הוסטל 51 טרטר בקר (צילום: אלישע בנאי,  יחסי ציבור )
טרטר בקר בהוסטל 51. כל המנות עד 50 שקל|צילום: אלישע בנאי, יחסי ציבור

מה אתם יודעים על אלישע בנאי? מוזיקאי, נכון, מנגן עם ארבעים השודדים, נכון, הבן של יובל בנאי ואורלי זילברשץ. הכל אמת. מה שאולי פספסתם זה שבנאי הצעיר הוא גם טבח מוכשר, שעבד לא מעט שנים בטאפאס אחד העם והרברט סמואל של יונתן רושפלד והתנסה גם בעבודה במסעדות בחו"ל. בימים אלה הוא הולך על הפול מונטי ושוקד על פתיחתו של בר מסעדה חדש, הוסטל 51 שמו, ברחוב יהודה הלוי בתל אביב על חורבות מסעדת ג'וז ולוז שעברה מקום לאחרונה. הפתיחה צפויה בעוד שלושה שבועות, כלומר ממש אוטוטו, ובנאי לא יהיה לבד על המושכות - שותפיו הם איתמר לוי (מתופף הלהקה), דוד שיסל, צחי זמיר (ממקימי הנסיך) ודנה ינקלביץ', בעלת בר השסק לשעבר. 

הוסטל 51 סלט חומוס (צילום: אלישע בנאי,  יחסי ציבור )
סלט חומוס סיציליאני. גם צמחונים וטבעונים ימצאו את עצמם|צילום: אלישע בנאי, יחסי ציבור

עוד חדשות אוכל בפייסבוק שלנו

"הוסטל 51 יהיה ז'אנר ביניים חדש שבין בר למסעדה, בסגנון ניו יורקי ואירופי", מסביר בנאי, "מקום שאפשר יהיה לשתות בו במחירים הוגנים וסבירים ולרקוד ברחבה, אבל גם לשתות בקבוק יין מעולה ולאכול ארוחת ערב של מבחר טאפאסים מצוינים". בראש המטבח יעמוד בנאי עצמו, ולצדו צחי זילבליכט (ארמדילו, סושי נגיסה ועוד). 

עוד באוכל טוב:

 

הוסטל 51 פאן קון טומאט (צילום: אלישע בנאי,  יחסי ציבור )
פאן קון טומאט. אוכל פשוט ומדויק|צילום: אלישע בנאי, יחסי ציבור

מבחינה קולינרית, מדגיש בנאי, הוסטל 51 הולך להגיש מנות פשוטות אך מוקפדות, ומתאימות לאלכוהול. התפריט יורכב משלושה חלקים: אוכל איטלקי, ספרדי וישראלי, ותמצאו בו בין השאר פאן קון טומאט עם סרדינים כבושים; ראמפ סטייק עם ארוגולה חמה; פאטאטאס בראוואס עם איולי מיסו; סלט חומוס סיציליאני; וטרטר בקר עם עגבנייה שרופה וריקוטה מלוחה. מחירי המנות ינועו בין 20 ל-50 שקלים, והתפריט ישתנה על פי ההיצע היומי בשוק ויכלול גם אופציות לצמחונים וטבעונים.

"אנחנו לא מישלן"

"אני מכוון למחירים אטרקטיביים מאוד כי אנחנו לא מסעדת מישלן אלא מקום עם אוכל קל ומגניב". אומר בנאי, "גם את תפריט היין שבניתי תמחרנו במחירים מתונים - כוס יין מעולה ב-20 שקלים ויינות פשוטים וטובים שיימכרו גם בחצאי כוסות. אנחנו מנסים לעשות משהו שעוד לא היה בעיר".

הבעלים החדשים שיפצו את החלל מהיסוד, ובנוסף השתלטו על גלריית הפיסול הסמוכה - כך שהוסטל 51 צפוי להיות מקום לא קטן בכלל. ממש מעליו אמור להיפתח בקרוב הוסטל אמיתי, שייקרא ליטל תל אביב ויארח תרמילאים ותיירים.

בינתיים שוקדים בנאי והלהקה גם על אלבום שלישי, ובונים על המקום החדש שיארח את חבריהם האמנים. "כולנו די צעירים וחסרי ניסיון מבחינת עסקים קולינריים", אומר בנאי. "ולמרות זאת - יש לנו אומץ ואנחנו הולכים על זה. לקחנו על עצמנו את המשימה ליצור מקום שכולם יוכלו לבוא לשבת בו באווירה טובה, כולל החבורה הגדולה שבגללה ללהקה שלנו קוראים אלישע בנאי ו-40 השודדים. קבוצה גדולה של מוזיקאים, במאים, ציירים ופסלים שיוכלו לבוא אלינו ולסיים בכיף את היום".

הוסטל 51, יהודה הלוי 51, תל אביב, שעות פעילות: ראשון-שבת 18:00-אחרון הלקוחות. 

>> כל חדשות האוכל