אוכל
צילום׃ SXC

סלט ברוקולי עם בורגול

סלט בריאות טעים ומזין

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

‏‏‏הברוקולי שייך למשפחת המצליבים. משפחה זו ידועה באיכויותיה הרבות כגון ‏פעילות נוגדת סרטן.‏

מרכיבים :

‏300 גרם בורגול‏
‏500 מ"ל מים רותחים
חצי ק"ג ברוקולי
‏10 בצלים ירוקים חתוכים לקטעים של 3 ס"מ
‏1 קישוא פרוס‏
‏4 עגבניות קטנות חתוכות גס‏
‏4 כפות פטרוזיליה קצוצה
‏1 כף עלי נענע‏

לרוטב

מיץ מ 5-6 לימונים‏
‏6 כפות שמן זית‏
‏3 כפות מים מבישול הירקות‏
מלח, פלפל שחור גרוס
‏40 גרם צנוברים קלויים‏

אופן ההכנה:

שמים את הבורגול בקערה שטוחה ומתיזים עליו מעט מי מלח רותחים ממצינים ‏כחמש דקות עד שהוא תופח ומערבבים עם מזלג.‏ מפרקים את פרחי הברוקולי לפרחים. קולפים את הגבעול ופורסים. יוצקים את ‏שארית המים הרותחים על פרחי הברוקולי, הגבעולים, הבצל הירוק והקישוא. ‏מניחים ל 2 דקות, מעבירים לקערת מי קרח ומסננים. שומרים מעט ממי הירקות ‏לרוטב. מערבבים את כול הירקות עם הבורגול ומוסיפים את העגבניות.‏ מערבבים בבלנדר את מיץ הלימון, השמן, מי הירקות, מלח, פלפל. יוצקים על ‏הסלט, מערבבים ומניחים ל 10 דקות לפחות לספיגת טעמים. מפזרים צנוברים ‏ומגישים.‏