אם אתם אוהבים לבשל (ולאכול), אין סיכוי שפספסתם את הנוכחות של בצק הכיסונים החדש של שמרית באינספור סרטונים ברשת בשבועות החולפים. אבל עם כל הכבוד לתוכן ממומן, החלטנו לקחת את העיגולים הללו לנסיעת מבחן אמיתית, ועשינו להם מבחן טעימה ב-2 גרסאות: כיסונים מבושלים בסגנון קרעפלך, וכיסונים מטוגנים ומאודים בסגנון גיוזה.
מוזמנים לעקוב אחרי ריטה למבחן הטעימה המלא. גם בערוץ
העבודה עם הבצק
כל מי שהכין כיסונים בבית יודע שמדובר בהשקעה ששווה את המאמץ, אבל בטרחה לא קטנה. בייחוד סביב הזמן שלוקח להכין ולעבד את הבצק עד כדי עיגולים שווים בגודלם בעובי מספק. את כל השלב הזה חסכו בשמרית: עיגולי הבצק שלהם מגיעים דקיקים מאוד, מופרדים אחד מהשני בנוחות וכמובן בגודל אחיד, כך שכל מה שנותר לכם לעשות זה לבחור סוג כיסון רצוי, להכין מילוי ולייצר את הכיסונים עצמם. בינינו, גם כאן מדובר בלא מעט עבודה, אבל אין ספק שמדובר במוצר שהמחשבה מאחוריו מאוד נכונה.

רק כיסון אחד מבין כל הכיסונים שהכנתי נקרע - וגם זה - רק כי העמסתי עליו יותר מדי. כך שבמבחן העמידות, הכיסונים הללו בהחלט עמדו. באיזה מבחן פחות? בזה של מרקם הסופי. אחרי טיגון ואידוי של הגיוזות נותר רק לטעום את הכיסון עצמו. בעוד טעם הבצק היה לא רע, נגיס ולא מאוד דומיננטי (אם כי אין ספק שטעמו של בצק שמכינים בבית מוצלח יותר), המרקם היה החלק המעט בעייתי, בייחוד כשזה נוגע לשכבה הכפולה של קיפול הכיסון: שם היה מרקם קשיח קצת יותר מדי, כזה שנדבק לשיניים.
בגרסת הקרעפלך הרכבתי את הכיסון בדיוק לפי ההוראות: יצירת שכבת בצק כפולה על ידי הרטבה של העיגול והצמדת זוג בצקונים יחד. הוספתי מלית ובישלתי כ-4 דקות במים רותחים. התוצאה הייתה בצק רך בהרבה מווריאציית הגיוזה וזה מעיד על ורסטיליות מרשימה. הבצק ככיסון מבושל היה טוב במרקמו, אבל השכבה הכפולה יצרה מעטה עבה מדי.
בשורה התחתונה: אין ספק שלהכין בצק לבד בבית מאפשר לשלוט בכל הפרמטרים מהטעם ועד העובי והמרקם הרצוי בדיוק כמו ששואפים. אלא שזה בא עם מחיר - השקעה ניכרת של זמן. אם אין לכם זמן וכל מה שמונע בעדכם מלהכין כיסונים בבית זה לעבוד עם בצק – אז המוצר של שמרית מספק בצק נוח מאוד לעבודה, חוסך טרחה רצינית ובמבחן הטעם- מציג תוצאה לא רעה בכלל. במחיר של 18 שקלים לחבילה שכוללת 40 עיגולים, זאת גם הוצאה משתלמת יחסית לכמות. לטעמנו מדובר במוצר שמספק את הסחורה, בייחוד אם אתם לא מהטיפוסים שמכינים בבית לבד כיסונים על בסיס קבוע - אבל לנוחות יש מחיר, התפשרות מסוימת ברמת הטעם והמרקם.