קיץ בשקד, תל אביב
מסעדת השקד מציעה לקראת סיום הקיץ מנות אויסטר ולובסטרים בליווי שמפניה "Drappier carte d'or" (250 שקלים לבקבוק). החגיגות יתקיימו גם לקראת המעבר של השקד לכתובת חדשה בחודש הקרוב.
השקד. חשמונאים 90, תל אביב. 03-5610546.
השף חיים כהן עורך חגיגת יינות, יפו-תל אביב
במסעדת יפו תל אביב תערך החל מהחודש חגיגת יינות בשיתוף יקב רמת הגולן. במסעדה ובבר מבעבעים שיעמוד מחוץ למקום, יוצעו מגוון שמפניות בעלויות של 48-55 שקלים לכוס ושל 310-355 שקלים לבקבוק. לצד השמפניות יוצעו אויסטרים, מרק יוגורט, אנשובי טרי, סלמון מעושן, ברוסקטה שפונדרה, סלט קלמרי, ורביולי בוטרדו.
יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב.
טבעונים ונהנים
תפריט טבעוני חדש בטאטאמי, חיפה
מסעדת טאטאמי בחיפה מציעה תפריט טבעוני חדש עם מנות כמו בנגאל גרין קארי רייס – תבשיל קארי ירוק של טופו, חלב קוקוס, ירקות ואורז לבן מאודה; סושי טבעוני עם בטטה טמפורה, קנפיו, גזר, קשיו, דבש ויוזו, עטוף שבבי שאלוט ועירית; וצ'יפום הוט מיקס: סלט חם עם טופו, וירקות מוקפצים ברוטב קרמל, שמן צ'ילי ואטריות אורז.
טטאמי. שדרות מוריה 11, חיפה. 04-6436688.
טעמים טבעוניים חדשים בקוקיז, תל אביב
רשת הגלידריות מציעה טעמי עוגיות טבעוניות חדשות כמו עוגיית שוקולד צ׳יפס, עוגיית פאדג' חמאת בוטנים ועוגיית סניקרדודל.
קוקיז. דיזינגוף 116 ואלנבי 114 (פינת רוטשילד), תל אביב.
מבצעים וחדשות
חנות מחודשת למחלבת יעקבס, כפר הרא"ה
החנות של משק יעקבס עברה חידוש ומציעה מרפסת עץ רחבת ידיים, וכמובן שפע של גבינות, לחמים טריים, קישים, פוקצ'ות ולחמניות שממתינות שיכניסו בהן גבינה ועוד שפע חומרי גלם.
משק יעקבס. מרכז מושב כפר הרא"ה. 04-6251266.
הנחות על מגשי סושי באסיה מוניקה, הוד השרון
המסעדה מציעה בחודש ספטמבר מגשי סושי למסיבה ביתית מאורז רגיל או מלא, בהנחה. כך למשל מגש מסיבה קטן הכולל 40 יחידות סושי: רול צמחוני, מאקי סלמון, ספייסי טונה, דניס אספרגוס, סלמון סקין, סלמון אבוקדו וסנדוויץ' סלמון (140 שקלים), מגש מסיבה גדול הכולל 70 יחידות סושי: רול צמחוני, ספייסי טונה, דניס אספרגוס, סלמון סקין, סלמון אבוקדו, מאקי סלמון, סנדוויץ' סלמון, ניגירי סלמון, ניגירי דניס, סשימי סלמון וסשימי טונה (210 שקלים) או מגש מסיבה ענק הכולל 100 יחידות סושי כגון ריינבו ספיישל, סנדוויץ' סלמון, אונאגי ספיישל, טוביקו ספיישל, שרימפס טמפורה, ספייסי טונה, סלמון אבוקדו, טונה אבוקדו, דניס אספרגוס, ניגירי סלמון, נגירי דניס, סשימי טונה, סשימי סלמון, סלמון סקין ורול צמחוני (300 שקלים).
אסיה מוניקה. מתחם שרונים, הוד השרון. 09-7465353.
תפריט פיצות חדש לרשת קפה מנדרין
רשת בתי הקפה מציעה תפריט פיצות חדש בשיתוף מחלבות טרה ובו מנות כמו פיצת בוקר עם רוטב שקשוקה וביצה ; פיצה עם תוספת אנטיפסטי ; פיצת ילדים עם זיתים ; ופיצת בלגן לקבוצת חברים עם תוספת נאצ'וס וצ'יפס. הפיצות יוגשו בסניפי הרשת בחיפה - שדרות הנשיא, מוריה, גרנד קפה, עזריאלי חיפה, לב המפרץ וכן קניון העמקים עפולה.
לפרטים.
ערבים טורקיים באונזה, יפו
בר המסעדה מציע מדי יום ראשון בחודש ספטמבר ערבים טורקיים חדשים. על המטבח בימים אלה יופקדו אריק דרחני ומולי מגריסו (שפים שהחלו את דרכם ביפו-תל אביב, מול ים ומסעדת המישלן של השף מושיק רוט באמסטרדם). בימי ראשון הם יציעו באונזה תפריט עות'מני-מודרני, לצד מוסיקה בהתאם.
Onza, רבי חנינא 3, יפו. 03-6486060.
תפריט חדש במסעדת הקומה ה-11, תל אביב
המסעדה מציעה מנות טבעוניות חדשות וכן ריענון לתפריט עם מנות כדוגמת ברוסקטה רוסטביף עם איולי איטלקי, צלפים, עגבניות שרי אדומות, זיתי טאסוס, קורנישון ושום קונפי (64 שקלים), סשימי טונה אדומה עם קרם גזר והדרים בניחוח אניס, ירקות וכוסברה טרייה (62 שקלים), ריזוטו פטריות עם פטריות היער, בצל ואפונת גינה (68 שקלים), ופילה סלמון על סלט עדשים חם (89 שקלים).
הקומה ה-11. מלון קראון פלזה סיטי סנטר - מנחם בגין 1, מתחם עזריאלי, תל אביב. 03-7774067.
מבצע לאקי באסטרד ברשת מוזס
רשת ההמבורגרים מציעה לקראת סוף הקיץ (עד סוף אוקטובר) מבצע שבמהלכו כל סועד באחת ממסעדות הרשת שיזמין מנה עיקרית יקבל כרטיס גירוד בו ניתן לזכות בפרסים כמו מנות ראשונות, קינוחים, חופשות בארץ או בחו"ל וכן 3,000 שקלים למימוש במסעדות הרשת.
מבצע התרמה לעמותת מלב"ב
שפים ובשלנים כמו מאיר אדוני, שי אביבי, ניצן רז, מאיה קליין ועזרא קדם ישתתפו במבצע הכנת תפריטים ומתכונים עבור עמותת מלב"ב להתמודדות עם אלצהיימר. התפריטים שיצרו הבשלנים יינתנו להזמנה בלחיצת כפתור והתרומה תועבר לעמותה. בין המנות שניתן למצוא להן מתכונים: פסטייה - מאפה פילו עם פרגית צלויה על מצע חמוציות, סילאן וטחינה גולמית; ניוקי תפוחי אדמה בשילוב קציצות בקר, מנגולד חציל ולימון כבוש; ומקפא חלבה ונוגט.
לפרטים.
ב-4 בספטמבר ייערך בשכונת הדר יוסף שוק פליאוליתי לקראת החגים. בשוק יציגו כ-60 מציגים שיציעו למשל אווז מעושן, כנפי עוף, נקניקיות; המבורגר; נקניקיות חלקי פנים; נקניק קבנוס ייחודי; בשרים כבושים ומעושנים; דגים מעושנים; בילטונג ועוד.