אוכל
צילום׃ דנה מאירזון, יחסי ציבור

סלמון אפוי עם שבבי שקדים על אורז שחור

מנה בריאה ומזינה בציפוי שום ודבש לחג שמח ומתוק

מרסיה כצמן | מסעדת bariba | פורסם 25/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם סלמון טרי ונקי מעצמות (200 גרם דג למנה)
600 גרם אורז שחור (קטנייה)
200 גרם שקדים מולבנים שלמים
צרור פטרוזיליה
שמן זית
4 שיני שום כתושות
1 כף דבש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 שמים את האורז בסיר ומכסים אותו במים קרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עוד 15 דקות עד שמוכן. אם רואים שהאורז התייבש והוא לא מוכן, מוסיפים מים וממשיכים את הבישול עד שהאורז מבושל אל דנטה. אם נשארים מים- מסננים. 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 קולים את השקדים בתנור שחומם מראש כ- 5 דקות ומקררים. 

4 טוחנים את הפטרוזיליה ומוסיפים את השקדים ב"פולסים" (בהדרגה לאט לאט). שימו לב שלא לטחון יותר מדי. בסופו של דבר את השקדים רואים כחתיכות ולא כמחית.

5 במחבת עם קצת שמן זית מאדים שום כתוש, מוסיפים את האורז, דבש, מלח ופלפל.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 מצפים את הצד העליון של הדג בפירורי השקדים ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 8 דקות עד שעשוי.

8 מניחים את האורז בצלחת רחבה ואת הדג מעליו ומגישים.