האנגרי גיא וינה (צילום: אדר קפלן מור,  יחסי ציבור )
הפיתות. הגיעו לוינה|צילום: אדר קפלן מור, יחסי ציבור

כשהשף אייל שני החליט שהיעד הבא של מוסד הפיתות שלו, המזנון, הוא וינה, הרמנו גבה. מה לווינה - העיר האריסטוקרטית, ההיסטורית והקלאסית - ולפיתה נוזלת טחינה? אבל שני פתח את סניף המזנון בעיר לפני מספר שבועות, וכבר הסתבר לנו שהוא לא לבד. בית אוכל ישראלי חדש בשם Hungry Guy, שנפתח בווינה בשבוע החולף, מציע פיתות שאופים במקום במילויים מפתיעים מעשה ידיה של השפית הישראלית אדר קפלן מור.

איפה מבלים את יום שלישי אתם שואלים? בפייסבוק שלנו!

בהאנגרי גיא ישנם לא פחות מ-7 שותפים. חלקם ישראלים, חלקם וינאיים, לאחד מהם קוראים אייל גיא, ועל שמו נקראת המסעדה. גיא, ישראלי שחי באוסטריה שנים ארוכות, הוא בעל רקע בתחום הקולינריה. יחד עם השותפים שלו הוא החליט לקחת את נושא אוכל הרחוב הישראלי למקום אירופאי. המנות שיוגשו במקום יתחלקו למנות בפיתה ומנות רוטיסרי, ואותן ילוו מרקים, קינוחים ומשקאות אלכוהוליים.

האנגרי גיא וינה פיתה (צילום: אדר קפלן מור,  יחסי ציבור )
ויש גם מאפייה שלמה |צילום: אדר קפלן מור, יחסי ציבור

הבעיה הראשונה שנתקלו בה השותפים במסע להבאת אוכל הרחוב הישראלי לאוסטריה, הייתה היעדר מאפייה וינאית שאופה פיתות ברמה גבוהה מספיק. לכן הם החליטו להקים מאפייה משלהם בתוך המסעדה, ולייצר עצמאית פיתות שיכולות גם להימכר באופן בודד. המסעדה ממוקמת במרכז העיר (רובע 1), בקרבת אזורי תיירות וברים מקומיים שמושכים אליהם אנשי עסקים, תיירים ועוברי אורח.

עוד באוכל טוב:

 

הפנייה לקפלן מור, אחת מהשפיות היועצות המוכרות בישראל (לשעבר אחד העם אחד של מיכל אנסקי), נבעה מהחיפוש אחר שף ישראלי שיתאים למיזם. "הם חיפשו מישהו שמבין את הרעיון של הפיתה מצד אחד, ומצד שני איש מקצוע עם ראש פתוח ויצירתי וניסיון בהקמת מסעדות", היא מספרת מווינה. "החלטתי לקחת את האתגר ולעזור לשותפים לבנות מקום מאוד ייחודי. אין משהו דומה לזה בסביבה שלנו כאן בווינה". קפלן מור הובילה את המקום בשבועות האחרונים והנהיגה צוות של טבחים שמגיעים ממקומות שונים בעולם, כמו סוריה, גרמניה, איטליה, ישראל ואוסטריה.

האנגרי גיא וינה עוף רוטיסרי      (צילום: אדר קפלן מור,  יחסי ציבור )
העוף הזה בדרכו להתכרבל בתוך פיתה|צילום: אדר קפלן מור, יחסי ציבור

בבניית התפריט של המסעדה התחשבה קפלן מור גם בהגבלות שונות, כך שהמקום באמת מתאים לכולם: יהודים שומרי כשרות, מוסלמים, צמחונים וטבעונים. זה בא לידי ביטוי בשפע מנות צמחוניות וטבעוניות, וכן מנות שאינן מערבבות בשר עם חלב, מטבח שאינו כולל שימוש בחזיר, ושימוש מועט מאוד באלכוהול באוכל.

בין המנות כאן: פיש אנד צ'יפס של נתחי קוד, מצופים בשטרויזל מתובל על בסיס פיתה גרוסה, עם תפוחי אדמה שבורים אפויים, מיונז לימון וחזרת ומלפפונים חמוצים; מרק עוף יהודי מפורק עם עופות מהרוטיסרי, ירקות שורש קונפי, עשבי תבלין וחזרת; ופיתה עם לביבות ירק עם פטה וקרם שמנת, סלט עגבניות, בצל, נענע, סומאק וטחינה. "לקחתי את חומרי הגלם שאנחנו עובדים איתם בישראל, ואת הטעם הווינאי - לביבות או מנות עם תפוחי אדמה -  פירקתי, והרכבתי מחדש", מסבירה קפלן מור כשהיא מדברת על התפריט.

על אף התזמון הצמוד, מבחינת הבעלים של האנגרי גיא אין שום קשר בין המזנון למסעדה שלהם, לבד מהעובדה שגם כאן רוב המנות מוגשות בפיתות ומהוות וריאציה מסוימת לאוכל רחוב ישראלי. על הקונספט של המקום הם חשבו כבר לפני זמן רב, אך בשל תקופת שיפוצים ארוכה במיוחד (במסגרת המיזם אוחדו שלוש חנויות על מנת לפתוח את המסעדה ובה המאפייה), הפתיחה של המקום התעכבה והתרחשה במקרה בצמידות למזנון. מבחינתנו, יש מקום לכולם. 

Hungry Guy, Rabensteig 1. וינה. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל