אוכל
צילום׃ עודד קרני

לזניה צבעונית - עם פלפלים וחצילים

לזניה שהיא מעדן לעין ולחך

תמי סירקיס אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי אריזה דפי פסטה להכנת לזניה (עדיף ירוקה)
רבע כוס שמן זית
1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
1 חציל, חתוך לקוביות
500 גרם גבינת קוטג'
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה (כ-800 גרם)
150 גרם גבינה צהובה מגוררת-להקרמה
מלח, פלפל שחור
תימין, רוזמרין ואורגנו טריים או יבשים

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ'). מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפלפלים והחציל עד להזהבה. שומרים בצד. מנחים עלה פסטה ראשון בתחתית התבנית ומורחים עליה מחצית מגבינת הקוטג'. מפזרים מעל מחצית מהירקות המטוגנים. יוצקים מעל כשליש מרוטב העגבניות. מניחים שכבה שנייה של דפי פסטה, מורחים מעל את יתר הגבינה ומעל את יתר הירקות. יוצקים מחצית מרוטב העגבניות שנותר. מכסים בשכבה אחרונה של עלי פסטה. יוצקים מעל את יתר הרוטב ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה. אופים במרכז התנור כחצי שעה, עד שהחלק העליון מזהיב יפה. אם נראה שהחלק העליון משחים מהר מדי, מכסים קלות ברדיד אלומיניום. מגישים חם או פושר.