צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock
חציל מטוגן ממולא בבורגול ואורז
תבשיל חצילים מושקע
גלילה שרקזי | תוכנית הבוקר של קשת
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חציל בינוני עד גדול פרוס לאורך.
200 גרם בורגול עבה לא מבושל
200 גרם אורז מלא מבושל
1 בצל מטוגן
1 גזר לבן
1 גזר כתום
1 שורש סלרי קצוץ לקוביות
מלח
פלפל
לימון כבוש
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
2 חופנים של פטרוזיליה קצוצה
1 חופן נענע קצוצה
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן זית את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השורשים (גזר והסלרי). מטגנים את הכל יחד. מוסיפים את האורז שבושל מראש ומוסיפים את הבורגול מערבבים. מוסיפים את שתי כוסות המים, מערבבים נותנים למוצרים לרתוח למשך 10 דקות. לאחר עשר דקות מוסיפים את חופן הנענע ושני חופני פטרוזיליה הקצוצים. מערבבים כל החומרים יחד עד שהתערובת מתעבה. מכבים את הגז ומחכים להתקררות התערובת. פורסים חציל (בינוני עד גדול) לאורך ומטגנים. ממלאים את החציל בתערובת שהתקררה. מגישים.