רולא

המסעדה הלבנטינית מהעיר התחתית שכבשה את כל מבקרי האוכל בישראל ממשיכה להיות מקור משיכה לחיפאים ולמבקרים בעיר, שמחפשים מטבח ערבי מסקרן ויוצא דופן, במיקום מקסים. התפריט של השף והבעלים מועין חלבי כולל מגוון רחב של בשרים כמו קבב פיסטוק עם תערובת של בשר טלה ועגל ברוטב יוגורט חם; קציצות טלה ועגל ברוטב נענע ופיסטוקים; סאודה - כבדי עוף עם שום, רכז רימונים וטחינה; סינייה עם תערובת בשרים, תפוחי אדמה, בצל צלוי וטחינה בטאבון; עראייס - פיתה עם תערובת בשר, שמן זית וטחינה; וקובנייה - פילה בקר כתוש עם בורגול, טלה ובצל. חשוב לדעת, ברולא יש אפשרויות מצוינות גם למי שלא בא לו על בשר. לא כשר.

רולא - קבב (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קבב ברולא|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

נאופוליטן

נאופוליטן היא פיצרייה חיפאית חדשה יחסית, בה הפיצות נאפות בטאבון עצים של סטפנו פרארה והפיצה היא נפוליטנית אמיתית שעשויה מבצק מחמצת מאה אחוז. בתפריט של נאופוליטן יש מספר צנוע יחסית של פיצות קלאסיות וגם כמה יציאות מקוריות, וכל הפיצות מגיעות עם שמן זית של יצרנים מקומיים. את הפיצות הוא מגיש בצלחת, ממש כמו בנאפולי, עם סכין ומזלג, ולצד הפיצות מוגשים יין וגראפה מישראל ומאיטליה. אז מה בתפריט? פיצה עם גבינה מקומית ודבש חריף, מרגריטה צהובה עם עם רוטב שרי צהוב, קרבונרה פטריות, פיצה סקרפטה עם קרם גבינה פדנו ועוד. לא כשר.

 

פיצה מרגריטה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
פיצה מרגריטה|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

איטליאנו דה לה קוסטה

איטליאנו דה לה קוסטה האיטלקית משקיפה על נוף מרהיב של מפרץ חיפה וזו נקודת זכות בפני עצמה, אבל עם כל הכבוד לנוף המרשים ולעיצוב היפהפה אנחנו תמיד הכי מתלהבים ממה שזוללים, ויש ממה להתלהב. התפריט כאן משלב בין איטלקי קלאסי-ערבי ים תיכוני וישראלי עכשווי; זה אומר שתוכלו להזמין במקום פסטות ופיצות, בייגלה ירושלמי למנה הראשונה, סלט טבולה וגם סטייק פילה. לא כשר.

קרפצ'ו (צילום: גלעד הר שלג, mako אוכל)
איטליאנו דה לה קוסטה - קרפצ'ו|צילום: גלעד הר שלג, mako אוכל

נג'מה

נג'מה היא מסעדת שף שממוקמת בשכונת בת גלים, סמוך לרכבל, ומציעה תצפית לנוף של כל מפרץ חיפה ותפריט עם מנות מהמטבח הלבנטיני, כמו שושברק במילוי תרד ערבי וגרגירי חומוס; וטונה נייה - טונה קצוצה עם סלט עדשים שחורות. תוכלו להזמין כאן גם סטייקים ומנות אופנתיות כמו שווארמה מוסר ים. לא כשר.

שושברק (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
שישברק בנג'מה|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

מרתה

מרתה של השף אליאס מטר היא מעדנייה ערבית עילית עם חומרי גלם מקומיים, מחלקת גבינות של מחלבות בוטיק ואיטליז שיש בו גם מבחר משתנה של מאכלים מהמטבח הערבי פרי יצירת השף. תוכלו לקנות כאן טלה ממולא, שייח' אל מאחשי, תבשיל מוגרבייה ועלי גפן ממולאים פריקי. מדי פעם אליאס מפתיע עם ספיישלים מיוחדים ומארח סדנאות אוכל ויין. זה  מקום מצוין להצטייד בו בריבות, שמני זית ותבלינים מהיצרנים המקומיים שאליאס ליקט מכל אזור הצפון, ויש גם כמה מקומות ישיבה. לא כשר.

מרתה אליאס מטר  (צילום: אפיק גבאי,  יח
מרתה אליאס מטר |צילום: אפיק גבאי, יח"צ

ביסטרו וניה

הביסטרו החביב, שעבר אי אילו גלגולים מהיום שנפתח ועד היום, נמצא כעת בבעלותו של השף מיכאל גרטופסקי (ביסטרו מיכאל במושב לימן וצ'יקטי בתל אביב), שמביא גם לפה את המטבח הייחודי שלו. האווירה בביסטרו וניה מהממת, גם בחלק הפנימי וגם ברחבת הישיבה ברחוב. בתפריט אפשר למצוא מנות כמו שרימפס במחבת עם ביסק סרטנים וברוסקטה; טאבולה כרובית עם עשבים קצוצים וצנוברים; מנטי - כיסונים ארמניים במילוי טלה קצוץ ויוגורט; פסטה טרייה קרועה ביד עם פילה בקר, פטריות, שום, חמאה ופרמזן; קרפצ'יו דג; וקוקי סאן ז'אק. לא כשר.

וניה ביסטרו בוסיאטה (צילום: שחר מזרחי,  יחסי ציבור )
בוסיאטה בביסטרו וניה|צילום: שחר מזרחי, יחסי ציבור

פטוש בר

פטוש בר שבעיר התחתית הוא אחיו הצעיר של בית קפה מסעדה הפועל תחת אותו השם במושבה הגרמנית בעיר. מדובר בהאנגר ענק שכל קירותיו מלאים ביצירות אומנות (ובפנים יש גם גלריה של ממש), והוא מתפקד כבית קפה בשעות הבוקר (בשישי ושבת בלבד), כמסעדה וחלל עבודה בשעות אחר הצהריים (אז גם יש הפי אוור מעולה) וכבר בשעות הקטנות של הלילה. המקום שייך לאומן והמעצב וואדיה שחוואט והחוש האומנותי ניכר בשני המקומות הצבעוניים והיפים שלו. אפשר לאכול כאן ארוחת בוקר אנגלית או חומוס לארוחת בוקר ואפשר להגיע בערב, לשבת ברחבה החיצונית וללגום בירה קרה לצד כריך קורנביף לצלילי מוזיקה ערבית. המקום מארח גם הופעות מוזיקה וסטנדאפ ותמיד מלא בקהל צעיר ומעניין. לא כשר.

ליבירה

ליבירה החיפאית היא מקום יוצא דופן ברשימה שלנו – לא מדובר במסעדה אלא במבשלת בירה מגניבה שמגישה גם אוכל טעים. קודם כל אנחנו ממליצים לנסות את הבירות שעושים כאן: ביטר אייל, סטאוט מעושן או בירת לאגר בהירה דאבל פילס. לצד הבירות אפשר לנשנש פלטת שרקוטרי עם מיני בשרים ונקניקים תוצרת המקום; לחמניית בירה וחמאת אנשובי; המבורגר עם שינקן, צ'דר, פטריות מוקפצות, בצל וקרם שמנת צ'יפוטלה; סלמון כבוש עם קרם פרש וסירופ ווסאבי; וכנפיים מטוגנות בקרמל הדרים חריף או פטה כפרי על בסיס בשר לבן עם כבדי עוף, חמאה ופיסטוקים. לא כשר.

יאן יאן

אחת המסעדות הסיניות הוותיקות בחיפה ומוסד של ממש, שפועל במתכונת של ישיבה במקום או משלוחים. יאן יאן מציעה, כמיטב המסורת של מסעדות סיניות, תפריט אינסופי כמעט שכולל הכל מהכל – מנות של ירקות, דגים ופירות ים, בשרים, וגם סקציה שלמה של מנות על בסיס ברווז שנדיר יחסית למצוא. התפריט כולל את כל הלהיטים הסיניים הפופולריים: דים סאם, מרק תירס, צ'אומיין, עוף בנוסח סצ'ואן, עוף בלימון, אגרול, ספריבס קנטונזי ועוד ועוד. אין מצב שלא תמצאו כאן משהו שאתם אוהבים. לא כשר.

תלפיות

כשסיפרנו לכם בפעם הראשונה על הפתיחה של מסעדת תלפיות בשוק תלפיות החיפאי התלהבנו מהמקום ומהאוכל, אבל לא תיארנו לעצמנו שהמסעדה הזו תהפוך לאחת המסעדות העמוסות בעיר, והשכונה שעל שמה קרויה המסעדה ובליבה היא שוכנת - לשוקקת חיים. את המסעדה פתח אילן פרון, והתפריט משתנה תדיר ומתבסס בעיקר על דגה ופירות ים שפרון קונה מדי בוקר בבסטות הסמוכות למסעדה. תמצאו פה סשימי אלבקור על קולי משמש ולבנה יוזו; שרימפס קריסטל עם קולרבי בציר דגים וקרם גבינה כחולה; או מליטות וסקומברי מטוגנים. היינות במקום משובחים ונבחרים בקפידה. מי צריך יותר מזה? לא כשר.

תלפיות - דגי זהב (צילום: אילן פרון, יחסי ציבור)
תלפיות בשוק תלפיות החיפאי|צילום: אילן פרון, יחסי ציבור

פיצרייה תלפיות

פיצרייה מעולה שבה התפריט משתנה מדי יום. המקום שייך לתומר אברג'יל, בוגר בית הספר הקולינרי CIA בניו יורק, שעבד בין השאר גם אצל השף תומאס קלר. שום דבר במראה הקז'ואלי של פיצה תלפיות לא מרמז על היד המדויקת והמוקפדת במטבח. הבצק מותפח כאן 72 שעות והפיצות מגיעות בגודל אחיד, קצת יותר קטנות מפיצה משפחתית וקצת יותר גדולות מפיצה אישית. מבחר התוספות משתנה לפי מה שיש בשוק, ולפעמים הן לא שגרתיות, כמו ג'רג'יר ובשר לבן. חוץ מפיצה יש כל יום גם פסטה טרייה משתנה ומנות עם פירות ים. לא כשר.

פיצה בפיצרייה תלפיות (צילום: דניאל שניארסון, יחסי ציבור)
פיצה תלפיות|צילום: דניאל שניארסון, יחסי ציבור

מלמעלה

מסעדנייה שפועלת בשוק תלפיות בעיר, שהופך לנקודת משיכה קולינרית כמעט שוות ערך לאזור העיר התחתית. מלמעלה נמצאת בקומה הראשונה בבניין רווי בתי קפה ומסעדות - קצת קשה למצוא את המקום, אבל שווה לחפש. מדובר בבית אוכל לא יומרני אבל טעים במיוחד, שכיף לשבת בו, בייחוד בסופי השבוע. אפשר למצוא כאן קלאסיקות כמו כיסונים במרק עוף, סלט קיסר, ברד פודינג מלוח, וגם גלידות של אייססלון החיפאים, לחמים ומאפים מבית ברדא בייקרי וקינוחים של נעמה גאון החיפאית. שווה. לא כשר.

מעדניית מלמעלה חיפה ורניקס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ורניקס במלמעלה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הנמל 24

הנמל 24 היא מסעדת שף ותיקה ונעימה שמצליחה לשמור על סטנדרט גבוה כבר שנים ולהיות בית קבוע לחיפאים. המבנה המיוחד שבו שוכנת המסעדה מחולק לחללים קטנים ובכל חלל עיצוב שייקח אתכם למסע במקום ובזמן אחר. התפריט קורץ לצרפת הקלאסית אבל מוגדר כפיוז'ן חיפאי, שזה אומר, למשל מנה של קלמרי בסגנון מזרח תיכון חדש, שמוגשת כאן ממולאת בדוקסל פורצ'יני עם קרם ערמונים. לא כשר.

ראסיף 33

ראסיף 33 החדשה למדי של שף חמודי עוקלה היא מקום אינטימי ומקסים, שלשבת על הבר שלו זאת חוויה מהנה במיוחד, המשלבת את כל הטוב שיש לדו קיום החיפאי להציע. עוקלה מגיש כאן מנות שהן הפרשנות שלו למטבח הערבי הגלילי ולחומרי הגלם בשוק ואדי ניסנס החיפאי, וביניהן טייק אוף על קובה נייה עם טונה ופריקה בשילוב עשבי בר וויניגרט עגבניות צלויות בטאבון; סיגר במילוי שוק טלה עם צזיקי קישואים, עמבה וגרגיר נחלים; וספיחה בטאבון במילוי כבש טחון עם בצלים, סומאק וצנוברים. לא כשר.

ראסיף מסעדה חדשה חיפה  (צילום: אפיק גבאי,  יח
ראסיף 33|צילום: אפיק גבאי, יח"צ

מעיין הבירה

תל אביב עיר של טרנדים. מקומות נפתחים ונסגרים בקצב מסחרר ומי שמחזיק מעמד מעל שנתיים-שלוש כבר זוכה לתואר מוסד. בחיפה, לעומת זאת, יש מוסדות אמיתיים, כאלה שפועלים שנים על גבי שנים, ומשרתים קהל נאמן וקבוע כמו גם לקוחות חדשים. קחו למשל את מעיין הבירה, שמצליחה להיות אחד המקומות התוססים והאהובים בחיפה. יש כאן קוסטיצה שרבים חולמים עליה ומגיעים לכאן רק עבורה; נקניקיית פטריצ'אן עתירת שום; ורניקי במילוי תפוחי אדמה שאנחנו אוהבים במיוחד; ורגל קרושה לחובבי הז'אנר (ולחובבי התנסויות). אם עוד לא הייתם פה – רוצו. יודעים מה, אפשר גם ללכת – מעיין הבירה לא זזה לשום מקום. לא כשר.

פסטרמה בקר מעיין הבירה (צילום: רועי אבוטבול)
כמה אנחנו אוהבים את מעיין הבירה? מאוד|צילום: רועי אבוטבול

צ'אנג בה

את הנציגות התאילנדית אנחנו מעניקים בלי היסוס לצ'אנג בה. המקום נפתח במקור כמסעדת סטריט פוד והתפתח עם הזמן למשהו רשמי יותר, אך האווירה נשארה צעירה וקז'ואלית. בתפריט תמצאו את מלכות המטבח התאילנדי, אבל גם כמה הפתעות: סום טאם - סלט פפאיה קלאסי שמוגש עם סטיקי רייס; פאד פאק קייאו עם ברוקולי, אספרגוס, באק צ'וי, בצל ירוק ושום מוקפצים עם שיטאקה; פלמהוק טוט - קלמרי פריך במעטפת קמח ותבלינים עם איולי טוגוראשי; מרק טום יאם חריף חמוץ עם דג, קלמרי ושרימפס; גאנג מאסאמן עם טופו, עוף או בקר בתבשיל קארי מאסאמן, קינמון, הל ותפוחי אדמה; ופלה יאנג - דג שלם על הגריל במרינדת עשבים עם ירקות טריים ואטריות שעועית. לא כשר.

צ'אנג בה תפריט חדש  (צילום: משה לוי,  יח
צ'אנג בה|צילום: משה לוי, יח"צ

חומוס אבו שאקר

חומוסיית אבו שאקר היא אחת החומוסיות המפורסמות לא רק בחיפה אלא בישראל כולה, ואחת המסעדות הוותיקות בעיר הנמל. היא קיימת מאז שנות ה-30 של המאה הקודמת ויחד עם החומוס שטוחנים מיד עם ההזמנה מוגשות כאן לשולחן מיני תוספות טעימות שאחת מהן היא תבשיל שולטבו מבורגול שמבושל עם פלפלים אדומים. חוץ מזה מוגשים לצד החומוס גם צלחת ירוקים, עגבנייה, פלפלים חריפים, בצל וזיתים מעולים. החומוס כאן אלוהי, אוורירי, חמים וקטיפתי ואי אפשר להפסיק לנגב אותו עד שלא נותר דבר על הצלחת. לא כשר.

אטליז אבו שקארה

באטליז המשפחתי הוותיק שממוקם בלב שוק ואדי ניסנס פועלת אחת הכריכיות הסודיות המעולות של חיפה. במקום יש פלנצ'ה שעליה נצלים פרשוטו איטלקי, סלמי צרפתי, ספריבס, סינטה לבן ובייקון, וכל אלה נכנסים עם גבינת וצ'דר לתוך ג'בטות ענקיות שעוברות צלייה קצרצרה ומריחה של קולסלאו. יש כמה מקומות ישיבה ואפשר גם לנשנש רולדות בשר משופדות על מיני שיפוד. לא כשר.

אטליז אבו שקארה (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
אטליז אבו שקארה|צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

רוקו סושי

רוקו סושי הוא מקום קטן עם סטנדרטים גבוהים במיוחד בעיר התחתית, שנפתח בשעות הערב בלבד ומוקדש כל כולו לסושי או אם לדייק, ניגירי וסשימי. יש גם כמה רולים, אבל מעט מאוד. האפשרויות בתפריט משתנות בהתאם למה שיש לים להציע ואין בתפריט דגים שנמצאים בסכנת הכחדה. אין במסעדה מטבח חם, כל המנות מוכנות מאחורי הבר והדגים מטופלים כמו במסעדות ביפן. גם ההגשה נאמנה למקור, מינימליסטית ונותנת את מלוא הבמה לדג. על המדפים של הבר יש מיני סוגים של סאקה שלא רואים בכל מקום. בהחלט שווה ביקור כי זה ללא ספק הסושי הכי טוב בצפון, אם לא בישראל כולה. לא כשר.

ניגירי טרולוס (צילום: ולריה קוטלוב, ננה גצצילדזה , יחסי ציבור)
ניגירי טרולוס ברוקו|צילום: ולריה קוטלוב, ננה גצצילדזה , יחסי ציבור

לוקס

אחד המקומות המדוברים בעיר תחתית של חיפה הוא לוקס (LUX), בר-מסעדה מלא סטייל שפועל בשעות הערב בלבד. הבר  שייך לשף עלאא מוסא (הבעלים של מסעדת אלמרסא בעכו) והכיוון הכללי הוא פרשנות אישית-מודרנית למטבח ערבי. בין היתר תמצאו פה סביצ'ה עם לאבנה שנקליש, פלפל חריף ופיסטוק חלבי; ריזוטו פריקי עם פטריות מוקפצות ושעועית ירוקה; צלעות כבש עם בצל מקורמל וקרם חציל; וטרטר ערבי של סינטה עם בורגול דג וטחינה. לא כשר.

סביצ'ה מרסא סטייל לוקס (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
סביצ'ה בלוקס. של השף עלאא מוסא|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

קלמנ'ס בר

קלמנס בר, מקום שנשמר שנים רבות כסוד של חיפאים יודעי דבר, עבר מהפך והפך לבר-מסעדה בסגנון יווני - ז'אנר שבהחלט חסר בחיפה. המקום נצבע בכחול ולבן, והמנות נבנו בהתאם. התפריט משתנה כל הזמן ותלוי במה שבעל המקום, קלמן מיידלר, מוצא אצל סוחר הדגים באותו היום. הכי כיף לשבת ברחבה החיצונית הממוקמת על המדרחוב של נמל חיפה, לנשנש דגים טריים או נאים, להריח את הים וללגום בירה קרה. לא כשר.

הבולגרי

הבולגרי היא חמרה בלקנית קטנטנה ומהממת עם בר שסביבו יכולים לשבת 4 אנשים, ועוד שלושה שולחנות קטנים. את המקום הזה פתחו שדרן הרדיו ארז יעקובי וג'קי רזון, שהיה בעבר הבעלים של מקום חיפאי מיתולוגי בשם ג'ק והאפונים. יחד הם יצרו במקום אווירה מיוחדת, כנראה בזכות הקרבה הבלתי אפשרית בין המטבח, הבר והפלור. החלל הקטן תמיד מלא בחברים שהם גם לקוחות וגם מעריצים של השניים. התפריט מציע את הקלאסיקות הנוסטלגיות ביותר: סלט ביצים פולני, סלט חצילים רומני, צזיקי יווני, כבד קצוץ, קציצות פראסה, סלט שופסקה, מאפה בניצי ממולא בגבינה ומנגולד, מטיאס עם שמאלץ ובצל כבוש ופלמני ממולאים בתפוחי אדמה, בגבינה או בבשר. לא כשר.

סנדוויץ' ברכה

לא תקום כתבה על אוכל חיפאי טוב שלא תכלול את סנדוויץ' ברכה האדיר. המקום הזה הוא הבמה של האחת והיחידה, ברכה, ששולטת בו ביד רמה ולוקחת ברצינות תהומית את האוכל שהיא מגישה. אין מילה שתגדיר את הכריכים האלה טוב מ"וואו" - עם גבינות או נקניקים (או שילוב של השניים) בלחמניית ענק חמה ונהדרת. רק תגידו לברכה אם בא לכם כריך כשר או לא כשר, עם או בלי חריף, וזה הכל. מדובר בכריכים מהטובים שיש בישראל, נקודה. לא כשר.

יונק

אי אפשר לדבר על אוכל חיפאי בלי להזכיר מסעדות רומניות בכלל ואת קפה גלידה יונק בפרט. מדובר במוסד חיפאי של ממש, שפועל כבר מ-1948, ומהווה נקודת ציון היסטורית שהיא חובה לכל זללן שמכבד את עצמו. העיצוב פשוט, האווירה משפחתית ובלתי מחייבת אבל האוכל, הו, האוכל: בשרים על האש, נקניקיות משובחות, חמוצים מצוינים שעושים במקום - מכרוב מעולה, דרך מלפפונים ועד לעגבניות מוחמצות למיטיבי לכת. הכל ביונק טעים ועשוי נהדר, אבל בפסגה יש מקום רק לאחד, וזהו כמובן הקבב הרומני שאנשים עומדים בשבילו בתור. מקום שהוא אגדה. לא כשר.

נקניקיית פטריציאן בפלטת מאכלים רומניים, מסעדת יונק (צילום: באדיבות המסעדה)
חגיגה רומנית. קפה גלידה יונק|צילום: באדיבות המסעדה

Pho 26 (פו 26)

פו 26 היא מסעדה המתמחה במרקי פו. המקום הוא סוג של בסטה מודרנית לאוכל אסייתי והשוס כאן הוא תפריט היין המעולה שכולל שמות מהעולם החדש ומותגי בוטיק לא מוכרים אך מעניינים ומיוחדים שספק אם שמעתם עליהם. המקום שייך לאייל מנסור מעוספיה, בוגר לימודי יין, ולשותפו ומי שאחראי על האוכל במקום - שף גנה ליפשיץ. האווירה מדהימה, כל מקומות הישיבה ממוקמים בחוץ על המדרכה והתפריט מציע מלבד מרק פו גם דים סאם עם מילויים משתנים, ספיישלים של דגים נאים וספרינגרול ממולא בשרימפס. לא כשר.

פו 26 - פו בו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פו 26 - פו בו|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

טאטאמי

המוסד האסייתי שנעלם מהנוף עשה קאמבק מפתיע לפני כמה שנים והמציא את עצמו מחדש כרשת, והסניף החיפאי הוא אחד המצטיינים. המנות משלבות מוטיבים בהשראת מטבחי סין, קוריאה, יפן, הודו ווייטנאם, והן נטולות יומרה ומתאימות לכל המשפחה, כן, אפילו לקטנים שמסרבים לצאת להרפתקאות כשזה נוגע לאוכל. בתפריט תמצאו למשל טרטר סלמון עם מלפפון וגרידת לימון; פיצת טונה על טורטייה פריכה; קארי צהוב עם חזה עוף ושעועית ירוקה; ורול ריינבואו עם בטטה, טמגו, קנפיו, מלפפון, מיונז ויוזו, במעטפת מוסר, טונה וסלמון. לא כשר.

טאטאמי (צילום: דן פרץ,  יח
אחת האסייתיות הפופולריות בעיר. טאטאמי|צילום: דן פרץ, יח"צ

צפרירים 1

בר מסעדה עם אוכל מעולה שבשעות הערב אין בו מקום אחד פנוי לשבת. המקום נפתח לפני למעלה מעשור ומלבד הבר התוסס יש בו שולחנות אבירים, ספות, פינות רומנטיות ונישות לחבר'ה. ומה אוכלים כאן? סטייקים אימתניים ומנות עדכניות כמו שווארמה דגים, סביצ'ה, מינוט סטייק, עראייס צלעות טלה ושרימפס גורגונזולה. לא כשר.

קרפצ'יו קולורבי צפרירים 1 (צילום: בנצי ארבל,  יחסי ציבור )
קרפצ'יו קולורבי צפרירים 1|צילום: בנצי ארבל, יחסי ציבור

רפאלו

רפאלו היא מסעדה איטלקית מאוד פופולרית בחיפה, עם אווירה של מסעדה אמיתית ושירות קשוב. התפריט איטלקי ים תיכוני עם כל מה שאנחנו אוהבים באוכל איטלקי, אבל עם טוויסט משלנו. את הפסטות מכינים כאן במקום ואת הפיצות, בסגנון נפוליטני, אופים בטאבון ענק. לא כשר.

קלמארי, רפאלו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
קלמארי, רפאלו|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

ויוינו

ויוינו היא רשת מסעדות איטלקיות הפרוסה בכל הארץ והיא התחילה את דרכה בחיפה. הסניף החיפאי הוא הסניף המקורי והאהוב עלינו. יש בו אווירה קלילה ולא מחייבת ותפריט איטלקי אינסופי, וכיף לאכול בו בכל הרכב, גם עם משפחה וגם בדייט רומנטי. לא כשר.

ויוינו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
ויוינו|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

סינטה בר

סינטה בר היא מסעדה חיפאית ותיקה שהתחילה בתור מסעדת בשרים אבל היום מציעה הרבה מעבר. היא שוכנת בחלל מרווח ומעוצב להפליא עם גופי תאורה בעלי מראה דרמטי. התפריט מציע גם עסקיות שוות וגם סטייקים ועוד שלל מנות פופולריות מבוצעות היטב. לא כשר.

המבורגר, סינטה בר (צילום: ישראל אלפסה,  יחסי ציבור )
המבורגר, סינטה בר|צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור

מינה טומיי 

הסניף החיפאי הוותיק (והראשון!) של רשת המסעדות האסייתיות נמצא במרכז קסטרא ומהווה נקודה מוכרת בעיר לאוכל אסייתי לא מורכב מדי, שמצליח לספק את הסחורה בכל פעם מחדש. התפריט כאן מגוון במיוחד ומחולק לאוכל וייטנאמי, הודי, תאילנדי ויפני, כך שלכל אחד יהיה כאן משהו שבא לו טוב. ואם זה לא מספיק, יש גם אגף סושי גדול שיכול לעמוד כמסעדה בפני עצמו. לא כשר.  

מינה טומיי חיפה  (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
מינה טומיי חיפה |צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור