אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פאי רועים במילוי לוקוס, פטריות וגבינה

שומרי הכשרות יחגגו על הוראיציה הכשרה למתכון האנגלי הנפלא הזה. פאי משגע שקשה לעמוד בפניו

| null | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק הפריך (קלתית בקוטר 26 ס"מ)

300 גרם קמח

10 גרם מלח

200 גרם חמאה

1 ביצה

למלית

25 גרם חמאה ללא מלח

1 חבילת פטריות שמפניון או פורטובלו

שן שום קצוצה

200 גרם נתחי דג לוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

1/3 חבילת גבינת עיזים מסוג סנט מור

לפירה

3 תפו"א גדולים מבושלים עד ריכוך

מלח

פלפל

חופן רוזמרין קצוץ

אגוז מוסקט לפי הטעם

25 גרם חמאה

1 ביצה

לקישוט

אנטיפסטי של בצל ירוק

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקלתית

1 מערבבים במעבד מזון את הקמח והמלח מוסיפים את החמאה ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.

2 מוסיפים את הביצה ומערבבים כמה שניות (יש להימנע מעיבוד יתר).

3 מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

4 מרדדים בצק לעובי של חצי ס"מ ומרפדים תבנית אפייה מתאימה.

5 את התבנית המרופדת בבצק אופים "אפיה עיוורת" (180 מעלות) עם משקולת קטניות כלשהי (יכול להיות כל סוג של קטניה גדולה) כ- 20 דקות, מסירים את המשקולת ואופים עוד כ- 10 דקות עד להזהבה קלה. מניחים בצד לצינון.

אופן הכנת המלית

1 ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה.

2 מוסיפים את השום ומטגנים עד שעולה ארומה של שום בריא.

3 מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים קלות - עד שמעטפת הדג מלבינה.

4 מניחים בצד.

אופן הכנת הפירה

בקערה גדולה מניחים את כל מרכיבי המילית ובעזרת מועך – מועכים לעיסה בעלת מרקם גבשושי.

הרכבת הפאי

1 על הקלתית האפויה מסדרים את נתחי הדג והפטריות.

2 מגרדים מעל את גבינת העיזים ובעזרת מזלף מזלפים את הפירה על המילוי שבתוך הפאי.

3 אופים בחום של 180 מעלות כ- 25-30 דקות.

הגשה

בצלחת לבנה שטוחה מניחים את הפאי, ומסביבו מסדרים את האנטיפסטי של הבצל הירוק. בתיאבון.