אוכל
צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock

חצילים עם יוגורט ופלפלונים חריפים

תבשיל בריאות פיקנטי

| טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏‏‏‏2 חצילים גדולים‏
רבע כוס מרק צח מירקות
‏3 שיני שום כתושות‏
כוס יוגורט 0% שומן‏
‏2-3 כפות מיץ לימון טרי‏
‏3 כפות שמיר קצוץ‏
‏3 כפות פטרוזיליה קצוצה‏
‏1-3 פלפלים חריפים טחונים‏
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים דק (לא הכרחי)‏

אופן ההכנה:

קולים את החצילים מעל להבה פתוחה, או אופים בתנור עד שיתרככו. מניחים לצינון במסננת. כשהחצילים מצטננים, ‏מוציאים את הבשר מהקליפה. ‏מרתיחים את המרק עם השום במחבת קטנה כ- 3 דקות. ‏קוצצים דק את בשר החצילים ומערבבים עם כל שאר החומרים. מתבלים במלח ופלפל. מגישים פושר, כרוטב על מצע ‏אורז, או בטמפרטורת החדר, עם פיתה או לחם.