סלט פתיתים
משביע, קליל, מרשים והכי חשוב – טעים ועשיר. מנות כאלה אנחנו אוהבים למצוא על שולחן החג שלנו בשבועות (והאמת היא שגם בחגים אחרים)
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי כוס פתיתים עגולים (לפני בישול)
כף שמן
1 כוס שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
1 כוס אפונה (אפשר קפואה)
1 חופן של עלי רוקט
1 כוס של עגבניות שרי חצויות
חצי בצל סגול, פרוס
חצי כוס זיתי קלמטה
1 כף צלפים
רבע כוס שקדים מולבנים
לתיבול:
חצי כף מלח
1 כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפתיתים: מביאים הרבה מים וכף שמן לרתיחה בסיר, מכניסים את הפתיתיים ומבשלים 5 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומעבירים לקערה (כמו פסטה).
2 מבשלים את השעועית והאפונה במים רותחים 5 דקות, עד שהן מתרככות מעט.
3 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים את מרכיבי התיבול ומערבבים שוב. אם חסר מלח – מוסיפים.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.


** בארוחה חלבית מומלץ להגיש את הסלט עם רצועות מגורדות של פרמזן.