17.01.2017: בית האירוח 'אנגלו ונינה' שביפו, המבנה העותמני העתיק ולשעבר משכנו של בנק אנגלו-פלסטינה, היה מקומה של ארוחת הערב הסודית השישית לחורף 2016-2017. החללים העתיקים שעוצבו בקפידה והקשתות היפהפיות והדרמטיות שימשו תפאורה למשתה האבירים המפואר שאירח השף דיויד פרנקל. בסעודה טוען פרנקל שיצא מאזור הנוחות שלו ובישל מנות גדולות – כיאה למשתה אבירים: לצד מבחר לחמים המוגשים עם פלטת גבינות ופירות הוגשה לזניית סלקים צעירים, זנב שור וגבינת דייניש בלו. מרק דייגים חריף ותקופתי הוגש לצד שוק טלה שבושלה 7 שעות עם גבינת ריקוטה סלטה ונפרסה בידי השף עצמו במרכז השולחן. טורטליני מ-3 סוגי גבינות, ארטישוקים וברוקומיני ואחריו קלנלוני מבצק חלמונים במילוי גבן עזים וקייל צרוב. את משתה האבירים הנעים קולה של הזמרת נעמה כהן, אליה הצטרף בהופעת אורח של יהל דורון. לקינוח הוגשו טארט דבש מלוח עם גלידת לאבנה ופנקוטה עיזים עם גבינת סנט מור. אין מילה אחרת לזה מלבד 'וואו'.
סיקרט דינר עם דיויד פרנקל
השף דיויד פרנקל הכין יותר מארוחת ערב סודית – זה היה משתה אבירים של ממש. אז מהן ההפתעות שהוא הכין לסועדים?
mako |
פורסם 17:03 01.02.17