עבור מאות אלפי ישראלים, חופשת הפסח הקרובה תכלול גם טיסה לחו"ל - כיף גדול ללא כל ספק. אבל בדרך לאותה חופשה יש עניין קטן שנקרא נמל התעופה בן גוריון ושעות ארוכות של המתנה בטרמינל העמוס, שמלוות הרבה מאוד פעמים לאחר מכן בטיסת לואו קוסט שלא כוללת אוכל. מה שאומר, הרבה מאוד שעות של רעב מצטבר.
אז יצאנו לבדוק עבורכם איך תוכלו להוזיל קצת את השהות בנתב"ג - ולאכול בחינם. כתבתנו מעיין פרילוק בדקה את כל הדרכים להיכנס לטרקלין דן - וחזרה עם טיפים רלוונטיים במיוחד למקום שהוא כבר מזמן לא לאנשי עסקים בלבד.
מסתבר שהעניין של הסדרת הכניסה לטרקלין הוא סבוך למדי. בשום מקום לא מצאנו רשימות מדויקות של מי שזכאי להיכנס לאכול בטרקלין בחינם, אז החלטנו להתקשר בעצמנו לטרקלין כדי להבין. גם שם לא ידעו לומר לנו עם מי מחברות האשראי יש להם כרגע הסכם ומי מהלקוחות של מי זכאי להיכנס לטרקלין. פנינו גם לחברות האשראי, וגם מהן קיבלנו תשובה מעורפלת. כך שבשורה התחתונה - זה באמת ובתמים תלוי בכם, ובכך שלא תתעצלו ותיצרו קשר עם הגורמים הנכונים.
- הכי קל להיכנס לטרקלין עם כרטיס אמריקן אקספרס על גרסאותיו השונות - יש גם דרכים מאוד מהירות וזולות להוציא אותו, למשל בגרסה לאקדמאים.
- אם אין לכם כרטיס אמריקן אקספרס אתם יכולים להתמקח עם הבנק שלכם ולבקש מהאחראי בסניף הטבה שכוללת גם שכרטיס האשראי האישי שלכם יכובד בכניסה לטרקלין.
- אפשרות נוספת, אם הכרטיס שלכם לא מזכה בכניסה חינם לטרקלין, היא לבדוק מול הבנק או חברת האשראי האם אתם זכאים להנחה בכניסה לטרקלין. בעליהם של כרטיסי אשראי מסוימים נכנסים תמורת 30 או 40 שקלים לאדם בלבד, מחיר שכיום לא מגיע אפילו לקפה וכריך במוקדי האוכל השונים והיקרים בנתב"ג. לפעמים שווה לשלם על מנת להיכנס ולקבל את ההטבות של הטרקלין - שתייה חמה וקרה, יין (אם מבקשים) ונשנושים בכמות מכובדת.
- אפשרות נוספת לכניסה לטרקלין היא בדיקה מול סוכן הנסיעות שלכם. סוכנים מקושרים יכולים פעמים רבות להיות כרטיס הכניסה שלכם לטרקלין. רק תעשו את המאמץ ותתקשרו לבקש.