אוכל
צילום׃ עודד קרני

גלילי כרוב סיני וחומוס

תבשיל מהיר, בריא ומזין

| טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :


‏‏‏‏3 כוסות גרגירי חומוס משומרים ומסוננים
מלח ופלפל
‏4 עגבניות בינוניות‏
‏2 כפיות שום קצוצות‏
‏2 כפות פטרוזיליה או ריחן קצוצים‏
‏2 כפות חומץ יין לבן‏
‏12-15 עלים גדולים ויפים של כרוב סיני‏

אופן ההכנה:

שמים את גרגירי החומוס בקערה ויוצקים עליהם 4 כוסות מים רותחים. משהים דקה ומסננים. שומרים 2 כוסות ממי ‏החליטה. מפזרים את החומוס במגש ומתבלים במלח ובפלפל. מועכים את גרגירי החומוס במזלג. משהים לצינון. ‏ קולפים את העגבניות, חוצים ומוצאים את הגרעינים. קוצצים דק ומערבבים עם השום ועם עשבי התיבול. מתבלים במלח ‏ובפלפל. מערבבים את החומוס עם העגבניות ומוסיפים ממי החליטה השמורים כדי לקבל תערובת נוחה לעיבוד. ‏מרתיחים מים בסיר. מכינים קערה גדולה של מי קרח. רוחצים היטב את עלי הכרוב ושמים במסננת מתכת. טובלים את ‏המסננת במים הרותחים למשך 2 דקות, או עד שהעלים רכים לגמרי. מוציאים מהמים הרותחים ומשקיעים מיד במי ‏הקרח . כשהעלים קרים לגמרי, מוצאים מהמים ופורסים לייבוש על מגבת מטבח נקייה. מתבלים כל עלה במלח ופלפל. מניחים 3 – 4 כפות מתערובת החומוס בקצה התחתון של כל עלה, מגלגלים כלפי מעלה ומקפלים פנימה את השוליים ‏הצדדיים בזמן הגלגול, כדי לקבל מעין חבילה מאורכת. מגישים בטמפרטורת החדר.