אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

דניס בתנור וסלט פומלה חריף

מה הקשר בין דג לפומלה? תתפלאו, כשהוא אפוי ביחד עם שמן זית, שום ועשבי תיבול ולצד סלט פיקנטי וייחודי, מדובר בשידוך מוצלח במיוחד

נועם טור | מאסטר שף | פורסם 02/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דניס שלם טרי

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוץ גס

כוסברה

פטרוזיליה

לימון, פרוס

מלח גס

פלפל שחור

פלפל לבן

שמיר (לא חובה)

1/2 פחית חלב קוקוס

לסלט:

פומלה

עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

בצל סגול, חתוך לפרוסות של חצאים

פלפלים, חתוכים קטן לפי מידת החריפות הרצויה

כוסברה, קצוצה

בצל ירוק

לרוטב:

פלפל צ'ילי חריף

קורט מלח

כף סוכר

כף שמן (אפשר שמן זית או שומשום)

ליים שלם

עור דג מטוגן, חתוך קטן

שום כתוש

קצת רוטב סויה

אופן ההכנה:

1 הדג: שוטפים את הדג וחורצים את עורו על מנת שהרוטב יחדור פנימה ומושחים אותו בשמן זית.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים לתוך בטן הדג את השום והעלים הירוקים ומוסיפים מלח, פלפל שחור ולבן ופרוסות לימונים.

3 אוטמים את הדג בתוך נייר כסף. מכניסים לתנור על רשת, למשך כ-20 דקות.

4 הסלט: בקערה מערבבים את כל הרכיבים.

5 במכתש ועלי כותשים את כל המרכיבים ומוזגים על הסלט. 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.