רק שלשום דיברנו כאן על שוק הפליאו שהפך למעצמה ומגיע לתל אביב, ובאופן כללי אנחנו בעיצומו של גל מסעדות בשר עם מקומות כמו M25 ,B12 ומיט פאק - והנה בר בשר חדש, ריו גרנדה שמו, מצטרף לחגיגה. מסעדת ריו גרנדה תיפתח בשבועות הקרובים, ותגיש, לפי ההבטחה, סטייקים ונתחים משובחים במחירים סבירים (אל תטעו - זול זה לא יהיה, בכל זאת מדובר בבשר טוב).
מאחורי המקום החדש עומדים דן נורדמן, הבעלים של הבר מסעדה הוותיק גורדו בחוף גורדון בתל אביב, וצורי יוסיבוף, השף של גורדו, שיהיה שותפו. "'ריו גרנדה' הוא מערבון עם ג'ון וויין משנת 50', וזה שם שלדעתנו מאוד מתאים לסטייקים ולאווירה של בשר", מסביר נורדמן. "הכוונה היא לפתוח בר בשר שמזכיר מסעדות בחו"ל. בארץ רוב מסעדות הבשר הן משפחתיות ואנחנו מכוונים למקום לילי, עם אלכוהול ואווירת בילוי".
נורדמן הוא איש חיי לילה שהפעיל ברים כמו הגולדן בר, ועד הבית והלובי, וכן את בר היין הוויין בוטיק ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, שנסגר לאחרונה (ושבמקומו ייפתח בקרוב בר ה-DENIM). במקום החדש יהיה בר רחב, תפריט יין גדול שיכלול יינות בוטיק ישראליים ויינות מכל העולם, מגוון בירות מהחבית וגם קוקטיילים מושקעים כמו מרטיני מלפפונים ומשקאות בשילוב פרחים אכילים.
עוד באוכל טוב:
- עוגיות חמאה על מקל שאחריהן לא תוכלו לאפות שום דבר אחר
- סוף סוף: גלידת בוזה המיתולוגית מתרשיחא מגיעה לתל אביב!
- מה קרה לסניף הראשי של רשת רובן?
"מגיל 16 אני חולם לפתוח מסעדת בשר", מספר נורדמן. "לקראת ריו גרנדה ערכנו מחקר מקיף על כל נתח ונתח, כדי שהבשר שאנחנו מביאים הנה מספקים ישראלים יהיה הכי טוב שאפשר. כל נתח מגיע מספק אחר, אצלו הוא הכי טוב, ואנחנו הולכים על תפריט מצומצם וממוקד. חומר הגלם שהצלחנו להשיג הוא הכי טוב שיש וננסה להיות עם היד על הדופק כל הזמן כדי לשמור על רמה גבוהה".
ריו גרנדה. הרצל 4, תל אביב. 03-5737277. ראשון-שבת 17:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.