בואו נודה בזה: לפעמים כל מה שאנחנו צריכים בחיים זה כמה פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה פריכים שמתנפצים לנו בפה ועושים לנו נעים בלב.
יניב גור אריה, שף בשטראוס, כבר הספיק להכין לא מעט צ'יפס פריכים וטעימים בחייו, ונחשו מה? אחרי שביקשנו ממנו ממש יפה, הוא אפילו הסכים לשתף אותנו בכל שלבי ההכנה. כל מה שתצטרכו לטובת העניין זה שלושה מרכיבים בלבד: תפוחי אדמה, שמן ומלח. בואו נתחיל.
1. בחירת תפוח האדמה
כדי שהתפוצ'יפס ייצא פריך במיוחד, מסביר גור אריה, כדאי לבחור בתפוח אדמה המתאים לטיגון. הבעיה, לדבריו, היא שלא תמיד קל לאתר אותו, משום שישנם עוד זנים שצבעם דומה. לכן, הוא ממליץ לשים לב שעל אריזת תפוחי האדמה כתוב "מתאים להכנת צ'יפס", או לחלופין - להשתמש בזנים המומלצים לצ'יפס ע"י הירקן.
2. החיתוך
הדרך הטובה ביותר להשיג תפוצ'יפס דקיק ופריך היא להשתמש במכשיר מנדולינה. אם אין ברשותכם כזה, גור אריה מציע שפשוט תנסו לפרוס את תפוח האדמה הכי דק שאתם יכולים. אגב, במנדולינה יש בדרך כלל אופציה לפריסה דקה או רחבה יותר. שתי האופציות טובות: פריסה דקה תאפשר להשיג פלחי תפוצ'יפס קריספיים שמתפוררים בפה; ולעומת זאת, פריסה רחבה יותר תאפשר לכם ליהנות מפלחים קראנצ'יים, כלומר – כאלה שנשברים בפה לחתיכות גדולות יותר. אגב, מאחר שתפוצ'יפס בשקית עשוי מתפוחי אדמה אמיתיים, הוא מכיל פרוסות שונות בגודל ובצורה שלהן - וזה בדיוק היופי שבו. בקיצור, אין טעם להתחיל למדוד, פשוט תחתכו ותיהנו מזה.
3. השמן
הדרך הטובה ביותר להכין תפוצ'יפס היא באמצעות טיגון בשמן עמוק. גור אריה מסביר שהשמן צריך להיות חם מאוד – אבל לא רותח. איך יודעים? ובכן, אם יש לכם מדחום שמיועד למטרה הזאת, כדאי להיעזר בו כדי להבטיח שהטמפרטורה היא 170 מעלות. אם אין לכם, נסו לחמם את השמן במשך 4 – 5 דקות בערך, ואז זרקו פיסת תפוח אדמה לתוכו. זה צריך להגיע לפריכות והזהבה קלה תוך 3-4 דקות, אם הוא השחים מהר מדי – סימן שהשמן חם מדי.
לגבי סוג השמן – תוכלו להשתמש בכל שמן שאינו מתחמצן מהר, כמו שמן קנולה, שמן חמניות ואפילו שמן זית. שמן סויה לעומת זאת, פחות מתאים לטובת המשימה.
4. התיבול
תיבול התפוצ'יפס מצריך שנייה אחת בדיוק, והוא כולל מלח – וזהו. לא צריך שום דבר אחר. מומלץ לפזר את המלח מיד לאחר שהתפוצ'יפס יוצא מסיר הטיגון. כך, הלחות שבו תסייע להידבקותו בצורה המיטבית.
אגב, אין צורך להגזים. שמירה על מידת תיבול נכונה של מלח, תסייע לכם להשיג טעם הכי קרוב לזה שבשקית תפוצ'יפס טבעי שמכילה כעשירית כפית מלח.
5. שלב הפינוק
עכשיו הגענו לחלק הכי נחמד בכל הסיפור – אחרי שטרחתם, פרסתם ובדקתם את טמפרטורת השמן, הגיע הזמן לאכול. את התפוצ'יפס עדיף לאכול חם וטרי, כלומר מיד כשהוא יוצא מהטיגון.
אם כל הסיפור נשמע קצת גדול עליכם, ואין לכם כוח לכל הבלגן וההתעסקות, תוכלו פשוט לפתוח שקית תפוצ'יפס מוכנה ולהתפנק בשיא הכיף. מדובר בחטיף שאינו מכיל חומרים משמרים – רק תפוחי אדמה (שגדלו בשדות גידול בדרום הארץ), שמן ומלח.
שיהיה בתאבון!
למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס