ביר בזאר ירושלים כריך  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אוכל טוב, בירה טובה - וזה מושלם. ביר בזאר ירושלים|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אוי, שוק מחנה יהודה, יש כל כך הרבה מקומות שאנחנו אוהבים בו. מברים סטודנטיאליים משתלמים עם אוכל מגניב כמו ה-5 במאי, דרך מוסדות איקוניים שנראה שהשוק לא מתקיים בלעדיהם כמו מורדוך, ועד למסעדות שף כמו ג'קוס סטריט או מחניודה המוכרת. והכי כיף, שכמו כל שוק מלא חיים - גם מחנה יהודה לא מפסיק להתחדש כל הזמן במקומות שווים לא פחות. אז אם מצאתם את עצמכם עם חצי שעה פנויה במחנה יהודה וחשק להתנסות, הנה כמה מהאפשרויות החדשות (ושימו לב, כולן כשרות) שיש לשוק הנהדר הזה להציע.

בואו לפייסבוק שלנו, מתעסקים שם רק באוכל כל היום

בוריטו בבוריטו חי

בוריטו חי הוא השפריץ הראשון של הגל הראשון של אוכל מקסיקני אמיתי שמגיע לירושלים. אחרי שהמטבח המקסיקני כבש את תל אביב והגיע לצפון, גם לירושלמים מגיע קצת מהטוב הזה. בבוריטו חי מגישים, כמובן, בוריטוס ממולאים בכל טוב לצד רטבים שמכינים במקום, וחוץ מבוריטוס תמצאו כאן גם נאצ'וס עם גוואקמולה ומרגריטות. בזמן פעילות קצר יחסית הפך המקום הקטן הזה, שמתקיימים בו גם ערבי קריוקי והופעות חיות, לשיחת היום בירושלים. 

מה לאכול? אם אתם חובבי בוריטוס, לכו על מנה לבחירתכם ושבו במקום הקטן או קחו אתכם לדרך. חוץ מזה יש כאן גם טוסטדה פתוחה במילוי בקר (בסגנון בייקון) וביצת עין עם רוטב חריף, סלט טאקוס פריך וצ'ורוס לקינוח. מבין הבוריטואים ניתן למצוא פה גם בוריטו טבעוני עם גוואקמולה, תירס, עגבניות חריפות וטופו ואפילו בוריטו של בוקר (החל מהשעה עשר וחצי), במילוי ביצים או ביצים עם בשר. 10-34 שקלים למנה.

בוריטו חי. האשכול 4, שוק מחנה יהודה, ירושלים. 054-2861355.

ביר בזאר ירושלים (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
מאות אנשים כל ערב. ביר בזאר בשוק|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בירה בביר בזאר

אחרי שסחף בסערה את שוק הכרמל התל אביבי עם בסטת בירות צבעונית שהשתדרגה לאחרונה למקום גדול יותר, ממש לאחרונה הגיע הביר בזאר לשוק מחנה יהודה והשתלבו גם בו היטב (כ-400 אנשים עוברים כאן מדי ערב בימי חמישי למשל). במקום, יש מעל ל-100 סוגים שונים של בירות בוטיק ישראליות (שזה המון) והאוכל כאן מגיע במנות קטנות ומגניבות שמבוססות על חומרי גלם מהשוק.

מה לאכול? בביר בזאר אפשר קודם כל להצטייד בבירות ולשתות תוך הסתובבות בשוק. אם יש לכם כמה דקות, שבו לנשנושים כמו כבד קצוץ עם ערמונים קלויים בתנור וריבת פירות, צ'ילי קון קרנה, צלחת ממתקים מהשוק או סמורס. 22-30 שקלים לבקבוק בירה וכ-30 שקלים למנה.

ביר בזאר. עץ חיים 3, שוק מחנה יהודה, ירושלים.

עוד באוכל טוב:

 

סביח אריכא ירושלים (צילום: באדיבות המקום,  יחסי ציבור )
טעים ומוצלח. סביח אריכא|צילום: באדיבות המקום, יחסי ציבור

סביח בסביח אריכא

סביח אריכא הוא הוותיק ביותר ברשימת המקומות הנוכחית (הכל יחסי, כן?) ואנחנו שמחים על ההזדמנות לציין את המקום הזה לטובה. אנחנו לא מפסיקים לשמוע על סביח אריכא דברים נהדרים מיום פתיחתו, ויש סיבה: תמצאו כאן סביח ללא תחרות, וגם מרק מתחלף ומנת סביח מפורקת בצלחת (למי שיש לו זמן).

מה אוכלים? סביח כמובן. פיתה שמנמנה ועסיסית ובתוכה חצילים זהובים, ביצה חומה (למרות שאפשר גם טבעוני עם פטריות פורטובלו), ירקות פריכים, חריף, עמבה למי שמבין עניין וטחינה מוזלפת. 17 שקלים למנת סביח בפיתה, 19 לסביח בפיתה מקמח מלא ו-24 לסביח מפורק בצלחת. לא לשכוח לשטוף הכל עם תה לסיום או לימונדה קרה כמיטב המסורת.

סביח אריכא. אגריפס 83, ירושלים.

קוקי קרים ירושלים (צילום: לירון פורני,  יחסי ציבור )
מושחת. סנדוויץ' של ופל בלגי בקוקי קרים|צילום: לירון פורני, יחסי ציבור

כריך גלידה בקוקי קרים

הקונספט של גלידה מצוינת עטופה בזוג עוגיות משני הצדדים תפס בשנה האחרונה תאוצה, ולא קשה להבין למה. זה התחיל עם מקומות כמו קוקיז בתל אביב וביסקוקיט בראשון לציון וממשיך עם מקומות כמו קרמרי דה ל'אקלייר שייפתח בקרוב ויציע גלידות בתוך מאפים צרפתיים. אחנו צופים בהתפתחות הז'אנר בהנאה רבה, ושמחים לבשר שהקוקילידה המשודרגת הגיעה גם לירושלים עם גלידרייה חדשה בשם קוקי קרים. 

מה אוכלים? כריכי גלידה מעוגיות שנאפות במקום (אפשר לאכול במקום או לקחת לדרך). מחירו של סנדוויץ' גלידה כזה הוא 18 שקלים, ובין טעמי העוגיות תמצאו למשל שוקולד צ'יפס, m&ms ועוגיות שוקולד וסוכריות קופצות. בין טעמי הגלידה: קפה, אוריאו וקוקוס. עוד מציעים כאן גם ופל בלגי (32 שקלים).

קוקי קרים. האשכול 6, ירושלים. 02-5027777.

פיתה בדוויני פיתה

המזנון של אייל שני כבר התפשט בכל תל אביב, ואפילו צבר מעריצים ברחבי אירופה. אבל לירושלמים יש את דוויני פיתה, הגרסה המקומית לפיתה מעניינת וטובה בלב השוק הסואן. המקום פועל כשנה ומציע פיתות מגניבות וחשוב אפילו יותר - אווירה נהדרת, צעירה ומלאת חיים, ומחירים משתלמים.

מה אוכלים? פיתות, פיתות ופיתות (ויש גם מרק חרירה ומנת צ'יפס שווה שמזכירה הומפרייז). את הפיתות תוכלו למלא באוסובוקו חורפי, אנטרקוט, טלה טחון וחצילים, ברבוניות או וחריימה בורי פיקנטי, ולהוריד איתן איזו כוסית של עראק שקדים מרענן. 20-38 שקלים לפיתה.

דוויני פיתה בשוק. בית יעקב 6, ירושלים. 050-4742428.

דוויני (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
דוויני. פיתות מגניבות ואווירה נהדרת|צילום: עודד קרני, mako אוכל
>> בשבוע שעבר העברנו חצי שעה בלוינסקי בתל אביב