אז זהו, החלטתם. לקראת האירוח הקרוב אתם לא נקברים במטבח, אלא פשוט מזמינים פיצה (פיצת שף או רגילה, אנחנו לא שופטים), ולידה מגישים תוספות שיבהירו מעבר לכל ספק - מדובר בפצצה של ארוחה. אז מה יהיו התוספות האלה?

1. סלט עגבניות וחלומי

מה הם המרכיבים העיקריים של הפיצה? אם להניח רגע בצד את הבצק (שכבודו במקומו מונח), הרי שהתשובה תהיה עגבניות וגבינה. אם כך, למה שלא תבריקו עם עוד מנה של עגבניות וגבינה - אבל שונה לגמרי? את הסלט הזה אנחנו אוהבים כי הוא לוקח ממש מעט זמן, ונראה מושקע לאללה (תסתכלו בעצמכם). נוסף לעגבניות ולחלומי תמצאו פה רוטב עדין אך ממכר של יוגורט, מיונז ועשבי תיבול. 

>> למתכון: סלט עגבניות וגבינת חלומי צרובה

סלט עגבניות וגבינת חלומי צרובה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
סלט עגבניות וגבינת חלומי צרובה. שוב עגבניות, שוב גבינה - אבל במנה אחרת לגמרי|צילום: אסף רונן, mako אוכל

2. עגבניות שרי צלויות

נכון אין אחד שלא אוהב עגבניות שרי? ונכון שכשמגיעים לתחתית הקופסה שלהן, הן כבר נראות פחות טוב? אז הנה לכם פתרון: חוצים את העגבניות, מפזרים פרמזן ומכניסים לתנור למשהו כמו 7 דקות. אם רוצים להרשים אפילו יותר, מוסיפים נקודה של פסטו מלמעלה.

>> למתכון: עגבניות שרי צלויות 

עגבניות עם פרמז'ן (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עגבניות עם פרמזן. קטן, קליל, מרשים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

3. סלט ירוק, אבל מהטובים

סלט ירוק הוא תוספת מעולה לכל ארוחה שהיא - ואם מדובר בפחמימות מוקרמות, על אחת כמה וכמה. רק עשו לנו טובה, תכינו את הרוטב בדיוק כמו שכתוב (חומץ בלסמי, חרדל וכל זה). תעשו את זה - וההצלחה מובטחת.

>> למתכון: סלט ירוק

4. סלט קיסר ברוטב קליל

את הסלט הזה אתם יכולים להכין במקום או בנוסף לקודם - תלוי כמה אתם והאורחים שלכם אוהבים ירוק. העיקר כאן הוא החסה (דיר באלאק, תקנו עלים יפים), אבל לא פחות מזה הרוטב, שמשלב יוגורט, צלפים ואנשובי. אנחנו אישית מתים עליו.

>> למתכון: סלט קיסר


סלט קיסר עם רוטב יוגורט מתובל (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
סלט קיסר עם רוטב יוגורט מתובל. לא חייבים גם וגם|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

5. סלט אנטיפסטי

תוספת של אנטיפסטי תמיד באה טוב, ומצד שני - קצת נמאס לכם להיות נדושים. אז מה עושים? במקום סתם אנטיפסטי על מגש - פשוט מכינים ממנו סלט. אין לכם בבית את הירקות שבמתכון? אנחנו מרשים לכם להחליף ולגוון חופשי. הרי זה כל היופי.

>> למתכון: סלט אנטיפסטי

סלט אנטיפסטי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אנטיפסטי, גרסת הסלט. אפשר לגוון חופשי|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

6. לקינוח: טירמיסו

אנחנו יודעים, אין לכם הרבה מקום בבטן אחרי הפיצה וכל התוספות האלה, אבל היי - אירוח בלי קינוח הוא לא באמת אירוח. אנחנו אומרים: לכו על הטירמיסו הזה, שהוא גם טעים רצח וגם ממש ממש פשוט להכנה. למעשה אפילו מסקרפונה לא צריך לקנות בשבילו.

>> למתכון: טירמיסו מנצח

טירמיסו (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
הקינוח המושלם לארוחת פיצה. טירמיסו|צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל