כבר במבט ראשון אי אפשר להתעלם מכך שהעיניים של ג'ולי אלחרר מזכירות מאוד את אלה של אחותה הקטנה ג'קי. כך גם תווי פנים רבים אחרים, וכך גם המיקום של המסעדה החדשה שלה - מאמא ג'ולי - שנפתחה בדיוק במקום שבו פעלה המסעדה של ג'קי עד לפני כמה חודשים, בשוק צפון בתל אביב.
את ג'קי אזולאי כולכם מכירים עוד מימיה ב"מאסטר שף", ואם לא משם אז מסדרת הדוקו המשפחתית שעוקבת אחרי 14 האחים והאחיות למשפחת אלחרר והפכה עם השנים לסוג של קאלט. אבל ג'ולי, האחות הבכורה של המשפחה, שמגיעה בכלל מרקע של ראיית חשבון ופיננסים, לא רוצה שישוו אותה כל הזמן לאחותה הקטנה והמפורסמת. "זה נכון שפה הייתה המסעדה של ג'קי, אבל זה היה כבר לפני שנה", היא אומרת.
בשנים האחרונות עזבה ג'ולי את תחום הכלכלה לטובת המטבח, והפעילה מסעדה לאוכל ביתי בבית שמש. "ממש לפני הקורונה סגרתי את המסעדה שלי בבית שמש, שפעלה חמש שנים. עוד לפני הקורונה רציתי לצאת מבית שמש ולהגיע לאזור המרכז, וכשהקורונה הסתיימה החלטתי שאני באה לפה ופותחת, מה שלא יהיה".
אין חשש לפתוח בדיוק איפה שג'קי הפעילה מסעדה?
"לא. מה יכול להיות מפחיד בזה?"
היא הרי סגרה את המקום מסיבה מסוימת, שהיא כנראה גם עסקית וגם אישית.
"זה לא מפחיד אותי, לא כלכלית ולא אישית. ג'קי סגרה פה מסיבות שהן שלה. יש לה ארבעה ילדים, מה היא צריכה לקרוע את עצמה על איזו מסעדה? באיזשהו מקום חורה לג'קי שאני באתי לפה לפתוח מסעדה כי היא חושבת שמסעדנות זאת התאבדות. אבל היא מכירה אותי ויודעת שאני מונעת מאמונה עצמית פסיכית ואמונה בבורא עולם. ולכן הדברים פה נופלים לי במקום".
ולמה לעזוב מסעדה בבית שמש שכבר הייתה מבוססת ולהגיע לתל אביב לאזור תחרותי בהרבה?
"בבית שמש, כשהגיעה הקורונה הרגשתי שזה פשוט משמיים ומכרתי את המקום. באתי לפה, לתל אביב, במטרה אחת והיא להאכיל אנשים צהריים שעתיים-שלוש ביום ולעשות שמח בימי שישי עם קבלות שבת".
דווקא בשוק צפון, בדיוק במקום שבו פעלה המסעדה של אחותך.
"כן. האמת היא שזה קשור לכסף. כשאני חלק מהשוק אני לא צריכה להקים מטבח מאפס ולהתעסק עם דברים יקרים. אני משלמת לשוק דמי ניהול. לפתוח מקום עם מטבח מאפס זאת ביורוקרטיה וזה יקר".
לא רק המיקום של המסעדות של ג'קי וג'ולי דומה, אלא גם האוכל שהן מגישות בהן. ג'קי התפרסמה בזכות האוכל המרוקאי הביתי שלה, וכשאתן גדלות באותו בית, זה רק הגיוני שגם האוכל יהיה דומה. התפריט במאמא ג'ולי יכלול מבחר תבשילים שמשתנה מדי יום. בין האפשרויות: קדירה מרוקאית, אסאדו עם ירקות שורש, כרעיים בתנור, קציצות מתחלפות, אורז עם שניצלים, בשר עם פטריות או חומוס, קובה משני סוגים וקוסקוס שיוגש אחת לשבוע. הפורמט במסעדה הוא של ארוחות עסקיות, שנחלקות לשתי רמות מחיר: ישנה עסקית במחיר 49 שקלים, שכוללת מנה בשרית, תוספת חמה וסלט; ועסקית על בסיס תבשילים יקרים יותר, כמו בשר ראש, צלי כתף או אסאדו, שעולה 59-69 שקלים.
במקביל ג'ולי מתכננת לעשות משלוחים של אוכל מוכן לשכונות שמסביב למסעדה, וגם להמשיך לעשות קייטרינג לאירועים קטנים. בנוסף, בימי שישי המבחר במסעדה יהיה רחב יותר ואפשר יהיה לרכוש בה אוכל מוכן הביתה - כמו שלל סלטים מרוקאיים, חריימה ודגים מרוקאיים.
"ג'קי ואני עושות אוכל דומה בבסיס שלו כי הגענו מאותו בסיס, אבל האוכל של ג'קי מותאם יותר לאוכלוסייה שנמצאת סביבה. אני עדיין מבשלת אותו דבר. אני עושה אוכל של בית, פשוט. לפחות 4-5 אנשים כבר אמרו לי בכמה ימים שאני כבר פתוחה פה שהאוכל שלי עושה געגוע לאוכל של סבתא".
הרבה מסעדות הצהירו על קשיים רציניים עכשיו, בעקבות הקורונה. כל כך הרבה מסעדות הולכות להיסגר, ואת מחליטה לקחת דווקא עכשיו את הסיכון ולפתוח?
"כן, כי אני חושבת שדווקא עכשיו, אחרי חודשיים וחצי שאנשים היו סגורים בין ארבעה קירות - הדבר האחרון שהם ירצו לראות זה מטבח. ואני, יש לי אורגזמה מוחית מלהאכיל אנשים. אוכל מבחינתי זה הדבר הכי אינטימי בעולם, אתה מייצר בידיים שלך משהו שנכנס לגוף של בן אדם אחר. כשמישהו יושב מולי ואוכל את האוכל שלי בא לי לבכות. אני פה רק כמה ימים ואני פשוט מאושרת וטוב לי".
מאמא ג'ולי. שוק צפון, תל אביב