אוכל
תמונת AVI׃ mako

בר ים בנוסח נורמנדי

המנה המיתולוגית של מסעדת טוטו, שהפילה מהכיסא את כל מי שטעם. מוכנים לאתגר?

ירון שלו | מאסטר שף | פורסם 07/05/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

המרכיבים:

200 גרם פילה של בר ים, כולל העור

4 שיני שום קונפי

כ-150 מ"ל רוטב ורמוט לבן (ראו מיד)

20 גרם חמאה

30 גרם פטריות שי-מג'י חומות קצוצות גס

30 גרם פטריות שי-מג'י לבנות קצוצות גס

30 גרם פטריות אנוקי קצוצות גס

30 גרם פטריות מלך היער קצוצות גס

60 גרם פטריות פורצ'יני קצוצות גס

2 שיני שום טריות, קטומות ומעוכות

2 כפות אפונת גינה, עדיף סנפרוסט

2 כפות עירית קצוצה דק

4 מחטים של רוזמרין

2 עלי מרווה

5 ערמונים בוואקום שלמים

8 עלי בזיליקום

גבעולי בצל ירוק חתוכים לפרוסות באורך 5 ס"מ

2 כפות ורמוט

כפית שמן כמהין

מלח ופלפל

לקישוט ולסיום המנה: עלי רוקט

לרוטב ורמוט לבן:

100 גרם בצל לבן חתוך לפרוסות דקות

150 מ"ל יין לבן

75 מ"ל ורמוט

ענף רוזמרין

ענף תימין

1/2 ליטר שמנת מתוקה

100 גרם חמאה

מלח

אופן ההכנה:

מכינים את הוורמוט:

1 שמים בסיר בינוני את הבצל, היין והוורמוט עם ענפי הרוזמרין והתימין. מבשלים עד שלא נשאר יותר מכפית של נוזל (האלכוהול מתאדה).

2 מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים בשנית – עד שנשאר 70% מהכמות המקורית. מורידים מהאש ומסננים. שימו לב: על השמנת להגיע לסמיכות הנכונה, לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי.

3 טורפים את החמאה פנימה ומוסיפים מלח לפי הטעם. מניחים בצד.

מכינים את המנה:

1 מחממים מחבת עד שהיא חמה מאוד, בינתיים משמנים את הדג במעט חמאה מזוקקת משני צדיו בכדי שהתבלינים יתפסו, מתבלים במלח ופלפל.

2 כאשר המחבת חמה מאוד מניחים את הפילה עם העור כלפי המחבת ושני עלי מרווה. לוחצים בעדינות עם פלטה כדי למנוע קימור וכדי שהעור יהיה קריספי.

3 מחממים מחבת נפרדת עם 20 גרם חמאה.

4 מוסיפים את הפטריות לטיגון, עם שיני השום הטריות וענף רוזמרין.

5 כשהפטריות נצרבות ומזהיבות מוסיפים את הוורמוט ומצמצמים (האלכוהול מתאדה).

6 מוסיפים כ-150 מ"ל רוטב וורמוט לבן. בשלב זה מעבירים את הדג למחבת הרוטב עם הבשר כלפי מטה.

7 מוסיפים את יתר המרכיבים: מלח-פלפל לפי הטעם, 4 שיני שום קונפי, אפונה,עירית, בזיליקום ובצל ירוק.

8 מבשלים עד לסמיכות הנכונה ושהדג מוכן. מוסיפים את שמן הכמהין ומורידים מהאש.

9 מגישים כאשר הרוטב והפטריות מתחת לדג - העור כלפי מעלה.

10 מקשטים בעלי רוקט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!