צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock
חצילים עם יוגורט ופלפלונים חריפים
תבשיל בריאות פיקנטי
| טבע הריפוי
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 חצילים גדולים
רבע כוס מרק צח מירקות
3 שיני שום כתושות
כוס יוגורט 0% שומן
2-3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1-3 פלפלים חריפים טחונים
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים דק (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
קולים את החצילים מעל להבה פתוחה, או אופים בתנור עד שיתרככו. מניחים לצינון במסננת. כשהחצילים מצטננים, מוציאים את הבשר מהקליפה. מרתיחים את המרק עם השום במחבת קטנה כ- 3 דקות. קוצצים דק את בשר החצילים ומערבבים עם כל שאר החומרים. מתבלים במלח ופלפל. מגישים פושר, כרוטב על מצע אורז, או בטמפרטורת החדר, עם פיתה או לחם.