אוכל
צילום׃ אדוארדו גראסי, לאושר יש טעם של קארי, הוצאת לאנצ'בוקס

אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

כרובית ותפוחי אדמה משתלבים ביחד מצוין, תסמכו על ההודים בעניין הזה. בזכות קארי קטיפתי וכרובית שנשארת קראנצ'ית ולא הופכת לסמרטוטית, מסיימים לאכול צהריים ויכולים להמשיך ביום מבלי להרגיש שחייבים שנ"צ

אפרת דביר | לאושר יש טעם של קארי, הוצאת לאנצ'בוקס | פורסם 29/01/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

חצי כרובית (כ-300 גרם) מפורקת לפרחים

4 כפות שמן זית

חצי כפית זרעי חרדל

1 כפית זרעי כמון

2 צ'ילי אדום חריף יבש (שלמים)

10 עלי קארי או 2 עלי דפנה

1 כפית זרעי כוסברה קלויים וטחונים

1 כפית שטוחה כורכום

2 בצלים קצוצים

2 כפות שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר

5 שיני שום כתושות

3 עגבניות קצוצות

חצי כפית אגוז מוסקט מגורר

מלח

להגשה:

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח בסיר מכוסה במשך כ-7 דקות. מוסיפים את הכרובית, מכסים ומבשלים במשך עוד כ–7 דקות עד שהכרובית מתרככת אך לא מתפרקת (אל דנטה). מסננים מנוזלים ומניחים בצד.

2 מחממים שמן במחבת על אש בינונית, מוסיפים את זרעי החרדל ואת זרעי הכמון וכאשר מתחיל להישמע קול פצפוץ מוסיפים את הצ'ילי. מחכים שישנו מעט את צבעם ומוסיפים את עלי הקארי או הדפנה עד שייתנו ריח. מוסיפים את זרעי הכוסברה והכורכום ומערבבים במשך חצי דקה.

3 מוסיפים את הבצל תוך כדי ערבוב ומטגנים במשך כ-3 דקות, עד שמשחים. מוסיפים ג'ינג'ר, שום ועגבניות.

4 מוסיפים בעדינות את תפוחי האדמה והכרובית ומערבבים, כך שכל החתיכות יהיו מצופות ברוטב. מכבים את האש, מפזרים מעל אגוז מוסקט מגורר וממליחים.

5 לפני ההגשה מפזרים מעל כוסברה קצוצה.

המתכון מתוך הספר "לאושר יש טעם של קארי" בהוצאת לאנצ'בוקס.