צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
סלט מטיאס
במשפחות מסוימות פסח בלי סלט מטיאס הוא פשוט לא פסח. רק שימו לב - את הסלט הזה יש להכין יומיים מראש, אז אם אתם בונים עליו לליל הסדר קחו את זה בחשבון
זמי שרייבר | מסעדת סנדר
| פורסם 13/03/21
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 דגי מטיאס מלוחים
1 בצל גדול, פרוס לטבעות
כוס וחצי חומץ בן יין לבן
2 כפות סוכר
2 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 משרים את הדגים במים קרים במשך שעה, מסננים ומייבשים.
2 חותכים את הדגים לחתיכות באורך כ-5 ס"מ ומסדרים בכלי לסירוגין עם טבעות בצל.
3 מחממים בסיר קטן את החומץ, הסוכר, עלי הדפנה והפלפל השחור. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
4 מצננים ויוצקים על הדגים. מקררים במשך כיומיים לפני הגשה.