אוכל
צילום׃ Foodcollection, GettyImages IL

אנטיפסטי בתנור עם קרוטוני גבינה

מתכון למנה צבעונית עם תוספת קריספית מפנקת. קל ופשוט להכנה

טל יעקב | mako אוכל | פורסם 11/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 סלקים

3 גזרים

חצי כרוב לבן

חצי כרוב אדום

1 בצל יבש

3 שיני שום טרי

פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן זית

פלפל ומלח

להגשה:

5-6 פרוסות לחם שחור

גבינה צפתית

אופן ההכנה:

1 מקלפים וקוצצים את הסלק והגזרים לקוביות גדולות ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים כ-20 דקות עד שהסלק מתחיל להתרכך.

2 חותכים את הכרובים לרצועות ואת הבצל ושיני השום פורסים לעיגולים. מכניסים לקערה.

3 מוסיפים את הגזר, הסלק והפטרוזיליה הקצוצה לקערה. מוזגים את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 20 דקות.

5 מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהירקות מקבלים גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה.

6 מכניסים את הלחם השחור לטוסטר, מוזגים מעט שמן זית ומגרדים גבינה צפתית מעל. סוגרים את הטוסטר ומחכים כ-10 עד 15 דקות עד שהלחם מקבל קריספיות. חותכים לקוביות גדולות ומפזרים מעל האנטיפסטי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!