שוק צפון מיכל אנסקי (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
נבחרת מבטיחה. שוק צפון נפתח להרצה|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

אחרי שנה של המתנה, שלל משברים לוגיסטיים ועסקיים והשקעה של לא פחות מ-25 מיליון שקלים, השבוע נפתח להרצה רשמית שוק צפון החדש של מיכל אנסקי ושותפה רועי חמד (שאחראים גם על שוק הנמל בתל אביב ושוק האיכרים בשוהם, גבעתיים ורעות).

בעוד שרונה מרקט, שנפתח לפני קצת יותר מחצי שנה, נחשב לשוק קולינרי גדול במיקום פופולרי שפונה להמונים - שוק צפון החדש מיתג עצמו כבר מהרגע הראשון כשוק מהוקצע יותר, שפונה לקהל ההיי טק של הפודיז ברמת החייל ובשכונות הצפוניות של תל אביב. ככזה, הצליחו לגייס לכאן רשימת שפים נוצצת במיוחד לצד דוכני אוכל מסקרנים, מוכרים יותר או פחות.

עוד המון חדשות מסעירות בפייסבוק שלנו

רבים מהמקומות שנפתחים בשוק צפון החדש הם סנוניות ראשונות לרשתות מזון חדשות שמתכננות להתפתח בעתיד לסניפים נוספים בתל אביב והסביבה: מסעדת השוק רק היום, בית הפיצות והפסטות פרונטו קיוסקו, בית האוכל האסייתי גו נודלס שפתחו כאן סניף שני והשווארמה של כתר המזרח הם רק חלק מהדוגמאות, כך שגם מי שלא יגיע לשוק החדש עשוי להכיר אותם בעתיד קרוב. כדי לעשות לכם סדר בבלגן, הנה הרשימה שלנו למקומות המבטיחים ביותר לאכול ולשתות בהם במתחם החדש.

רק היום שוק צפון  (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
השף אבנר לסקין חבר לקבוצת שותפים צעירים. רק היום|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

רק היום: מסעדת השוק של השף אבנר לסקין הייתה הראשונה שנפתחה במתחם, ולכן גם תעמוד בראש הרשימה שלנו: על האוכל פה מופקד לסקין, אושייה ותיקה ומוכרת בסצנת האוכל בישראל. ברק היום הוא עושה קאמבק של ממש, אחרי היעדרות של 15 שנים מעולם המסעדנות. במקום החדש לסקין חבר לקבוצת צעירים בני 27-25 שהיו מלצרים בארוחות פרטיות שערך, ויחד הם החליטו על פתיחת מקום צנוע בתמחור נוח. התפריט שבנה לסקין מתחלף מדי יום על פי התוצרת של העסקים הסמוכים לו - ירקות, דגים ובשרים.

בשעות הצהריים מתפקד המקום כמסעדת פועלים נינוחה, עם ארוחות עסקיות במחיר של כ-50 שקלים, הכוללות מנת לחם גדולה, סלט ומנה עיקרית כמו עוף בתנור עם ירקות שורש. בשעות הערב מציע המקום תפריט טאפאסים כמו סלט קפרזה, טרחון נא או קלמרי על הגריל. טווח המחירים כאן נע בין 10 ל-42 שקלים למנה, עם תפריט אלכוהול קטן ומזמין במיוחד (15 שקלים לכוס יין, 18 שקלים לכוס קמפרי סודה ו-13 שקלים לבירה סן מיגל).

טאיזו יובל בן נריה שף (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
בן נריה. עושה ראמן ושיפודים|צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

 

מיאזקי: יובל בן נריה ממסעדת טאיזו האסייתית והמוכרת הוא אחד השפים הרציניים והקפדניים שפועלים היום בישראל, לכן מהרגע בו שמענו שהוא מתכנן לפתוח את מיאזקי בשוק צפון - לא היה לנו ספק שזה יהיה אחד הפרויקטים המסקרנים בסביבה. ואכן, בן נריה פותח בשוק צפון סוג של איזקיה יפנית לה הוא הוסיף את התיאור Food On Fire, וכמו שמתבקש מהשם - תנור גריל מרשים בן 3 קומות יוציא חלק ניכר מהמנות בתפריט. בתנור הותקנו גחלים מיוחדות שמעניקות חום ספציפי וטעם ייחודי, ויובאו לישראל מיפן. מתוך הגריל הזה יוציא בן נריה, למשל, את שיפודי היקיטורי שמככבים באוכל הרחוב היפני.

חוץ מהשיפודים השונים יגיש כאן בן נריה גם מרקי ראמן (שאנחנו בטוחים שנאמץ דרך קבע בחורף הקרוב) וכן תוספות לשיפודים ומספר מצומצם של מנות אחרונות. המחירים של המנות ינועו בין 50 ל-70 שקלים. בן נריה יפתח את המקום רק בשבוע הבא (הקפדה זה שם המשחק, כבר אמרנו?), בינתיים הוא עסוק בגיוס טבחים ואנשי מקצוע לתפעולו.

שוק צפון רמת החייל (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
שלל מקומות לרכוש חומרי גלם ולאכול טוב|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

Maris - Sea Bar: כל שוק אוכל שמכבד את עצמו צריך מקום טוב לקנות בו דגים, ומקום עוד יותר טוב לאכול אותם. בשוק צפון תהיה זו חנות הדגים ופירות הים מאריס דגים הוותיקה מתל אביב (שקיימת כבר מעל שלושה עשורים), שתפתח בר מאכלי ים (Sea Bar) וגם חנות גדולה שמיועדת לקהל הרחב, אך בנוסף תספק סחורה לחלק מהמסעדות במתחם כמו גם לסי בר עצמו. בסי בר יציעו את הסחורה המשובחת של מאריס בעיבוד קל שמשאיר את הבמה לדגים ולפירות הים עצמם. יהיה כאן תפריט משתנה על בסיס הדגה היומית שיכלול מנות קלילות כמו סביצ'ה, טרטר, אויסטרים, קרפצ'יו דגים ועוד. על האוכל יהיה אמון השף היועץ אסף זילברשטיין.

רוטיסרי: לטעמנו יש מעט מדי עסקי רוטיסרי בישראל. הרי איך אפשר לסרב לעוף שחום שמסתובב לו, נצלה באופן מושלם ומדיף ניחוחות שלא ניתן לעמוד בפניהם? מזל שלדעה שלנו שותפים גם הבעלים של מאפיית בית לחם (וגם של אנינה - מטבח איטלקי בתל אביב) איילת ורוני שרייבר, שפותחים בשוק צפון את רוטיסרי תל אביב. בהתאם לשם, המקום יתרכז ברוטיסרי: בתנור רוטיסול ייחודי ייצלו עופות ונתחי בשר, שאחרי הצלייה הארוכה ישתלבו בשלל מנות.

מה למשל? כריכי בשר, ראפ ברווז, עוף במרינדה עם צ'יפס בטטה, סלט קיסר קלאסי ושפצלה בסגנון אירופי. בנוסף, יגישו כאן מנות לילדים בהבטחה שיהיו בריאות ומזינות, בשונה ממנות הילדים שהתרגלנו לראות במסעדות ובתי קפה. על האוכל ברוטיסרי מופקדת השפית והיועצת הקולינרית אמילי גולדברג (לשעבר מסעדת מונטיפיורי 7).

כתר המזרח (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
יש בפיתה. כתר המזרח|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
שוק צפון כתר המזרח שווארמה (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
ויש גם בצלחת. שווארמה של כתר המזרח בשוק צפון|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

כתר המזרח - כשר: על ההתרחבות המפתיעה של משפחת שמאי שמפעילה את כתר המזרח כבר עשרות שנים סופר אצלנו לא מזמן. לאלה ששכחו: מדובר בפעם הראשונה שהמסעדה המיתולוגית פותחת סניף. בשונה מהמסעדה, בכתר המזרח בשוק צפון יימכרו שתי מנות בלבד - שווארמה ומנת מעורב ירושלמי מיוחדת. בתוך המנה יהיו סלטים מבית היוצר של הדודה אתי בכבישה ביתית, שנוצרים לפי מתכונים מקוריים של אחת מהדודות הבשלניות של המשפחה. הסלטים גם יימכרו הביתה במעדנייה שפותחת המשפחה בשוק.

חצילים: בנוסף לכתר המזרח, פותחת משפחת שמאי מכתר המזרח גם בית עסק חדש (שבניגוד לכתר המזרח, יפעל בשבתות ועל כן אינו כשר) שיציג התמחות שמזוהה פחות עם מסעדת האם: מנות חצילים. תמצאו כאן כמובן סביח (יש גם אפשרות לטבעונים), שקשוקה עם חצילים, כריך טוניסאי, פלאפל חצילים, חציל על הפלנצ'ה עם טחינה ופלפל חריף ומנה חדשנית שמשלבת בין שקשוקה, פלאפל וסביח לחובבי החציל האקסטרימי. המנות יימכרו בפיתות שמיוצרות בבלעדיות עבור המקומות של כתר המזרח (יש גם אפשרות של בגט או צלחת) במחיר כ-35 שקלים למנה.

פרונטו קיוסקו פיצה קייל (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
פרונטו יורדים אל העם. פרונטו קיוסקו|צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור
פרונטו קיוסקו פיצה (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
עם פיצות ופסטות במחירים סבירים|צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

פרונטו קיוסקו: השף דיוויד פרנקל פותח בשוק צפון את הסניף הראשון שמרחיב את מסעדת האם שלו פרונטו. בתפריט, פיצה, שעל המתכון שלה שקד פרנקל חודשים ארוכים, פסטות טריות שניתן לרכוש הביתה או לאכול במקום והרבה אפרול לגמוע תוך כדי אכילה. בין המנות בתפריט: פיצה מרגריטה; פיצה עם אנשובי, זיתים, ארטישוק וכוסברה; פיצה חצילים, חריף ועגבניות עם נקניקיות וגבעולי לפת; פיצה עם בייקון, ביצת עין ותערובת גבינות; פיצה טבעונית עם ברוקולי, קייל, רוטב עגבניות ופיצוחים; פסטה עם כמהין ופסטה אליו א אוליו עם צלפים, אנשובי וקייל. והכל במחירים של 55-29 שקלים.

שוק צפון דלישס כריך (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
מבטיחים המבורגרים נהדרים. דלישס|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

דלישס דלי בר: אין לנו די מילים כדי לבטא את כמות ההערכה שלנו לדלישס - מעסקי הבשר הרציניים והמשובחים ביותר שפועלים בארץ. לאלו שאינם מכירים, מדובר בקצבייה שקיימת כבר 40 שנה בצפון תל אביב ומגיעה לשוק צפון עם שני עסקים. האחד הוא קצבייה שממוקמת מחוץ לשוק עצמו, והשני הוא דלי בר בו יימכר הבשר מהקצבייה, כשהוא בשיא תפארתו, בתוך כריכי בשר בסטייל ניו יורקי, לצד המבורגרים מבשר עגלות טרי.

בין הכריכים כאן תמצאו, למשל, קורנביף מעושן שנפרס מול הסועד ונכנס ללחם שאור כפרי שנאפה במקום, עם רוטב איולי וירקות; כריך סינטה פרוסה דק מנתח שנצרב בגריל עם בצל מטוגן ורוטב איולי צ'יפוטלה, עם חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ; והמבורגר בשר בקר שנטחן במקום עם חסה ערבית, עגבנייה מלפפון ובצל טרי.

שוק צפון דלישס מעדנייה כריך (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
וגם כריכי בשר עשירים. דלישס|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

חליטת'ה - כשר: בתזמון מושלם לחורף הקשה והקר שפוקד אותנו, בית התה הירושלמי מגיע לתל אביב עם כל כך הרבה סוגי תה שהסתחררנו. אז חוץ מחליטות שונות מכל העולם (115-14 שקלים לחליטת תה מתוך מגוון אינסופי שניתן לשתות במקום או לרכוש הביתה), יש כאן גם יציאות מרשימות כמו תפריט צ'אי שעשה לנו את זה (בעיקר צ'אי קשמירי על בסיס תה ירוק עם זעפרן, הל, חמאת פיסטוק וחלב שקדים), קוקטיילים של שעות הערב על בסיס תה (למשל וויסקי ותה מעושן) ובירת תה מיוחדת. אבל אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנחנו מחבבים את המקום החדש הזה כל כך היא העובדה שלצד התה יש כאן גם קינוחים מגניבים, משוקולד טבעוני ועד סלסילת סקונס מושלמת, מבית אסתי רותם ידידיה, שהופכים את המקום לחובה למבקרים בשוק.

רק היום שוק צפון סלק (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
ויש גם מיצי פירות וירקות בסחיטה קרה אצל רותי רוסו|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

ג'וסו (Juisso): החברות בין עיתונאית האוכל רותי רוסו ומיכל אנסקי לוקחת צעד קדימה בג'וסו, בית המיצים החדש של רוסו, אותו היא פותחת לראשונה באכסניה של החברה הטובה. במקום תציע רוסו מיצים מפירות וירקות בטכנולוגיה של סחיטה קרה, שנועדה לשמור על ויטמינים וערכים תזונתיים. המיצים יימכרו בבקבוקי זכוכית או בכוסות (15-10 שקלים לכוס מיץ סחוט רגיל ו-26-18 שקלים למיץ בסחיטה קרה בבקבוק). פרט למיצים טבעיים אפשר יהיה למצוא כאן גם חליטות תה וקוקטיילים מוגזים. כמו כן יציעו במקום סדרת מתוקים בריאים שיוגשו בצנצנות עם פירות טריים, כמו מלבי, טפיוקה, פודינג אורז ופודינג צ'יה.

עוד נפתחים ושווה לשים עליהם עין

איקה שוקולד: השוקולטיירית איקה כהן, שסגרה את הסניף שלה בשרונה מרקט לטובת הגעתה לשוק צפון, פותחת כאן בוטיק שוקולד עם מיטב תוצרתה המשובחת. כך למשל תמצאו כאן מקופלות צבעוניות ויפות, שוקו חם, מרמלדות, מרשמלו בעבודת יד, פרלינים מצוינים, שלל טבלאות שוקולד מגניבות, קינוחי מוס וטראפלס.

שרונה מרקט איקה שוקולד (צילום: אייל יסקי וייס,  יחסי ציבור )
עברה משרונה מרקט לשוק צפון. איקה שוקולד|צילום: אייל יסקי וייס, יחסי ציבור



בר דגים: ינאי ארז פותח בשוק צפון את בר דגים, מקום שהקונספט מאחוריו הוא שידוך בין דגים פריכים ורטבים מיוחדים (לבחירת הסועד איזה דג לשדך לאיזה רוטב). כל זה נכנס ללחמנייה רכה ונמכר במחיר של 59-39 שקלים. אז מה יש פה למשל? שניצל טונה מנתח טונה אדומה שהושרה במרינדה וצופה בציפוי פריך. לצד הכריכים יש גם תפריט בר עם מנות דגים קטנות במחירים של מ-25 שקלים.

גו נודלס אטריות טבעוניות (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
גם הם כאן. גו נודלס|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

גו נודלס - כשר: בר האוכל האסייתי מרחוב אבן גבירול פותח סניף חדש בשוק צפון ומציע בו שלל אטריות בייצור עצמי שמשתלבות במרקים, סוגי קארי ומוקפצים. תמצאו כאן אטריות ביצים, אטריות אורז ואטריות סובה שמוגשות לצד מספר סוגי סושי וסלטים אסייתיים. טווח המחירים פה נע מ-17 שקלים למנה ראשונה ועד כ-60 שקלים לעיקרית.

לחמנינה - כשר ללא תעודה: אם יש משהו שחסר ברמת החייל זה קפה ומאפה טוב, ואת זה סוף סוף יספקו בלחמנינה החדשה בשוק צפון. מאפיית הבוטיק, שפתחה לאחרונה סניף גדול גם ברחוב מרמורק בתל אביב (אחרי סניפים בביצרון וברחוב בלפור בתל אביב), תציע כאן מאפים ומגוון לחמים מעולים.

חומוס כספי - כשר: מוסד החומוס הצפוני מנאות אפקה (שפתח לאחרונה סניף גם ברחוב בן יהודה בתל אביב) פותח שלוחה חדשה בשוק צפון. במקום יציע השף יניב כספי חומוס שטוחנים במקום (מספר פעמים ביום), פלאפל ירוק, שקשוקה, ג'חנון, וסלטים מגוונים.

חומוס כספי שוק צפון  (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
מתרחבים. חומוס כספי|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

ג'מס - כשר: מבשלת הבירה המוכרת מפתח תקווה פותחת סניף חדש בשוק צפון, שיציע פרט לשפע בירות, מנות כמו נקניקיות שיכינו כאן על בסיס יומי מאנטרקוט וכבש, שניצל וכריכים בשריים חמים.

שוק צפון. ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב. המסעדות יהיו פעילות בימים ראשון - שבת 23:00-12:00 (פרט למסעדות הכשרות שייסגרו עם כניסת השבת וחלקן ייפתחו במוצאי השבת), החנויות יהיו פעילות בימות השבוע בשעות 21:00-10:00, בשישי 15:00-07:00, ובשבת 15:00-08:00.

>> לכל חדשות האוכל