שרונה מרקט, אולי הפרויקט המדובר ביותר של השנה החולפת, נפתח סוף סוף לפעילות הבוקר אחרי שורה של עיכובים שרק הגבירו את הציפייה. כדי להדריך אתכם בנבכי השוק הענק, מיפינו בשבילכם את הנקודות הקולינריות החמות והמבטיחות ביותר במתחם.

שרונה מרקט סלט נבטים שגב (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
שגב עושה קונספטים. שלישיית מסעדות לשף|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

>> בואו להגיד לנו היי בפייסבוק

שגב קונספט
השף שגב משה זה עתה פתח את מסעדת שגב קיטשן גרדן בהוד השרון וכבר פותח לא פחות משלושה קונספטים שונים וחדשים שממוקמים בכיכר המרכזית שבתוך השוק. הקונספט הראשון מתמקד בכיסונים ממולאים מכל העולם כמו רביולי, גיוזה, ואמפנדס (עלות מנה בדוכן תנוע סביב 30 שקלים). הקונספט השני הוא בר שווארמה בטעמים מגוונים כמו שווארמה בטעם ירושלמי מסורתי, לצד שווארמה בטעמים כמו הודי, מקסיקני, ואמריקאי. השווארמות יוגשו בתוך לחם מיוחד וכל אחת מהמנות השונות תכיל ירקות ותוספות משלה (33 שקלים למנה). הקונספט השלישי והאחרון של שגב עוסק בבר מתוקים שמוכר קינוחים בכוס חבק איתם ניתן להסתובב בשוק והם מתאימים לילדים ולמבוגרים (30 שקלים למנת חצי ליטר). 

>> שוק צפון: המקומות המומלצים

שרונה מרקט הירו ראמן (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
אהרוני במרקט|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

הירו ראמן בר
הלוגו של הירו ראמן בר החדש מבוסס כולו על ישראל אהרוני, השף שהביא לישראל את האוכל האסייתי, ומשלב את הזקן האיקוני שלו עם מנת ראמן. עם הירו ראמן בר חוזר אהרוני לסצנת המסעדנות, בצניעות אמנם, אבל עם הרבה תעוזה לכבוש את הישראלים עם מרק ראמן מהביל דווקא באמצע הקיץ. הירו ראמן בר תתמקד בפאסט פוד אסייתי, ותמצאו בה תפריט שכולל וריאציות אישיות של אהרוני על מרקי הראמן שמהווים ארוחה שלמה בצלחת אחת עם אטריות ראמן, מרק וירקות בשילוב עם טופו, בשר, או עוף; גיוזות, כנפי עוף אפויות; מנות אטריות שונות ומגוון סלטים אסייתיים ממסעותיו של אהרוני בעולם. את האוכל ניתן יהיה לשטוף עם סאקה או בירה.

שרונה מרקט ניו יורק דלי (צילום: עמוס חיון,  יחסי ציבור )
מניו יורק לתל אביב|צילום: עמוס חיון, יחסי ציבור

ניו יורק - דלי מרקט Deli Market
השם ניו יורק הוענק לניו יורק דלי מרקט לא בכדי. השף של המקום, עמוס חיון, שב לארץ אחרי שהות ארוכה בניו יורק שם בישל אוכל עילי אצל שפים כמו דניאל בולו ואפילו זכה במקום הראשון בתכנית Sweet Genius, בה קונדיטורים מתחרים אחד בשני. כעת, החליט חיון לפנות לאהבה האמתית שלו - כריכים. הוא קיבל השראה מהסרט "שף" והלך על המקום הכי אמריקאי שיש. כך למשל תמצאו פה כריך מטבחי הגיהנום עם כתף בקר, חמוצי הבית, חרדל דיז׳ון ואיולי צ'יפוטלה (35 שקלים), כריך ניו יורק דלי עם קורנביף, חרדל תותים, עגבניות תמר, ארוגולה, איולי ושום קונפי (35 שקלים), כריך ברוקלין עם סלמון מעושן, גבינת שום-שמיר, עירית, בצל סגול וארוגולה (35 שקלים) וכריך קווינס עם גבינת עזים מתובלת, גוואקמולה, פסטו אגוזי מלך, סלרי, עגבניות מיובשות וזיתים שחורים (30 שקלים). לצד תפריט הכריכים שמודפס על נייר עיתון עם תכנים על חיון והכריכים שלו, תמצאו כאן תה קר אמריקאי, קפה, וסיידר אלכוהולי מוגז. המקום אמנם באווירה משוחררת אך חיון מקפיד על חומרי גלם מעולים ומחירים משתלמים.

שרונה מרקט פורלה (צילום: טל אגסי,  יחסי ציבור )
דרור פילץ עושה פורלים|צילום: טל אגסי, יחסי ציבור

פורל הדן - פורלה
מלך העישונים דרור פילץ חבר לאגודה השיתופית דגי הדן ויחד הם פתחו את פורלה - בר אוכל מגניב שמתבסס כולו על הפורל שגדל בנחל דן. פורלה נמצאת במתחם פורל הדן בשרונה מרקט, מתחם שלם שמהווה מעדניית פורלים מהחלומות, לכל מי שאוהב דגים. בפורל הדן ימכרו לכם פורל מפולט ממכונה מיוחדת שמפלטת את הדג אך מותירה אותו בשלמותו ומוצרים כמו פורל מעושן, כבוש, בתוך רביולי או בסלט תפוחי אדמה. בפורלה יגישו לכם את הפורל בכריכים משובחים (22-42 שקלים לכריך) או על צלחות בסלט או רביולי (45-50 שקלים). בין המנות כאן תוכלו למצוא פילה פורל צרוב על הפלאנצ'ה עם ירקות קלויים ואיולי חרדל; כריך הדגל של פורל מעושן עם איולי חזרת וארוגולה; קיסר פורל לבבות חסה, עגבניות שרי, קרוטונים של בית, עם נתחי פורל מעושן ושבבי פרמזן ברוטב הקיסר הסודי של דרור פילץ; סנדוויץ' טוניסאי עם פורל מעושן -בבאגט או בג'בטה המרוחים בקרם לימון כבוש, פרוסות ביצה קשה, תפוחי אדמה, נתחי פורל מעושן, זיתי קלמטה וצלפים; ולחמנייה עם נקניקיית פורל, כרוב כבוש ואיולי צ'יפוטלה.

עוד באוכל טוב: 

שרונה מרקט קוקי באקט (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
כולנו מטורפים על עוגיות. קוקי באקט|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

קוקי באקט
האם יש מישהו שלא אוהב עוגיות? קשה לנו להאמין. גם למשפחת פוני, 4 דורות של אופים תל אביביים הייתה תחושה שכולם אוהבים עוגיות. הם פתחו את הקוקי באקט שם הם מקבצים מתכוני עוגיות מהמאפייה התל אביבית שלהם, מאפיית פוני ברחוב מטלון, ומוכרים אותם בקונספט ייחודי, מגוון, זול וטעים. בכניסה לחנות עומדים 70 ארגזים שונים עם 70 סוגי עוגיות שעושים במקום כמו עוגיות מרוקאיות, עוגיות כעכע, עוגיות גרנולה, אלפחורס, עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיית טריקולד משלושה סוגי שוקולד, עוגיות ללא סוכר וללא גלוטן ועוד המוני סוגים. בקוקי באקט תוכלו למלא דלי בכל העוגיות האלו במחיר קבוע לפי הגודל הנבחר (טווח המחירים נע בין 10 שקלים ל-50 שקלים לקרוב לשני קילו עוגיות). בתוך החנות ישנו חדר קטן שנקרא עולם הנשיקות שעובד על אותו קונספט אך מתרכז כולו בנשיקות ומרנגים, עם תחתיות לעוגות, פבלובות ונשיקות בכל מיני צבעים כמו בעולם פנטזיה מושלם. מלבד הקוקי באקט למשפחת פוני יש דוכן נוסף בשוק, של בורקס שמייצרים אותו גם במאפייה בלוינסקי כבר עשרות שנים. מדובר בבורקס מיוחד שפיתחה המשפחה ללא שמן, ללא מרגרינה וללא שומן טראנס, והוא נהדר.

אין תמונה
חגיגת אקלרים בפושון


פושון
אפשר להגיד די בוודאות שאחד מנושאי השיחה הבולטים ביותר סביב שרונה מרקט הייתה ההגעה של פושון לישראל. בכל זאת, נציגות חו"לית כה נוצצת היא ממש לא משהו שאנחנו רואים כל יום. פושון ישראל ביצעה התאמות לחך הישראלי ויצרה תפריט שמשלב בין להיטי הרשת המוכחים למנות שמדברות לישראלים במיוחד. בפושון שרונה מרקט תמצאו חלק שלם של מעדנייה ומאפייה עם שפע מלוחים ומתוקים וכן מסעדה ובית קפה רחב ידיים בו אפשר לאכול ארוחות בוקר, צהריים וערב. בתפריט תוכלו למצוא קוקטיילים בסטייל צרפתי כמו פריס פאשיין - רום בהיר וכהה עם מיץ פסיפלורה ותפוזים וגרנדין (62 שקלים), קוקטייל שמפניה 1886 עם סמירנוף, לימון, ושמפניה (58 שקלים), ארוחת בוקר פושון ובה ביצים לבחירה, סלמון מעושן, גבינות צרפתיות, פירות טריים ובגטין פושון, מיץ ושתייה חמה וקרה (69 שקלים), מילפיי אספרגוס עם קרם בזיליקום ווסאבי, ביצה קשה, רוקט אספרגוס ועלי סלנובה עם קונקסה עגבניות ומנוברים קלויים (32 שקלים), ומקרונים בטעמים כמו קוקוס, לימון, מנגו ופסטיפלורה (7 שקלים).

כוס יין ואוכל (צילום: webphotographeer, Istock)
יין במחירים משתלמים. מיט ווין|צילום: webphotographeer, Istock



מיט ווין ומיט בר
מסעדת מיט בר המוכרת פותחת בשרונה מרקט זוג קונספטים מלהיבים במיוחד. הראשון, דוכן שנקרא מיט ווין ויתרכז באהבת היין, ודוכן שבו יימכרו ההמבורגרים של המיט בר, לצד צ'יפס. קונספט היין, יציע שפע של יינות ישראלים מיקבים כמו רמת הגולן; שאטו גולן; פלאם; פלטר ויינות נבחרים מחו"ל (בעיקר מאיטליה, וצרפת) במחירים משתלמים במיוחד. בדוכן ייפתחו בקבוקים שווים במיוחד בכוסות שיתומחרו בעלות מזערית יחסית של בין 12-25 שקלים לכוס. המטרה היא שהמגיעים למרקט יוכלו ליהנות משיטוט עם כוס יין במקום, במחיר הכי משתלם שיכול להיות. גם המחירים של הבקבוקים כאן צנועים יחסית - בין 45 שקלים ל-220 שקלים לבקבוק יין מתיישן. דוכן היין בשרונה מרקט כבר פועל, ואף ניתן להזמין ממנו בקבוקים מיוחדים במשלוח עד הבית, בעוד דוכן ההמבורגרים טרם נפתח ועתיד להתחיל לפעול בחודשים הקרובים.

שרונה מרקט פיש בר (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
דגים דגים דגים. ופירות ים|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור



FISHBAR - FISH&SEAFOOD פיש-בר דגים ופירות ים
המקום של הראל בלו ואודי בכור מזיקו דגים מתחלק לשניים: חנות ובר דגים ופירות ים מרשים. החנות מכילה מגוון גדול מאוד של דגים (רבים מהם גם כאלה שהישראלים טרם מכירים) ואקווריומים מרהיבים של לובסטרים ווצדפות חיות בסגנון תצוגה של שווקי אוכל כמו צ'לסי מרקט בניו יורק. מהחנות ניתן יהיה לרכוש את הדגים בכל גרסה: החל בדג שלם, דרך פילה וכלה בסביצ'ה. לצד הדגים הכין השף עידו רובין את כל הרטבים המתאימים (למקום אפילו יש ספר מתכונים משל עצמו, כדי לעזור לכם בהתלבטויות). הכל כדי שתגיעו הביתה, ואחרי כמה דקות תהיה לכם מנת שף כמו סשימי טונה ברוטב אסייתי-ים תיכוני או מנת שרימפס, קלמארי ומולים עם רוטב מותאם של שום, יין לבן וחמאת עשבים. בר האוכל מתמקד אף הוא בדגים ופירות ים וכולל 40 מקומות ישיבה עם תפריט רחב שכולל דגים כבושים ומלוחים, איקרה מיוחדת, אויסטרים טריים שמגיעים ועוד. התפריט במקום נע מ-20 שקלים למנת מאזט ועד 150 למנת דג מרשימה והחיבור של בלו עם זיקו דגים מוזיל את המחירים משמעותית מאחר שאין פערי תיווך שבדרך כלל מתגלגלים אלינו הלקוחות. בר המסעדה יגישה בתחילה ארוחות צהריים וערב ובהמשך גם ארוחות בוקר דייגים עם דגים מלוחים, ירקות, לחם ושתייה.

שרונה מרקט קרלברג (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
נקניקים בקרלברג|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

מעדני קרלברג
רשת קרלברג - רשת מעדניות בניחוח רוסי ומזרח אירופאי פתחו בשרונה מרקט מעדנייה-קצבייה שופעת ובית ממכר לכריכים משובחים על בסיס מוצרי המעדנייה הרבים (למעלה מ-400 נקניקים). רבים מהבשרים כאן מגיעים מחוות גידול בבעלות החברה ומעושנים במכונת עישון בשרים גדולה המוצבת במקום, שמדיפה ניחוחות משכרים של בשרים לכל עבר. בין המנות כאן תוכלו למצוא כריך קורנביף – 200 גרם מבשר בסטימר בשילוב גבינה שוויצרית, בייקון וכרוב כבוש, בלחם מחמצת; מנת ספריבס בסגנון אסייתי; כתף חזיר מבושל במגוון סוגי הגשות ועוד. את התפריט, של כ-6 פריטים שבכל יום יחבור אליהם ספיישל משתנה, ניתן יהיה לשטוף בבירת אחוזת בית, גם היא בבעלות המעדנייה או בגזוז בטעמים.


אין תמונה
בקונספט של אוכל רחוב. טייגר לילי שרונה מרקט

טייגר לילי שרונה מרקט
טייגר לילי, המסעדה התאילנדית מרמת החייל, פותחת בשרונה מרקט מסעדה יפיפייה ומעוצבת להפליא עם ציורי קיר מרשימים, שלטי שוק ואף תצוגת כלי אוכל וכלי בית תאילנדיים. גם הסניף החדש יציע אוכל בסגנון תאילנדי אותנטי אך הפעם כזה שמושפע מאוכל הרחוב של בנגקוק. העיצוב כאן יראה כמו סמטה בשוק, עם תחנות אוכל שונות כמו תחנה של סלט פפאיה נהדר, תחנת בננה לוטי, תחנת מרקים, עמדת ווק ועמדת שייקים מגניבה בסגנון של אוטובוס תאילנדי. בטייגר לילי שרונה מרקט יהיו לא פחות מ-160 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ והיא תיפתח רשמית במהלך חודש אוגוסט הקרוב. בין המנות שתוכלו למצוא כאן: פאד תאי חריף, מרקים תאילנדיים מיוחדים שלא קיימים בסניף המקור, מנת טום יאם קלאסית עם פירות ים, עוף או טופו עם פטריות שמפיניון, עגבניות שרי, בצלצלי שאלוט, צ‘ילי, גלנגל, למון גראס, כפיר ליים, כוסברה וחלב קוקוס וכמובן מנת סום טאם - סלט פפאיה ירוקה, עגבניות שרי, בוטנים, שום, לימון, רוטב דגים, סוכר דקלים וצ'ילי חריף.

שוקרוט, ביירן (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
הנקניקיות כבשו אותנו. ביירן|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

ביירן מרקט
אף אחד לא האמין שביירן - המסעדה הבווארית שהתמקמה לפני כשנתיים בפינה מקוללת ברחוב פרישמן בתל אביב - תצליח. הקונספט של אוכל גרמני היה כל כך רחוק מהישראלים ובכל זאת, הבירות, השפצלה ובעיקר הנקניקיות המעולות בביירן תפסו אותנו. הסניף החדש של הביירנים בשרונה נשען על אוכל רחוב גרמני, מה שאומר בעיקר הרבה נקניקיות בלחמניות חלב ורטבים שונים (25-40 שקלים תלוי בסוג הנקניקייה הנבחרת), קוביות שניצלים עם דיפ בווארי (24 שקלים), ביירן צ'יז בורגר- מיקס ירוקים ואיולי שום-פרמזן (38 שקלים), קַארִיוורְסְט קלאסי ברוטב קארי אדום (22 שקלים); פרח בצל –בצל פתוח ומטוגן (24 שקלים) ופוטטו קנקר – תפוחי אדמה מדורה ושיפוד נקניקייה (32 שקלים).


אין תמונה
סניף שישי. מרינדו

מרינדו שרונה מרקט
מרינדו שרונה מרקט הוא הסניף השישי במספר לרשת הבשרים והקצביות מרינדו. כאן יגישו המומחים לבשר תפריט של כריכי בשר ותבשילים שניתן יהיה לאכול על הבר. בין המנות כאן אפשר למצוא למשל פייסל - שוק טלה מעושן עם טחינה עשבי תיבול ועגבניות; שוקרוט נקניקיות ובשר מעושן עם כרוב כבוש חם בבאגט; פרגית כפרית - פרגית במרינדה של פפריקה ספרדית, דבש ונענע; כריך כפרי מפולפל - רוסטביף מעושן ומפולפל עם איולי, ירקות וחרדל קולמנס; סטייק סנדוויץ'- סינטה צלויה עם גבינת טום בבאגט עם איולי חרדל ובזיליקום; מרינדו בורגר - המבורגר טלה או אנטרקוט בלחמנייה פריכה; ותבשילים כמו גולש טלה, ביף בורגיניון, מרק זנב ושוקרוט, המוגשים עם תפוח אדמה מדורה בחמאת עשבי תיבול. העלות של הכריכים הבשריים והתבשילים תנוע בין 49 ל-59 שקלים.

שרונה מרקט איקה שוקולד (צילום: אייל יסקי וייס,  יחסי ציבור )
שוקולד נהדר. איקה|צילום: אייל יסקי וייס, יחסי ציבור

איקה שוקולד
את איקה שוקולד - החנות הנהדרת ביד חרוצים בתל אביב - מכירים רבים מחובבי השוקולד בארץ וההגעה שלה לשרונה מרקט הולכת להכניס אותה כבר אל המיינסטרים המקומי. החנות החדשה של איקה הולכת להציג מגוון רחב במיוחד של שוקולדים ופרלינים מגניבים בטעמים כמו שוקולד מריר בגוונים שונים, שוקולד חלב בדרגות מתיקות משתנות, שוקולד ביסקוויט, שוקולד קרמל, שוקולד בלונד ועוד (כ-20 שקלים ל-100 גרם). במסגרת חבירתה לשרונה מרקט פיתחה כהן גם קו מוצרים מיוחד וחדש כמו שוקו קר לדרך (19 שקלים) , מוסים על בסיס שוקולד ולרונה (17 שקלים), שוט אספרסו על שוקולד חם (12 שקלים), לחמנייה עם שוקולד, בראוניז, מרמלדות, קרמלים ונוגט (18-20 שקלים ל-100 גרם).

שרונה מרקט רושדי אוכל דרוזי (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
החיזורים השתלמו. רושדי אוכל דרוזי|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

רושדי - אוכל דרוזי
כבר שנים שרושדי חלבי מדליית אל כרמל מכין אוכל דרוזי אותנטי בשווקי אוכל וירידים ברחבי הארץ. בשרונה מרקט חיזרו אחריו ושכנעו אותו לפתוח דוכן קבע עם אוכל דרוזי שברובו מתבסס על תבשילים צמחוניים וכמובן, איך לא, גם פיתה דרוזית ענקית עם תוספות כמו לבנה, טאבולה, חומוס, טחינה וחריף (20 שקלים לפיתה גדולה). בין התבשילים כאן ניתן יהיה למצוא עדשים ובמיה, תבשיל קישואים עם בורגול, פריקי, תבשיל חצילים, אורז, וממולאים כמו עלי גפן, כרוב וקישואים בסופי השבוע. המחירים כאן עממיים ועלותה של צלחת גדושת אוכל שאוכלים במקום או לוקחים הביתה היא 30 שקלים.

מסעדת M25 (צילום: נמרוד סונדרס)
אחות נוספת למיט מרקט|צילום: נמרוד סונדרס

עריאס
השף ירון קסטנבוים ילווה את בר הבשר החדש אראיס שמהווה את המקבילה השרונאית ל-25M המצליחה בשוק הכרמל. גם כאן, ישתמשו בבשרים הנהדרים של המיט מרקט של קסטנבוים ואף ניתן יהיה לרכוש אותם הביתה. אבל בשרים טובים הביתה זה לא העניין המרכזי כאן, אלא האוכל, שיהיה דומה למדי לאוכל באחות הקטנה. הבסיס הוא מנות בפיתות או צלחות כמו שווארמת המעושנים המוכרת, שקשוקת קציצות מרגז, עריאס וקבב שוק. פחות זה יותר.

שרונה מרקט אבו חסן (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
האם הייבוא יצליח? עלי קרוואן|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

עלי קראוון - אבו חסן
מה עוד אפשר להגיד שלא נאמר במקרה של חומוס אבו חסן. כאן, הציפייה וההתלהבות של הגעת החומוס המפורסם למרכז תל אביב הבורגני, מהולה גם בחשש אדיר שמא החומוסייה הוותיקה לא תצליח לעבור את הפיצול בשלום ותפגע חלילה בקהל מעריציה. אנחנו לפחות נותנים צ'אנס לחומוס והמסבחה שמכינים כבר מעל 50 שנה ביפו ומקווים שהאפשרות לאכול את החומוס במתחם מקורה עצום ממדים דווקא תועיל לנו. אנחנו מחזיקים אצבעות להאני קרוואן (הנכד של אבו חסן) וגם לחומוס, לפול ולמבסחה.

שרונה מרקט. רחוב קלמן מגן 3, תל אביב. שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-23:00, ו' 08:00-18:00, ש' 09:00-23:00.

>> לכל חדשות האוכל