קרמרי דה לאקלייר תל אביב אקלייר  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
ככה זה נראה. אקלייר בקרמרי|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

כחובבי מתוקים מושבעים היינו הראשונים (או לפחות ככה נדמה לנו)  לזהות את הפוטנציאל המטורף של הקרמרי ל'אקלייר החדשה. כבר לפני כמה שבועות דיברנו כאן על הקונספט של השף תומר לוי, שמשדך בין מאפים מושחתים מעולם הפטיסרי הצרפתי לגלידות, וברגע שהקונספט הפך למציאות - התייצבנו לטעום. 

הקרמרי נפתח במקום גלידריית פרוטי הוותיקה בסמוך לדיזנגוף סנטר בתל אביב והחל לפעול במתכונת הרצה רק בשבוע שעבר. שעות פעילות בודדות מדי יום הספיקו כדי לייצר סביבו מיני-היסטריה, וכך, על בסיס עוברי אורח סקרנים בלבד, 300 בריושים ממולאים בגלידה חוסלו כבר ביום הראשון. השבוע הקרמרי פועל באופן מלא, וזה בדיוק הזמן לבדוק מה הולך כאן, והאם זה טעים.  

בואו לפייסבוק שלנו, מתוק וטעים שם

קרמרי דה לאקלייר תל אביב בריוש (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
וככה נראה הבריוש|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אז ככה, קודם כל, למי שדאג - חלק ממאפייני גלידריית פרוטי נשמרו גם כאן.  לוי הוא גם הבעלים של רשת פרוטי, ופרט לשלט הזוהר והמוכר (שלא ילווה את הסניפים הבאים של הקרמרי דה ל'אקלייר), תמצאו כאן גם פרוזן יוגורט וכמה טעמי גלידה איקוניים כמו אווטר (הידועה גם בתור "הטעם הכחול"), שאי אפשר היה להוציא מהמקום.

עד כאן הדמיון. כל היתר שונה בתכלית: קודם כל העיצוב, שבאופן כללי משדר סטייל של פטיסרי צרפתי, עם צבעים שחורים ולבנים ומדים של אופים לעובדים במקום. בנוסף, המקום כולל דלפק וכמה מקומות ישיבה בסמטה צדדית, כך שאפשר לשבת ולאכול את המאפים הממולאים במקום.

את הויטרינה החיצונית ממלאים מספר טעמי גלידות כמו סורבה תות, נוטלה ואגוזי לוז, לוטוס קרמל ופררו רושה, ולצדם המוני מקרונים מוגדלים בצבעים שונים ממולאים בגלידה (18 שקלים), לצד קוקילידות קלאסיות מעוגיות ענק בטעמים כמו שוקולד או טופילידה - עוגיות טופי שוקוצ'יפס (13-18 שקלים), ואם זה מרגיע מישהו -יש גם גלידה דלת שומן.

 

קרמרי דה לאקלייר תל אביב מקרון (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
ויש גם מקרונים עם גלידה וטופילידה. הלכה הדיאטה|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אבל השוס האמתי הוא בכלל מעבר לויטרינה: בחלק האחורי של הקרמרי מככבים המאפים - פחזניות (קראקולין) ואקליירים מבצק רבוך, בריושים שמנמנים וקרואסונים. את כולם מייצרת במיוחד עבור המקום, ממתכונים של לוי, אחת מהמאפיות המוכרות בתל אביב. את הבריושים ממלאים בגלידה רגילה לבחירה מהוויטרינה, אך את הפחזניות והאקליירים ממלאים כאן בגלידה אמריקאית שהטעמים שלה משתנים מדי שבוע, והיא רכה וקטיפתית בהרבה מגלידה רגילה, כך שהיא מרגישה כמו קרם קריר כשאוכלים אותה יותר מאשר גלידה סטנדרטית. בין הטעמים שלה למשל: קרם פטיסייר, מקלות וניל ושוקולד נוטלה.

אחרי שבחרתם מילוי יזלפו על המאפה שלכם גם קרמים לבחירה כמו תות, ריבת חלב או ביסקוטינו. לא מספיק? בוחרים גם עוגיות ותוספות שמפוזרות מעל הכול כדוגמת לוטוס מפוררות, עוגיות אוראו וכדורי שוקולד לבנים או שחורים. והתוצאה: קינוח ענק שנראה כאילו הוא יצא מסרט מתוק במיוחד.

בואו נתעכב לרגע על עניין הגודל-  לוי אמנם הסביר, עוד בטרם המקום נפתח, שהאקליירים הולכים להיות עצומים, אבל רק כשהגענו לכאן נוכחנו לדעת שהוא לא הגזים כלל. כל הקינוחים כאן מכובדים מאוד בגודלם ומשתלמים במחירם: 18 שקלים בלבד לאקלייר, פחזנייה או בריוש ממולאים. 

קרמרי דה לאקלייר תל אביב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
קינוחי ענק במחיר משתלם|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אז איך היה?

הקינוחים של לוי יפיפיים, אבל אנחנו כאן בשביל הטעם, ושמחנו כל כך לגלות שהם לא רק יפים. נתחיל מהאקלייר - על שמו נקרא המקום, והוא היה מעולה: טעמנו אקלייר במילוי גלידה אמריקאית בטעם קרם פטיסייר, הבצק הרבוך היה מצוין וניכר שלוי השקיע מחשבה בייצורו, משום שהוא מהווה כלי קיבול מושלם לגלידה האמריקאית הטעימה. האמת היא שציפינו לבצק שיהפוך ספוגי ברגע המפגש עם גלידה, וקיבלנו צינור פריך במידה ששומר על מרקם מצוין גם אחרי כמה דקות.

על אף העומס ברכיבים (גלידה, זילופי קרמים ואפילו עוגיות מעל) - התוצאה לא הייתה מתוקה להחריד והכול עבד ביחד היטב. האכילה עצמה היא לא בדיוק שיא של אסתטיקה - זה מטפטף, זה נמרח על הפנים וזה גם חלק ממה שהופך את החוויה הזאת לכל כך כיפית. זה סוד הקסם של כל אוכל רחוב טוב - אף אחד לא בא לאכול אותו כדי להיראות במיטבו, באים למרות ההשלכות. 

עוד באוכל טוב:

בשלב הבא המשכנו עם בריוש ממולא בגלידת רום צימוקים, ונתקלנו בבעיה: האקלייר אמנם גדול, אבל אפשר להכניס אותו לפה בביס אחד. את הבריוש אין שום סיכוי לאכול בלי לשבור את מפרק הלסת, לפחות ככה חשבנו עד שסיימנו לאכול אותו בחוסר קלאסיות משווע. רק אז הסבירו לנו שאנחנו אמורים למעוך את הבריוש, בדיוק כמו שעושים כשאוכלים המבורגר. ככה, מסתבר, לא רק שהבריוש לא יתפרק, הוא גם יספוג את טעמי הגלידה לכל חלקיו. בקיצור, חבל שלא ידענו את זה לפני כן, אבל הנה אנחנו כאן כדי להעביר לכם את המסר.

קרמרי דה לאקלייר תל אביב אקלייר (צילום: באדיבות תומר לוי,  יחסי ציבור )
אקלייר. כן, הוא טעים אפילו יותר ממה שהוא יפה|צילום: באדיבות תומר לוי, יחסי ציבור

לסיכומו של עניין, אם אתם מהאנשים המוזרים ש"מתוק לא עושה להם את זה", קרמרי הוא לא המקום עבורכם. אבל אם אתם נורמליים, אז קרמרי דה ל'אקלייר ירגיש לכם כמו לונה פארק. מספר השילובים כאן הוא אין סופי, כל אחד יכול ליצור לעצמו קינוח אישי ולשחק אותה שף קונדיטור לרגע. ציניות בצד - הרגשנו כמו ילדים קטנים וזה היה כיף. מבחינתנו - מדובר בלהיט.

קרמרי דה ל'אקלייר. קינג ג'ורג' 53, תל אביב. ראשון-רביעי 03:00-10:00 (החל מאפריל עד השעה ארבע לפנות בוקר), חמישי-שישי 05:00-10:00, שבת 02:30-12:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל