אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט בטטות ובוטנים חגיגי והורס במיוחד

סלט בטטות מיוחד, קליל ומרענן עם בוטנים ורוטב בסגנון סיני

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 31/07/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות

בצל סגול, קצוץ

100 גרם בוטנים קלויים

מעט צ'ילי כתוש

כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב:

רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק

רבע כוס רוטב סויה

כף שמן שומשום

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מאדים את קוביות הבטטה (הכי נוח בשושנת אידוי) עד ריכוך בסיסי (לא יותר מדי, אחרת הבטטה נהיית פירה). מצננים.

2 מוסיפים את הבצל ומערבבים בעזרת הידיים בעדינות, שהבטטה לא תתפרק.

3 מערבבים את מרכיבי הרוטב, שופכים על הבטטות והבצל ומערבבים בעדינות.

4 מפזרים בוטנים, צ'ילי וכוסברה, ושוב מערבבים בעדינות.

* עובד יופי לצד אורז או עוף מתקתק, וגם עם סלט כרוב סיני או כל מנה מתקתקה אחרת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!