אוכל
צילום׃ לין לוי, mako אוכל

הרבה יותר מהיר: אנטיפסטי באייר פרייר

עוד שבוע, ועוד דרך שבה האייר פרייר מקל לנו על החיים במטבח וחוסך לנו לא מעט זמן. הפעם מדובר בירקות צלויים, אנטיפסטי, שהרבה יותר מהיר להכין ככה, וטעים חבל על הזמן. החסרון היחיד? בכתומים

לין לוי | mako | פורסם 13/02/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בימים שלפני האייר פרייר ומכשירי הנינג'ה לסוגיהם, להכנת אנטיפסטי היינו מחממים את התנור ל-200 מעלות, מסדרים את כל הירקות מקולפים וחתוכים בתבנית עם נייר אפייה, ממליחים, מזלפים קצת שמן ומכניסים לתנור לאפייה של 30-60 דקות, תלוי במידת הקשיחות הרצויה של הירק. תוך כדי האפייה היינו כנראה פותחים את התנור מספר פעמים כדי לבדוק את מצבם (שלא נדבר על החליטה המקדימה שחלקם דרשו).

 

חמושים באייר פרייר, תהליך הכנת הירקות שלנו השתנה: הוא מהיר הרבה יותר, לא דורש נייר אפייה או שמן אם לא מעוניינים בו ואפשר לצלות כל ירק בנפרד במשך הזמן המתאים לו. ברוקולי וכרובית אין צורך לחלוט לפני צלייה, וגם חצילים הופכים לשזופים בצורה אחידה הרבה יותר מהר. יתרון נוסף הוא שהירקות לא הופכים לסמרטוטיים ונשארים פריכים ונגיסים. אבל השוס הגדול הוא ללא ספק הגזר: בתנור נדרשת כשעה עד שהירק הזה מתרכך, באייר פרייר לעומת זאת הוא היה מוכן אחרי צלייה של 11 דקות בלבד. כך גם הבטטה. החיסרון היחיד בעת צליית בטטה וגזר באייר פרייר הוא שלא נוצר הקרמול הטעים שמתקבל באפייה איטית יותר בתנור, אז גם משתחררים מהם הסוכרים המקורמלים.

מרכיבים :

חציל בינוני

3 גזרים צבעוניים

זוקיני גדול

2 בטטות קטנות

רבע חבילה ברוקומיני/ברוקולי

חצי חבילה של כרובית מזן פיורטו (כרובית יפנית שמזכירה ברוקולי)

תימין, זעתר, מלח ופלפל לפי הטעם

תרסיס שמן

אופן ההכנה:

ירקות לפני הצליה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נקלף, נחתוך, נשמן, נטבל ונכניס לאייר פריי|צילום: לין לוי, mako אוכל

1 מכינים חציל לצלייה: פורסים את החציל לחתיכות עגולות עבות, ממליחים ומניחים על נייר סופג. אחרי 10 דקות מייבשים את הפרוסות עם מגבת/נייר סופג.

2 מטפלים בשאר הירקות: מקלפים את הגזרים וחותכים לאורכם לרבעים.

הירקו של לפני - שלב ב (צילום: לין לוי, mako אוכל)
כמו חיילים|צילום: לין לוי, mako אוכל

3 פורסים את הזוקיני לעיגולים עבים.

4 מקלפים את הבטטה וחותכים לאורכה לרבעים.

5 מפרידים את הברוקולי/ברוקומיני והכרובית.

ברוקומיני וכרובית יפנית (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שיזוף נעים לכם|צילום: לין לוי, mako אוכל

6 משמנים, מתבלים ומסדרים באייר פרייר כל ירק בתורו לצלייה ב-200 מעלות: חציל, גזרים ובטטות 10-11 דקות, זוקיני 6-7 דקות, כרובית וברוקומיני/ברוקולי 5-6 דקות.

אנטי פסטי באייר פרייר - אחרי 35 דקות  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
טה דה!|צילום: לין לוי, mako אוכל