אחרי פסח ומימונה בקרב המשפחה המצומצמת בלבד, יש מצב שטיפונת שכחנו איך מארחים יותר מחמישה אנשים. אבל אל חשש, בחג שבועות הקרוב נחזור לארח במלוא הכוח והמרץ, וכדי לפצות על כל החגים האבודים נעשה את זה הכי טוב שאנחנו יכולים, ועם כל הרושם הדרוש (וגם כי זה אחד החגים עם המאכלים והמתכונים הכי טעימים).

אז בשביל ההתחלה– כשעוד מתזזים בין הסירים, הכיריים, התנור והשולחן הערוך, ועדיין דואגים לכל הפרטים האחרונים ולמאכלים שעוד מתבשלים להם – כדאי, מומלץ וראוי להיכנס לאווירה עם יין טוב ולהגיש מגש גבינות. ולא סתם מגש, אלא כזה שיהיה מורכב משילובי גבינות אידיאליים ויצליח ליצור את הפתיחה המושלמת, שתרגיע ותפנק את כל האורחים הרעבים עד שתתחילו להזרים מנות לשולחן החג או לארוחה בסגנון בופה, לגמרי לבחירתכם. פה באנו לעזור עם הרכבת הפלטה המושלמת שתיצור אווירה מנצחת כבר בשלב קבלת הפנים: אילו גבינות חייבות להיות עליה, עם מה להגיש אותן ואיך לסדר אותן באופן הכי מתאים? הנה כמה הצעות שאתם חייבים ליישם בחג הקרוב:

מי לא יתנפל על כזאת פלטה? (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
מי לא יתנפל על כזאת פלטה?|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

קלאסי: אירוח אירופאי

מנצ'גו, שנחשבת ל"פרמזן הספרדית" מוסיפה צבעוניות וטעם ייחודיים (מופקת מחלב כבשים ומגיעה במעטפת שחורה) ומשדרגת כל מגש. נשנוש מושלם לפתיחת תיאבון, ומשתלבת נהדר לצד בוטנים ואגוזים. פקורינו, הפעם מאיטליה, מזכירה גם היא את הפרמזן האהובה והמוכרת בטעם ובארומות שלה. לידה כדאי לחתוך פירות, אם עדיין תמצאו תותים טובים, או שתמצאו דובדבנים במחיר אטרקטיבי שלא יעשו לכם חור בכיס. ואם כבר טעמים שמזכירים פרמזן, אנחנו ממליצים לא לוותר על גרנה פדנו איטלקית קשה, שעומדת בפני עצמה ומתחסלת במהירות. לצד הגבינות האירופאיות עם הטעמים המיושנים והאגוזיים הטובים, גאודה הולנדית תסגור את פינת המתיקות. טעמה העשיר והפירותי יהיה מושלם לנשנוש עם ענבים ושקדים, וגם כוס של יין טוב לא תזיק. הגבינה האחרונה שמומלץ מאוד לשלב על הפלטה היא גם כזו שמוסיפה אופי, טקסטורה וצבע - הגבינה הכחולה. גבינה זו בעלת עורקים כחלחלים-ירקרקים ונוכחות עזה. בגלל שטעמה חריף יחסית, מספיק לשים ממנה מעט ולאזן אותה עם מרמלדה מתוקה, דבש או פירות.

טאץ' ים תיכוני

ואיך אפשר בלי קצת אגן הים התיכון? הנה כמה גבינות שמזוהות עם האזור שלנו כדי לא לפסוח על ייצוג מקומי: חלומי – אפשר להגיש אותה צלויה (בטיגון קצר או אפייה, מה שתעדיפו), ואפשר בשיפודים עם עגבניות שרי או ארטישוקים לדוגמה. בכל מקרה, היא צריכה לקבל מנת חום לפני ההגשה, כדי להבליט את מרקמה הגמיש המיוחד. בשביל להשלים את הטעמים היווניים אפשר להגיש לידה גבינת פטה מחלב כבשים - שמרקמה יותר גרגירי וטעמה יותר עז. אותה מספיק לשים כמו שהיא, אולי עם מעט שמן זית או זיתים. אחרונה במקבץ הזה היא הלאבנה החמצמצה - שאותה כדאי להגיש לצד פרוסות לחם או רבעי פיתה, כי בכל זאת מדובר בגבינה בעלת טעם חמצמץ, שיוצרת גיוון וייחוד בין כל הגבינות השונות. אה וגם כיף למרוח אותה.

 

מארז שבועות של גד (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
מארז שבועות של גד|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

 

מחלבת גד דאגה לכם השנה למארז המושלם – שילוב גבינות מרשים ומדויק לצד פלייסמנט חגיגי ומיוחד. למעשה, כל מה שנשאר לכם זה רק לסדר הכל על פלטה ולקבל איתה את האורחים שלכם לערב החג. הגבינות נבחרו בקפידה ומגיעות במנעד טקסטורות, ניחוחות וטעמים, וסוגרות פינה בכל מה שקשור לאירוח מרשים וטעים. רק תדאגו ליין, פירות, אגוזים וקרקרים להשלמת החוויה. לחצו כאן לרכישה.
 

 

פלייסמנט חגיגי עם מקום ייעודי לכל גבינה (צילום: יחצ, עיצוב: גיורגי אסאולוב)
פלייסמנט חגיגי עם מקום ייעודי לכל גבינה|צילום: יחצ, עיצוב: גיורגי אסאולוב

הכתבה בשיתוף מחלבות גד